Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvodába milyen gyakran kell...

Óvodába milyen gyakran kell vinnetek gyümölcsöt vagy zöldséget?

Figyelt kérdés
Nekünk azt mondták ,hogy hetente.
2012. okt. 16. 09:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Nálunk is be van osztva a 25 gyerek, így mindenkire kb. másfél havonta jut a gyümölcs-zöldség nap.

Ekkor 3-4 kg-ot kell vinni, bármit szívesen fogadnak: gyümölcs, paprika, paradicsom, sárgarépa, karalábé (nyersen rágcsálni).

OFF

Egyébként a szalvétával és a papírzsepivel is így van, kb. kéthavonta szólnak, hogy elfogyott, nem kell automatikusan havonta vinni.

2012. okt. 16. 10:45
 12/22 anonim ***** válasza:
Nálunk van gyümölcsnaptár, névsor szerint megy, egy héten 2 gyerek visz (hétfő és szerda) Ezt osztják be egész hétre. Decemberig van elkészitve, mindenki egyszer kerül sorra. Ez azt jelenti, hogy aznap bevisz a "soros" 2-3 kg gyümölcsöt. Ez, ha 500 Ft-os kg/árral számolok is, max 2000 Ft/félév, szerintem kibirható.
2012. okt. 16. 10:47
 13/22 anonim ***** válasza:

Nálunk minden hétfőn kell vinni pár szem gyümölcsöt.Első héten 5 db nagyobb almát vittem, és szólt a dadus hogy nem kell olyan sok, ekkorákból elég kettő is elosztja, meg ugye más is visz.

Első szülőin mondta az óvónő hogy minden évben megpróbálják ezt a gyümölcsnapot de eddig soha nem vált be, ő kérdezte hogy idén csináljuk-e.Megszavaztuk, de megmondom őszíntén soha senkit nem látok hogy vinné a gyümölcsöt. :(

2012. okt. 16. 10:55
 14/22 anonim ***** válasza:

Nálunk hathavonta 1x kell. Minden nap másik gyerek visz, be van osztva, hogy melyik nap, ki.

Nekem ikreim vannak, így mi havonta 2x viszünk. Csak bolti lehet blokkal.

1,5/2 kg gyerekenként.

2012. okt. 16. 11:38
 15/22 anonim ***** válasza:
Nem hathavonta, hanem havonta :))) Bocsi! :)
2012. okt. 16. 11:39
 16/22 anonim ***** válasza:

Nálunk 2 havonta 1x kell vinni, akkor is csak pár darabot, a többit az ovi intézi. Csak amikor fogytán van a készletük, vagy változatosabbat szeretnének, akkor szólnak nekünk.

Minden nap esznek egyébként gyümölcsöt tízóraihoz vagy uzsonnához.

Nálunk egyébként tisztasági csomagot sem kell vinni sose, azt a csoportpénzből (500 Ft havonta) intézik.

2012. okt. 16. 11:40
 17/22 anonim ***** válasza:
Évente egyszer-kétszer kerül a sor egy-egy családra. Igaz mi 3 kg körüli mennyiséget szoktunk vinni.
2012. okt. 16. 13:24
 18/22 anonim ***** válasza:

gyümölcsöt nálunk hetente kell vinni, de csak 2-3 szem almányi/1fürt szőlőnyi mennyiséget. De szívesen elfogadnak bármi mást is, én a múltkor 4 üveg befőtett vittem és azzal egy darabig le volt tudva a gyümölcsadagunk. Havi 1x zölsdégnap van, olyankor a bevitt cuccból friss salátát készítenek a gyerekek és megeszik az uzsihoz (múlt héten sütőtököt sütöttek kedden, előtte tócsnit). Általában amúgy ez kapcsolható a tematikus hetük programjához, pl ma pont zöldségnapjuk van és a piacra kirándulnak az őszi zöldségeket megnézni, kicsit kipróbálni a kofák munkáját stb... Múltkorában voltak kukoricát törni, utána egész héten a kukoricacsőből/csuhéból készített különböző dolgokkal játszottak, meg az udvaron górét építettek stb, és kukoricalisztes/grízes sütit meg medvetalpat készítettek egyik nap.

Ebből az oviból tuti nem vándorol haza a gyümölcs a gondiknak/óvónéniknek. Reggel a dajkanéni megmos/felvág amit kell, előkészít stb egy csomót és kivan téve az asztalra. Rengeteg gyümölcs elfogy egy nap a csoportjukban aminek én nagyon örülök. Szerencsére nagy gyümievők az enyémnek itthon is de jónak tartom, hogy van lehetőségük az oviban is hozzájutni, bár amúgy az élelmezésvezető is szerintem elég kompetens, mert minden nap van nekik a 3 étkezésből valamihez zöldség vagy gyümölcs.

Ugyanakkor a sógornőm gyerekei ugyanebbe az oviba de másik csoportba jártak, ott nem nagyon vittek a szülők gyümölcsöt és az is ott punnyadt meg nagyrészt a kosárban, ki se került az asztalra, nemhogy még meg is egyék a gyerekek... :S szóval bizonyára pedagógusa is válogatja ,hogy mi fontos neki és mennyire ügyesen tudja menedzselni a csoportot ezen a téren is.

2012. okt. 16. 13:53
 19/22 anonim ***** válasza:
utolsónak: szuper ovitok van!
2012. okt. 16. 13:55
 20/22 anonim ***** válasza:
Nálunk kb. havonta jut egy-egy gyerekre a sor. Eddig úgy volt, hogy jelölték a neveken rajzszöggel, hogy ki a soros, de már nem igazán jelölik. Én kb. havonta 1x szoktam bevinni, mindig akkor amikor úgy gondolom kb. letelt a hónap. Akkor viszek 2-3 félét (gyümölcs, zöldség is mehet) kb. 1-1 kilót mindegyikből.
2012. okt. 16. 14:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!