Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Konyhatündér anyukák? Tippek?

Konyhatündér anyukák? Tippek?

Figyelt kérdés

Akik nagyon jártasak a konyhában segítenétek.

Valami klassz recepteket ekresek, mert már az agyam eldobom a pörkölt, tokány,rántott hú sé szokványos kajáktól.

A férjem "húsimádó", van valami jó receptetek,amit a férjek is szeretnek és a gyerek is megeszik:)


Egyébként jöhet zöldséges is, nem árt néha visszavenni kicsit:)


2012. okt. 12. 14:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Egy nagyon fincsi, amit nemrég megcsináltam: töltött pulykamell.

Nagy pulykamellbe vágtam egy zsebet. A töltelékhez 2 nagy almát meghámoztam, felkockáztam, 20 dkg aszalt sárgabarackot felaprítottam, 1 fej hagymát felaprítottam, ezekhez hozzákevertem 2 evőkanál zsemlemorzsát, 1 evőkanál majorannát, pici sót, fehér borsot. Összekevertem az egészet, és betöltöttem a husiba (pár kanállal marad a töltelékből, erre később lesz szükség). A husin a lyukat összetűztem fogpiszkálóval, tepsit kikentem olajjal, és beleraktam a husit, irány a sütőbe 175 fokon 40 percre. Utána a husi köré halmoztam a maradék tölteléket, és erőlevessel (leveskockából csináltam) meglocsolgattam, vissza a sütőbe újabb fél órára. És ekkor jött a legjobb rész: mézzel megkentem a husit, majd a sütőbe visszarakva 15 percre egy nagyon finom ropogós kéreg sült rá. Kivettem belőle a fogpiszkálókat, és krumplipürével tálaltam. Ez pl. Karácsonyra is remek főétel.

2012. okt. 13. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:

Húsételek:

A. Töltött dagadó, töltött oldalas.

B. Búbos hús: a dagadó lemaradt részére, amit nem lehet megtölteni, ráhalmozod a szokásos tölteléket, és sütőben megsütöd.

C. Egy edényben készülő

zöldséges hús: Elkezded párolni a húst egy teflonedényben - szeletben vagy kockára vágva. Amikor fehér lesz, ráteszed a zöldséges rizst, és párolod tovább.

D. Veszel karfiolt, brokkolit, répát. Megfőzöd. Adsz hozzá főzőtejszínt. Leszűröd. A lét félreteszed levesnek másnapra. A sűrűjéhez teszel

a) keménytojást apróra vágva,

b) virslit,

c) sült húst.

Adsz hozzá apróra vágott lilahagymát.

Aznap eszitek melegen.

Másnap hidegen.

A félretett lébe másnap főzöl egy kis grízt.


D. Rakott krumpli gusztán:

(Az éttermi robbantott krumpliból és zsíros kolbászból készül.)

Megfőzöd a krumplit héjában. Meghámozod, húros tojásvágóval karikára vágod. A főtt tojást is ugyanazzal szeleteled fel. Szépen lerakod, több rétegben, a tojást, a száraz kolbász, a krumplit váltogatva. Kiporciózod tányérra. Leöntöd tejfölbe kevert reszelt sajttal. A tányérokat egyenként beteszed a grillsütőbe vagy a mikróba, hogy a tejföl és a sajt ráolvadjon a tetejére. (Nem az egészet sütöd a tepsiben.)

2012. okt. 17. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 Disi ***** válasza:
Mi most tortilla-t ettünk. Készem veszem a lapot, darált husi, általában adnak hozzá alapport, és nem tudom mitől, de nagyon laktató. Zöldséges tésztát találtam még nagyon jót, bár nem tudom most lehet-e még minden hozzávalót hozzá kapni: cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, oregánóval és bazsalikommal fűszerezve, tejszínnel és sajttal csőben sütve, hmmmmm. Már ha szeretitek az olaszos ízvilágot. Tárkonyos csirkeragulevessel mondjuk. Én is a Nosalty-n szoktam nézelődni. Az én férjem most attól van kész, hogy úgy csinálom a sült krumplit, hogy előtte megfőzöm.
2012. okt. 17. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:

- sóba csirke: tepsibe só, rá pucolt csirke, ropogósra sütni! :) tökjól evlan magának a sütőben, nem kell vele bohóckodni, és bármilyen köret illik hozzá, egyszerű kaja, mi szeretjük.

- sajtos husi: tepsibe beleteszek egy réteg lisztben megforgatott hússzeletet (lehet fűszerel liszt is) rá reszelt sajt és vagy tejföl vagy tejszín. rétegezve is lehet. kiadós, egyszerű, ünnepi főfogásnak is tökéletes

- felcsíkozott vagy korckázott husit kis zsiradékon sóval készre pirítok, majd mellé dogok a serpenyőbe vagy a; vékonyra csíkozott sárga zöld és piros kaliforniai paprikát, zöldhagymát, mogyorót és wokfűszerrel bolondítom, vagy b; a húst gyrosfűszerrel kérgesre pirítom, vagy c; karikákra vágott krumplit pirítok mellé kakukkfűvel vagy akármilyen zöldséget párolok tetszőlegesen fűszerezve pl fokhagymásan...

2012. okt. 17. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:

nálam a lasagne a nyerő: tészta, rá pörkölt darált húsból, rá tészta, arra besamel, majd megint darált hús, megint tészta, megint besamel. A tetejére besamel, rá reszelt sajt és be a sütőbe. Isteni:)


Most a chili con carne-t akarom kipróbálni, a mindmegette.hu-n megvan a receptje:)

2012. okt. 17. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim ***** válasza:

nem olvastam el még a válaszokat, remélem még nem írták, bár a recept felét én tettem hozzá :)


tarját szeletekre vágsz, klopfolod, sózod, borsozod. tepsibe pici olajat teszel, befekteted a tarját egymás mellé (én egy kisebb tepsihez fél kilót szoktam venni, az pont elfér benne) és jó vastagon bekened tejföllel (a nagydobozost rákenem).

3 paradicsomot és 3 kaliforniai paprikát (akkor igazán szép ha 3 színűből csinálod) apróra vágsz és rászórod a tejfölre. kis szalonnát is rátehetsz picire kockázva, attól még finomabb :) vagy ha kolbászt szeletelsz rá, attól meg olyan magyaros lesz :)

fólia alatt sütöd egy órát, majd még fél órát fólia nélkül még egy fél órát, hogy megpiruljon a paradicsom :)

isteni finom, én hagymás tört krumplival szoktam tálalni, fiúk imádják :)


ananászos csirke:

felkockázol csirkemellfilét, sózod, borsozod, tepsibe berakod, kis olajat öntesz rá, aananászt, kukoricát és reszelt sajtod szórsz rá, sütőben gyorsan megsül, ha a sajt megpirul kész is van :)


cigány pecsenye:

terját felszeleteled, kilopfolod, sózod, borsozod.

hagymát karikákra vágsz és kicsit megpiritod serpenyőben, olajban, ha kész tepsibe átteszed. ebben az olajban kisütöd a tarja egyik felét (a másik felét még a süés előtt mártsd lisztbe), a husit rárakod a hagymára, bevagdosott szalonnát teszel minden husira és sütőben megsütöd.

így még másnap is puha, omlós lesz a cigánypecsenye, tehát 2 napra előre készítheted :)


csirkemell combot csontjánál bevágod, sózod és paprikás lisztbe megforgatod (csak egy kiskanál paprika kell bele).

serpenyőben hirtelen kisütöd :)


kicsit menzás de ez is gyorsan megvan.


csirkehúslevesbe szoktam tenni 4-5 darab felsőcombot is és hozzá második fogásnak csinálok krumplit és szószt, a paradicsomszósz nálunk a kedvenc ehhez, de én nagyon szeretem a ribizli és a meggyszósz, utóbbi kettőt az előbb írt sült csirkecombhoz is csinálok.

meggyet beleteszed egy edénybe, megszórod cukorral és megolvasztod rajta a cukrot, majd kis vízzel felöntöd, fedő alatt 10 percig főzöd majd behabarod...


marhahúslevesbe is több husit teszek, ahhoz vadas szószt szoktam csinálni és tésztát.


paprikás krumpli is nálunk husival csúszik :D füstölt csülköt csinálok, annak a főzőlevében főzöm meg a krumplit és mi nokedlivel esszük :) jó tömény, de nagyon finom :)


jajj még akkor a csülök pékné módra, az is tök egyszerű :D

krumplit 8 felé vágod, tepsibe teríted, kis zsírt teszel rá. csont nélküli (nyers) csülköt besózod, borsozod, fokhagymázod, kis bazsalikomot és icipici majorannát teszel rá, a krumplira fekteted, 3-4 deci vizet aláöntesz és alufóliát teszel a tepsire. így 1 órát sütöd, majd feljebb veszed a hőfokot és még fél órát fólia alatt, majd fólia nélkül is fél órát.


én azért szeretem ezeket a tepsis kajákat mert gyorsan össze lehet rakni és míg sül, tudunk játszani a gyerekkel.

remélem valamelyik megtetszik és kipróbálod :)

2012. okt. 17. 23:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!