Miért hangozhatnak el durva szavak a Minimax meséiben? Miért nem figyelnek a fordítók a szövegre?
Figyelt kérdés
Pár perce hallottam az egyik mesében a "hülyék" szót, de szinte mindig elhangzik valami nem odaillő, ha végignézek egy mesét. Eperkéék nemrég "befalták" az ennivalót. A múltkor egy szerzetesnek öltözött patkány kést tartott egy egér nyakához. (Az már csak apróság volt, mikor a Kis királylány tetves lett és 30 percen keresztül megpróbálták kiírtani belőle...)Tudom, ne nézze a gyerek a Minimaxot... de hiába van 40 mese dvd-nk, néha igénye van rá, azt monjda, hogy az ovistársai is azt nézik. Természetesen mesekönyvből olvasunk neki mesét, de a Minimax az Minimax... ha csak napi 15 percet engednék, akkor is látna/hallana olyat, amit nem kellene.
És akkor a reklámok befejező "neked van már?" mondatáról ne is beszéljünk.
2009. aug. 6. 13:07
1/5 anonim válasza:
mint a viccben:Mózes az Mózes,a biznisz az biznisz.
2/5 anonim válasza:
Hát az egy nagyon jó kérdés szerintem, mert mi is nézzük reggelente a Minimaxot és bizony halottam már én is olyanokat hogy csak néztem. Például hogy takarodj a kertemből. Hát ettől percekig nem tértem magamhoz. Nagyon jó lenne ha valaki erre is oda figyelne és megtenné a szükséges lépést hogy ne lehessen ilyeneket hallani a mesékben. Ja a megoldás ne nézzen tévét a gyerek, igen jó ötlet, de nem hiszem el hogy tényleg van olyan gyerek aki sosem néz mesét.
3/5 anonim válasza:
Hú, de nagy problémák vannak. A Máunikában meg a 12-es karikás jenki filmekben b*zdmegolnak, erre a mesékre akad ki valaki, mert hülyéztek benne, ami manapság szerintem nem annyira csúnya szó.
4/5 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos a hülye szó manapság már mindenhol gyakran hallható, csak az nem mindegy, hogy 4 éves vagy 12 éves hallja. Én még ki is javítom, hogy "buta", de mikor épp mosogatok, ki tudja, mit hall a gyerek. Továbbra is fenntartom, hogy tudom (elvileg), mi lenne a helyes út: ne nézzen tv-t.
2009. aug. 7. 06:52
5/5 anonim válasza:
A "befalták" mióta csúnya szó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!