Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek az óvodai...

Mi a véleményetek az óvodai vegyes csoportról?

Figyelt kérdés
3 éves ikreimet az óvodában vegyes csoportba tudnák felvenni. A mini csoportba 30-an vannak oda nem férnek be. A vegyes csoportba csak 20-an vannak 3 és 7 éves korú gyerekek. Szerintetek írassam be őket vagy várjak őszig a mini csoportra. A bölcsi már nem elég, igénylik a foglalkozásokat.
2012. okt. 11. 10:10
 1/6 anonim ***** válasza:
mi nagyon szeretjük a vegyes csoportot, a fiamnak sokkal jobban tetszik, mint az egy korosztályos. (jártunk olyanba is, gyűlölte). óvónő is mondta, h mikor vegyesben kezdett dolgozni nagyon félt, de mostmár el sem tudná képzelni, hogy ne ilyenben dolgozzon. nálunk a nagyok segítik a kicsiket, a kicsik pedig nagyon komoly ütemben fejlődnek, mivel látják a nagyoktól. a foglalkozások nálunk úgy zajlanak, h a kicsik közül akiknek van kedve, az bekapcsoldóik, ezt is nagyon jónak tartom, mert pl. volt olyan kiscsoportos, aki a bátyussal végigülte a matek foglalkozást és középsős korára számolt, annyira érdekelte. szóval én tényleg csak dícsérni tudom. gondolom persze azért ez is ovifüggő.
2012. okt. 11. 10:15
 2/6 anonim ***** válasza:

Nálunk csak vegyes csoportok vannak. A fiam szeptember elején kezdte (szeptember végén töltötte a 3mat).

Nagyon szereti, a nagyokkal is jól elvan, sőt inkább csak velük. Sokat fejlődött, mióta oviba jár, látja a nagyokat, utánozza is őket (pozitív értelemben). Az óvónők jobban tudnak figyelni a gyerekekre, mert a nagyobbak már önállóbbak, nem kell 20 gyerekre figyelni öltözéskor sem, csak arra a pár kicsire, mert a nagyobbak már megoldják ügyesen. A nagyok segítik a kicsiket, első nap már egy 6 éves kislány párfogásába is vette a fiamat, ő mutogatott neki mindent, segített öltözéskor, kézmosáskor. Nálunk is úgy van, hogy ha a kicsik akarnak, akkor bekapcsolódhatnak a nagyok foglalkozásába, de nem kötelező (és általában mindig bekapcsolódnak). Szóval én is csak csupa jót tudok írni a vegyes csoportról.

Ja, és még annyi jutott eszembe, ha most 3 évesek a gyerkőceid, akkor hiába várnál őszig a mini csoportra, mert akkor már 4 évesek lennének, eleve nem kerülhetnének mini csoportba, ha meg mégis, akkor a sok 3 éves csak hátráltatná őket. Úgyis ketten vannak, akkor szerintem olyan mind1, hogy vegyes csoportba kerülnek, hisz máris ott vannak egymásnak játszótársnak, azonos korosztály. :D

2012. okt. 11. 10:37
 3/6 anonim ***** válasza:
Küldeném őket vegyes csoportba.
2012. okt. 11. 10:46
 4/6 anonim ***** válasza:
Én jobbnak tartom a vegyes csoportot, mint a sima kiscsoportot.
2012. okt. 11. 10:59
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem vagyok túl tapasztalt, mert a fiam még csak 2. hete jár, de amennyire eddig láttam (beszoktatás alatt többször is bent voltam a csoportban), semmi probléma nincs a vegyes csoporttal. Pedig én is nagyon tartottam tőle, de egyelőre nincs gond. Szerintem nyugodtan írasd be őket.
2012. okt. 11. 13:10
 6/6 anonim ***** válasza:
hat az en fiam is vegyes csoportba jar,igaz ö januarba lesz csak 3,szerintem neki a mini csoport lett volna jobb,de az nincs nalunk.nalunk az a problema a vegyes csoporttal,hogy nem hagyja az ovonenut,h foglalkozzon a nagyobbakkal,mert ö azt akarja,h csak vele foglalkozzon az ovonö.ha a nagyobbakkal foglalkozik akkor ö kitalal vmit,amivel felhivja a figyelmet.pl.nalunk a verekedes.de lehet,h mini csoportba is ez lenne,ki tudja.
2012. okt. 11. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!