Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Segítség, felfázás?

Segítség, felfázás?

Figyelt kérdés

Kislányom 2-éves,nemrég ezzel jön hozzám azt mondja "anya fáj" és fogja a kis nuniját,ez felfázás lehet?Amit nem is értek,hogyan hiszen nagyon odafigyelünk,ne legyen kint a dereka,zokni mindig van rajta.

Esténként kamillás vízben fürdetem mert az jó mindenre,de kb 1h ja mondogatja ezt,mit tehetek orvos már nincs majd holnap reggel addig mit csináljak,kérlek segítsetek.

2012. okt. 8. 11:36
 1/5 anonim ***** válasza:
A húgyúti fertőzés nem felfázás. Nézd meg, nincs-e váladék a szeméremajkak között, az okozhatja a szeméremtest gyulladását. Ha gyakran fájlalja, gyakran pisil, fáj a pisilés, netán lázas, azonnal orvoshoz kell menni, steril edényben felfogott vizelettel (utána sztk labor). A húgyúti fertőzés nem vicces dolog, sajnos sokat tudnék mesélni róla, mit szenvedtünk vele. Én már most elvinném egy pisibeutalóért a gyerekorvoshoz, de te tudod.
2012. okt. 8. 11:42
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszod,holnap viszem is persze és már vittem volna,de nem rég mondogatta most alszik,nálunk már nincs orvos,másik városban lakik nem tudom elvinni csak holnap.
2012. okt. 8. 11:49
 3/5 anonim ***** válasza:
Remélem, nem lesz baj, lehet, hogy csak kidörzsölte a nadrág, de én azt mondom, jobb az óvatosság. Jobbulást!
2012. okt. 8. 11:51
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm,nagyon kétségbe estem csak bőgni tudok a tehetetlenségtől,remélem nem lesz baja a kicsimnek,annyira féltem,és olyan rossz mikor bújik és mondja anya fáj,de nem tudok tenni semmit.
2012. okt. 8. 11:54
 5/5 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, semmi baja nem lesz! Kap rá antibiotikumot és pikk pakk rendbe jön. Egyébként a húgyúti fertőzést nem csak a klasszikus felfázás okozhatja, hanem bacilusok tömkelege, ami a nuniján keresztül a húgycsőbe jut. Akár egy kis széklet is komoly galibát okoz, ha meg még pelusos, ez könnyen előfordulhat.

Ha nagyon fájlalja, adj neki nyugodtan fájdalomcsillapítót, Nurofent, panadolt, míg el nem juttok a dokihoz, ne szenvedje, ez enyhíteni fogja, nekem is ezt tanácsolta a doki míg el nem tudtam hozzá menni.

Jobbulást!

2012. okt. 8. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!