Szerintetek depi kezdődik, vagy mi történik velem?
Nem tudom mi történik velem, de már saját magamtól megijedek :(
Van egy nagyon jó férjem, aki itthon is rengeteget segít (bevásárol, fürdet, etet, bármit megcsinál)
Van 3 egészséges, gyönyörű gyerekem. A legnagyobb 5 éves a legkisebb 1 éves.
Mostanában egyre többször tör rám az, hogy egyedül AKAROK lenni, szeretném ha nem szólnának hozzám. Sokszor azon veszem észre magam, hogy csak ülök és nézek ki a fejemből.
Egyre többet kiabálok ok nélkül :(
Kis semmiségeken szinte egész napra fel tudom húzni magam :(
Állandó rajtam a megfelelés vágy. Folyamatosan aggódom valamin.
Nem mostam fel, nincs kivasalva, nem hívtam fel valamikit akinek megígértem...
Folymatosan mindenkinek meg akarok felelni és azon izgulok, hogy vajon mit gondolhatnak rólam. (tesók, szülők, anyósék, szomszédok, óvonénik stb...)
Nincsenek anyagi gondjaink, családi házunk és 2 autónk is van (igaz hitelesek, de nincsenek napi anyagi gondok)
Igazából tök boldognak kellene lennem és az is vagyok, de mégis olyan sokszor van rajtam ez a "hoppáré"
Mi lehet ez szerintetek?
Depi kezdődik?
Elmúlik majd?
Bánt téged az, hogy egyedül akarsz lenni? Megijeszt? Ez egy természetes igény, ha csak ennyit éreznél, nem lenne gond.
De a többi gondolatod elhiszem, hogy aggaszt.
Szuper, hogy van egy kedves, szerető férjed, egészséges, okos gyerekeid, anyagilag is rendben vagytok, de a boldogság ettől még nem garantált, ha nem érzed magad annak, ne érezz emiatt lelkifurdalást.
Ha én érezném ezeket, segítséget kérnék, mert tudom magamról, hogy törékeny, kevésbé stabil alkat vagyok, nem várnám meg, míg rosszabb lesz. De hogy nálad hogy alakul, nem tudom... szánj időt magadra, legalább annyit, míg átgondold, mi is hiányzik, mire lenne szükséged.
Szerintem is kifáradtál.
Ugyanolyan családi helyzetben vagyok, mint te, családi ház, autó, apa odadadó, mindenben segít, játszik a gyerekekkel, ha kell porszívóz stb., anyagi gondok nincsenek, bár nem tartozunk a gazdag emberek közé. az a különbség, hogy nekünk 2 gyerkőcünk van. néha már én is úgy vagyok, hogy jó lenne egy kicsi csend és nyugalom a sok nyüzsi mellett és sokszor alig várom, hogy este lefeküdjenek a gyerekek és én is pihenhessek. volt olyan időszak, hogy a gyerekek fél 9kor már aludtak, 9kor alig bírtam nyitva tartani a szemem, reggel 7 - fél 8ig aludtam mégis olyan fáradt voltam, mintha csak egy órát szundítottam volna (természetesen ilyenkor egész nap rossz kedvem volt, sokszor kiabáltam semmiségeken...). Rám ez sosem volt jellemző. Mindig is éjjeli bagoly voltam. 10 - 11 között feküdtem le, reggel 6kor már ébren voltam, frissen. Rajtam is rajtam volt a "megfelelési vágy", ahogy írtad, de aztán beláttam, hogy ezt így nem lehet. Hát most néha tornyosulnak a vasalatlan ruhák, helyettem mosogatógép mosogat, nem rakodok annyit a gyerekek után, mint eddig (már nem idegesít, ha tele van a lakás játékokkal, csak azután rakodok el, ha elaludtak - ebéd után egy keveset és este mindent) és már ők is segítenek. Esténként jógázni szoktam, engem az ellazít és feltölt, jobban alszom és könnyen ébredek. És már NEM ÉRDEKEL ki, mit gondol rólam.
Szóval neked is lazítani kellene egy kicsit, nem kell senkinek sem megfelelned, nem lehetsz egyszerre tökéletes anya, feleség, háziaszzony és barátnő. Ha lehet néha hagyd otthon a gyerekeket apával vagy vidd el őket a nagyszülőkhöz. Vagy menj el te egy kicsit sétálni, barátokkal találkozni, nem kell, hogy órákra elmenj otthonról, csak egy kicsit. nekem az is felüdülés, ha egyedül mehetek megejteni a nagybevásárlást. Szóval mindenképpen változtatnod kell a saját érdekedben és a családod érdekében is.
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Igazatok van, biztos a "kimerültség" jelentkezik így nálam :(
Igazából nem érzem fáradtnak magam, de az agyam és a lelkem az biztos, hogy le van fáradva.
Visszagondolva, tényleg semmi időt nem szánok magamra :(
Nem is érzem jól magam a bőrömben...
A barátok elkoptak mellőlem, mert mindig elfelejtettem felhívni/visszahíni őket, nem kerestem a kapcsolatot velük :(
Ezt nagyon sajnálom és nem hiszem, hogy szivesen vennék ha most csak úgy (mert nekem van rájuk szükségem) hirtelen jelentkeznék :(
Nem szeretnék "begyöpösödött" háziasszony lenni :( de jó úton haladok :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!