Két éves Fiamat nagyon nehezen altatom el? Hiperaktív gyerekek anyukáitól kérdezem.
Majd elalszik már fekvés előtt, de mikor letesszük a kiságyba teljesen felpörög, s mindent kitalál, csak hogy aludni ne kelljen. Máskor meg heteken keresztül pikk-pakk elalszik. Mozgékony nagyon, de talán azért nem túlzottan. Ha megkérem valamire, akkor azt az esetek döntő többségében elvégzi. Akaratos, hisztis, de kezelhetően - de csak úgy nrmális 2 éves szintjén hisztizik. El lehet vele végezni a bevásárlást ... nem tudom mit írjak még.
Az alvással mindig gondok voltak, már kiskora óta, de mindig csak időszakosan.
Hiperaktív, vagy fogadjam el,hogy Ő ilyen nagyon nehezen elalvó fajta?
Olvass utána, hogy pontosan mit is jelent, ha egy kisgyereke hiperaktív! Mert nem csak annyit, hogy túl mozgékony a gyerek. Ettől sokkal több tünete is van a hiperaktivitásnak.
Az én 2 éves fiam dettó, mint a tiéd, én is feltételeztem róla, hogy biztos hiperaktív, aztán jobban utánaolvastam, hogy mit is jelent és a jelek nagyon kevés részét tapasztaltam csak a fiamon, annak ellenére, hogy egy pillanatra sem tud megülni a fenekén.
Amúgy nálunk is voltak gondok az alvással, de aztán én kitapasztaltam, hogy mik azok a dolgok, amiket elalvás előtt nem lehet csinálni, különben csak sokára alszik el. Illetve kitapasztaltam azt is, hogy mikor fárad el annyira, hogy ne legyen kínok kínja az altatás. Nálunk így működik a dolog és nincs gond az alvással, pedig régen voltak aztán hisztik előtte.:)
2 éves elírás lenne?
vagy tényleg egy 2 éves gyerekre húznád rá a "súlyos figyelemzavar" betegséget ami 6 éves kortól mondható ki???
most komolyan, nincs elég baj a világban? igaza van az elsőnek, olvass utána!
szerintem ez nagyon sértő a hiperkativ gyerekekre nézve, hogy unatkozó anyának valami nyűgje van akkor rögtön hiperaktiv a gyereke és hetente van egy-két ilyen kérdés, még babák témakörben is! nem akarok bunkó lenni, de muszáj megkérdeznem, arra nem gondoltál, hogy te csesztél el valamit?
Az enyém is ezt csinálja, de attól még nem hiperaktív. Egy 2 évesről ilyet nem is lehet megállapítani. Nem megy neki pikk-pakk minden, ilyen egyszerű. Nincs olyan gyerek, aki mindenben tökéletes lenne, a tiednek és az enyémnek az alvás megy nehezen.
Ettől még azt sem hiszem, hogy elcsesztem.
3. válaszoló, ne haragudj! eszembe se jutott azt állítani, hogy te bármit is elcsesztél!!!
csak kicsapta nálam a biztosítékot, hogy 2 évesről érdeklődik, hogy hiperaktív-e. előbb inkább gondolja végig, hogy mindent jól csinál-e, persze elhiszem, hogy egyszerűbb egy súlyos betegségre fogni, de talán nem kéne :)
Kedves 3. és egyben 5. válaszoló!
Nem, képzeld nem "csesztem el" semmit!!!!!! Valamint nem unatkozó, hanem AGGÓDÓ anyuka vagyok, a kettő meg az én nézetemben ég és föld. Eszembe sem jut ráhúzni semmilyen súlyos betegséget a Fiamra, csak keresem a miérteket - teszem hozzá már hónapok óta, s ezért akartam a hiperaktív gyerekek szüleitől tapasztalatot gyűjteni!
Valamint legközelebb az ilyen kérdésekre akkor válaszolj, ha
1.: Hiperaktív a gyereked - mert ugye azoktól az Anyukáktól kérdeztem
2.: Ha érzel magadban annyi emberséget,hogy nem leszúrod, az amúgy egy teljesen normális kérdést feltevőt, hanem emberséges módon válaszolsz normálisan, vagy haladsz tovább s lakatot teszel a szádra.
Képzeld utánaolvastam, s bizony vannak csecsemő ill. kisgyermekkorban is már erre utaló jelek...
Szóval lehet nem támadni kéne, hanem visszakérdezni, hogy miért is teszi fel valaki azt a bizonyos kérdést.
További szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!