Cataflam cseppet és nurofen szirupot lehet egyszerre adni? 3 évesnek kellene.
Nem lehet! A Nurofen ibuprofen tartalmú!! Benne van a Caraflam betegtájékoztatójában:
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.
Különösen fontos, hogy közölje az orvosával, ha az alábbi gyógyszerek valamelyikét szedi:
- Lítium, vagy szelektív szerotonin újrafelvétel gátlók (SSRI-k) (a depresszió bizonyos típusainak kezelésére alkalmazott gyógyszerek).
- Digoxin (szívbetegségek esetén alkalmazott gyógyszer).
- Vizelethajtók.
- ACE-gátlók vagy béta-blokkolók (magas vérnyomás, ritmuszavarok és szívelégtelenség kezelésére alkalmazott gyógyszerek).
- Más gyulladásgátlók, például acetilszalicilsav vagy IBUPROFEN.
- Kortikoszteroidok (a szervezet különböző gyulladásainak csökkentésére szolgáló gyógyszerek).
- Véralvadásgátlók.
- Cukorbetegség kezelésére szolgáló gyógyszerek, kivéve az inzulint.
- Metotrexát (bizonyos típusú rákbetegségek és ízületi gyulladások kezelésére szolgáló gyógyszer).
- Ciklosporin (elsősorban szervátültetések után alkalmazott gyógyszer).
- Fertőzések kezelésére használatos bizonyos készítmények (kinolon típusú antibiotikumok).
- Kolesztipol és kolesztiramin (koleszterinszint csökkentésére szolgáló gyógyszerek).
- Szulfinpirazon (a köszvény kezelésére alkalmazott gyógyszer) vagy vorikonazol (a gombás fertőzések kezelésére alkalmazott gyógyszer).
- Fenitoin (a görcsrohamok kezelésére alkalmazott gyógyszer).
Nem lehet. Vagy egyik vagy másik.
Ha Nurofent adsz, akkor cataflam majd csak 6-7 óra múlva mehet legközelebb és ugyanígy fordítva is.
A Cataflam is ibuprufen származék, ezért nem szabad, mert könnyen túladagolhatod.
De más fájdalomcsillapítót se nagyon adj mellé, a cataflam magában is elég erős. A lányomnak többször volt fülgyulladása magas lázzal, a cataflam magában a lázzal és a fájdalommal is elbírt, jó nem lett láztalan, de 38 alá ment legalább addig míg adhattam neki 3-4 óra múlva másmilyen fájdalomcsillapítót. Cataflam után mindig panadolt adtam, szükség szerint 3-4 óra múlva, ha közben feljebb megy a láz, hűtőfürdő!
4-nek írnám, hogy az én gyerekemnek két gyerekorvos is a cataflam cseppeket írta fel lázcsillapításra. Épp tegnap kellett használnunk, mert a lányom közel 39 fokos láza nurofennel az istennek nem akart lemenni, cataflammal pedig lement fél órán belül és órákig tartott a hatása.
Kérdezőnek: együtt semmiképpen sem. vagy ez vagy az.
Kezdő gyerekorvos vagyok:
2 féle lázcsillapítót lehet felváltva szedni, ha annyira masszív a láz, hogy 1 nem hat. Én azt tanultam, hogy a legjobb lázcsillapító a Cataflam. Viszont minden esetben a gyógyszer mellett fizikai lázcsillapítás is kell, vagyis hűtőfüdő. Ha még így sem elég, akkor felváltva lehet adni MÁSIK hatásmechanizmusú gyógyszert. A Nurofen nagyon hasonló, úgyhogy inkább Noraminophenazoni kúpot (sajna ez vényköteles), vagy Mexalent/Panadolt válaszd.
Én ezt tanultam. Viszont minden gyerekfüggő, az én fiam pl. nem hajlandó bevenni a Cataflamot (1x beleerőszakoltam és majdnem kihányta), viszont a Noraminophenazoni egyáltalán nem használ nála. Csakis a Nurofen hűtőfürdővel.
Neked kell kitapasztalnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!