Melyiket tartjátok jobbnak, a régi pónit (Én kicsi pónim) vagy az új pónis mesét?
Régi póni: http://www.youtube.com/watch?v=dRm0HW9Q_XY
Új póni: http://www.youtube.com/watch?v=pY4whBm3Elg&feature=related
A régi nekem cukormázasabbnak tűnik, de az még tényleg kisgyerekeknek készült. Nekem az az érzésem, hogy ez az új inkább nagyobbaknak való, olyanoknak, akik már Cartoon Networköt néznek.
Én a régit utáltam gyerekkoromban. De annyira, hogy amikor a lányom 2 évesen egy "régi" pónis könyvet kapott nem is adtam oda neki, hanem tovább akartam ajándékozni. De aztán valahogy elfelejtkeztem róla és amikor rájött a "póni- mánia" a lányomra 5 évesen, akkor elővettem neki. Nézegeti, de az újat ő is jobban szereti.
Pontosan azért utáltam a régit, mert "cukormázas". (Ezért utálom az Eperkét is. )
Az új már modernebb, bár tényleg vannak benne olyan "Cartoon Networkös" részek. De a figurák jobban tetszenek. Bár nem ez a kedvenc mesém. A lányomnak annál inkább!
Én gyerekkoromban sokat néztem a régit, de az igazat megvallva annál nagyobb giccset keresve sem lehetne találni. Az új szerintem jópofa.
Amúgy ha már itt tartunk, én nem mondanám, hogy a régi olyan kicsiknek készült, voltak benne elég félelmetes jelenetek, a mai napig emlékszem "Az Éden tanya szelleme" című részre - ez azt hiszem fent is van a youtube-on magyarul.
Szerintem egyik borzasztóbb, mint a másik. Nagyon remélem, hogy a lányom nem fog rákattanni.
Ha már nagyon lányos mese, akkor inkább Fifi, azt még el tudom viselni (a giccs tűtő képességem határán van)...
Az új nekem kifejezetten jobban tetszik :)
Sokkal aranyosabbak a figurák, ráadásul a rajzolója rajzolta a Pindúr pandúrokat és a Fosterék háza képzeletbeli barátoknak-ot is.
A pónik személyisége is sokat változott az évek során, sokkal egyértelműbb lett.
Szerintem is a varázslatos barátság már inkább nagyobbaknak való, de hallottam, hogy elég népszerű a felnőtt férfiak körében is :)
Nagyon szeretem azt a mesét, csak kár, hogy a minimax ilyen kritikán aluli szinkront adott neki :(
13/L
Ez tényleg megy a Minimaxon? :O Ez sok mindent megmagyaráz a szinkronjával kapcoslatban. Tipikus magyar gondolkodás. Póni? akkor nyomjuk a gyerekcsatornára, pedig ez a sorozat tényleg a CN-re való. Én mondjuk csak angol szinkronnal láttam.
Sajna a Minimax meg elment egy óvodáscsatorna irányába, pedig régen, úgy nyolc éve, még voltak rajta nem csak bugyuta és lebutított mesék, mint a most vetítettek 90%-a. Egyébként úgy húsz éve ment régi cukormázas pónisorozat a tévében, ahol még voltak fiúszinkronos pónik is. Ez a sorozat új szinkront kapott, és mindenkinek lányhangja lett, kivéve Spike-ot. Összegzés: a Friendship of Magic nem való óvodásoknak, de mégis valami miatt azt hiszik, hogy ők a célközönség, lásd, vagy kifejezetten ilyen magazin is 3-7 éves korosztálynak. (Aminek a fele reklám).
Egyébként a minimax nemcsak rosz szinkront adott neki...de mégcsak nem is sorrendben vetíti le.
Pl.: elôszôr 1.évad 1.rész aztán 2.évad 12.rész stb....
Ha legalább sorrendben vetítenék le akkor elfogadnám a szinkront is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!