Mit tegyek? Három éves lányom ma éjjel nem tudom hányszor üvöltve szólt, hadd ébredjen fel mindenki. És reggel óta mindenen hisztizik. Elegen van!
Köszi! Köszi! Tényleg köszi!
Már attól is könnyebb, ha tudom, néha ti is éreztek így...
Sziasztok! Nálunk akkor veri ki a biztosítékot, ha 1) front van, 2) nem kapta meg a maga kis szeretetadagját. Ha e kettő egyike sem áll fenn, a maga módján tündér (holott valójában egy betonfejű ördögfióka, de a személyiségét úgysem tudom megváltoztatni, s őszintén szólva nem is akarom). Szabályok vannak, nem mondom, hogy soha nem próbálja őket felrúgni, de ezek ritka alkalmak, s olyankor megvan a következmény. Általában akkor van hiszti, dac és bizony-bizony néha odacsapás is (mármint részéről), ha anya túl elfoglalt vagy türelmetlen. Ilyenkor, ha észhez térek, egy fél-egy órára félreteszem a munkám, s leülök vele játszani, megcsikizem, megszeretgetem, s mintha kicserélték volna.
Szóval csak annyit szeretnék mondani, hogy a napirendbe építs be egy félórát, amikor csak őt szeretgeted. Ez nálunk a reggeli ébredés, mikor odabújik hozzám, fogja a kezem, simizem, végül jól megcsikizem, megharapdálom, s máris jókedvűen indul a nap. Sejtem, hogy ez két-három gyerekkel már nehezebb kivitelezni (nálam is a pocakban, igaz, csak a második), de valahogy majd csak megoldjuk.
Én azt figyeltem meg, hogy ha a hisztire dühvel, büntivel reagálok, csak rosszabb lesz az egész. Nálunk is az a szabály, hogy a nyávogást, hisztit nem értem, csak ha normális hangnemben mondja el, mi a baj. De akkor rögtön kap is segítséget, sőt ha látom, hogy elmentek nála otthonról (s nem mondjuk csak valami sikertelenség miatt bosszankodik), akkor jön a szeretgetés, hogy magához térjen.
De igen, néha én is kiszoktam akadni. S ez is természetes.
Nekem a 22 hós fiam sem alussza át az éjszakát, sokszor kel sírva. (most vizsgáltatjuk, van-e szervi oka, vagy csak ilyen :))
Nálunk is sok oka van, a front, a telihold, az afrikai krumlivész :) szóval mindenre fogjuk. Biztos terhesen nehezebb elviselned és teljesen megértem. Nálunk nincs is tesó és apa nem terhes, mégis ő iszonyú feszült és türelmetlen az éjszakai ébredések miatt. Sajnos ötletem nincs, max leírom, hogy hasonló cipőben járunk, ráadásul mi könnyebb helyzetben vagyunk mint te és mégis van, hogy elszakad a cérna. (vérmérsékletünktől függően, nálam ritkábban, de mégiscsak elszakad, apánál gyakrabban)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!