Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek? Három éves lányom...

Mit tegyek? Három éves lányom ma éjjel nem tudom hányszor üvöltve szólt, hadd ébredjen fel mindenki. És reggel óta mindenen hisztizik. Elegen van!

Figyelt kérdés

2012. okt. 3. 08:51
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Köszi! Köszi! Tényleg köszi!

Már attól is könnyebb, ha tudom, néha ti is éreztek így...

2012. okt. 3. 09:36
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha nappal több figyelmet szentelsz neki az is segíthet. Ha jó a kedvetek, akkor játszatok sokat. Nálunk nagyon beválik a szeretgetős játék és a puszikirály is(saját találmány). Ha nappal több testi közelséget kap, akkor éjjel kevésbé igényli, feltéve, hogy valóban érzelmi okok miatt kel fel.
2012. okt. 3. 10:05
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok! Nálunk akkor veri ki a biztosítékot, ha 1) front van, 2) nem kapta meg a maga kis szeretetadagját. Ha e kettő egyike sem áll fenn, a maga módján tündér (holott valójában egy betonfejű ördögfióka, de a személyiségét úgysem tudom megváltoztatni, s őszintén szólva nem is akarom). Szabályok vannak, nem mondom, hogy soha nem próbálja őket felrúgni, de ezek ritka alkalmak, s olyankor megvan a következmény. Általában akkor van hiszti, dac és bizony-bizony néha odacsapás is (mármint részéről), ha anya túl elfoglalt vagy türelmetlen. Ilyenkor, ha észhez térek, egy fél-egy órára félreteszem a munkám, s leülök vele játszani, megcsikizem, megszeretgetem, s mintha kicserélték volna.

Szóval csak annyit szeretnék mondani, hogy a napirendbe építs be egy félórát, amikor csak őt szeretgeted. Ez nálunk a reggeli ébredés, mikor odabújik hozzám, fogja a kezem, simizem, végül jól megcsikizem, megharapdálom, s máris jókedvűen indul a nap. Sejtem, hogy ez két-három gyerekkel már nehezebb kivitelezni (nálam is a pocakban, igaz, csak a második), de valahogy majd csak megoldjuk.

Én azt figyeltem meg, hogy ha a hisztire dühvel, büntivel reagálok, csak rosszabb lesz az egész. Nálunk is az a szabály, hogy a nyávogást, hisztit nem értem, csak ha normális hangnemben mondja el, mi a baj. De akkor rögtön kap is segítséget, sőt ha látom, hogy elmentek nála otthonról (s nem mondjuk csak valami sikertelenség miatt bosszankodik), akkor jön a szeretgetés, hogy magához térjen.

De igen, néha én is kiszoktam akadni. S ez is természetes.

2012. okt. 3. 10:22
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Nézd! Tegnap fantasztikus napunk volt, annak ellenére, hogy egész nap szakadt az eső, be voltunk zárva. Se egy hiszti, se egy balhé, nyávogás, ellentmondás. Ma... Hajnal 4kor üvöltve ébredt, apa után kiabált, nem volt jó a reggeli, mindenáron virslit akart enni, ami pont ma nem volt itthon. Utálja az édességet, de a boltban patáliát csapott egy csokiért, nem volt jó az ebéd, miért nincs sült krumpli (holott ő kérte a borsófőzeléket). Én is úgy ébredtem, mint akit nyakon vágtak, rájöttem, hogy elfogyott itthon a kávé, a hisztis nyávogástól meg azt hittem elpattan egy ér az agyamban...Most elaludt, mert baromi fáradt volt, én a 3. bögre kávénál tartok. Szóval, nálunk az időjárás jelentősen befolyásolja a dolgokat. (na, meg a telihold):) Nyugi, holnapra jobb lesz!
2012. okt. 3. 12:45
 15/16 A kérdező kommentje:
:)
2012. okt. 3. 13:02
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a 22 hós fiam sem alussza át az éjszakát, sokszor kel sírva. (most vizsgáltatjuk, van-e szervi oka, vagy csak ilyen :))

Nálunk is sok oka van, a front, a telihold, az afrikai krumlivész :) szóval mindenre fogjuk. Biztos terhesen nehezebb elviselned és teljesen megértem. Nálunk nincs is tesó és apa nem terhes, mégis ő iszonyú feszült és türelmetlen az éjszakai ébredések miatt. Sajnos ötletem nincs, max leírom, hogy hasonló cipőben járunk, ráadásul mi könnyebb helyzetben vagyunk mint te és mégis van, hogy elszakad a cérna. (vérmérsékletünktől függően, nálam ritkábban, de mégiscsak elszakad, apánál gyakrabban)

2012. okt. 3. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!