Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mondhatja az óvodavezető,...

Mondhatja az óvodavezető, hogy délben igenis hozzuk haza a gyereket?

Figyelt kérdés
Anyósom 67 éves, nyugdíjas. Egy házban élünk vele, de mégis külön. Én úgy gondoltam, hogy mikor megyek a munkából haza (du. fél három-három), megyek a gyerekért az oviba, de az óvodavezető közölte, hogy délben igenis hozza el a mama a gyereket, mert "úgyis otthon van". Mégis, milyen jogon dönti ő el, hogy anyósom otthon van-e, vagy sem? És mi van akkor, ha pl. én nem vagyok jóban anyósommal? Mi van, ha én úgy rendelkezem, hogy nem adhatják neki oda? Szerencsére nem vagyunk haragban a mamával, de ezt ők nem tudhatják, hogy mi hogy állunk egymással. Na meg látom, hogy néha anyósom is felügyeletre szorulna (ez nem rosszindulat, csak tény).
2012. okt. 2. 16:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ugyan, ugyan! Egy 67 éves nyugdíjasra nem lehet "rákényszeríteni" hogy hozza el az unokát délben! Azt mondom, ha te otthon lennél, esetleg, de ha nem vinnéd akkor sem haza délben, akkor sem szólhatna semmit. Végülis azt sem tudhatja, hogy miért van otthon az ember. Dolgozhat is éppenséggel.
2012. okt. 2. 18:38
 12/16 anonim ***** válasza:
69%
Nem. Annyi gyereket szabad felvenniük, amennyit le tudnak fektetni. Akár zárásig is ott lehet a gyereked. Biztos kitöltötted a papírt, hogy meddig kéred a felügyeletet. Ha ez megvolt, akkor nem módosíthatnak.
2012. okt. 2. 18:38
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

"Az óvodától függ! Nem mindenhol tudják lefektetni az összes gyerekeket, mert nincs rá hely. Ha csak fél háromkor mégy érte, akkor zavarja a többi, aludni akaró gyereket."

Aha, persze! Akkor vegyenek fel annyi gyereket amennyit altatni tudnak. És ha 30 gyerekből mindnek dolgozik a szülője, és van mondjuk 25 alvóhely, akkor 5 gyereket délben szélnek eresztenek, mert nem tudják hol altatni, vagy ezt mégis hogy képzeled el, fejtsd már ki nekem légyszi!

Kérdező!

Ilyen nincs, sőt olyan papír sincs, hogy Te csak fél napra kéred az ovit, legalábbis nálunk tuti nincs, akit felvettek, azt egész napra veszik fel. Nálunk is finoman céloztak rá, hogy aki tudja vigye haza délben, mert valóban sokan vannak és igen kevés az ágy, de ezt oldják meg ők, vagy vegyenek fel annyi gyereket, amennyit el tudnak látni. Bár én már azt is megkérdőjelezem hogy 35 gyerekkel, akik ráadásul vegyesen vannak minik, kicsik középsősök és nagyok (a lányom csoportjában ennyien vannak) lehet-e minőségileg foglalkozni?!

Plusz nálunk le kellett adni egy listát, hogy ki viheti el a gyereket. Ha a nagyit nem tünteted fel rajta, nem adhatják oda neki.

2012. okt. 2. 21:00
 14/16 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez a divat:D Nem viszed haza, és kész.Én sem fogom elhozni, pedig van egy 7 hónaposom.Merjen érte szólni valaki.Rögtön szóvá teszem, hogy olyan anyuká miért nem viszik haza, akik munkanélküliek, vagy már otthon vannak délben.Kollektív a dolog.Vagy mindenkire vonatkozik, vagy senkire.Amúgy senkire sem kell, hogy vonatkozzon, mert ilyen nincs.
2012. okt. 2. 21:45
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Az tény, hogy alvás időben ne menjünk a gyerekért, ez nálunk is így van, férjem már kettőre ott lehetne. Elment inkább edzeni és csak fél 4-kor megy érte.

És szerintem ez durva, hogy a "mama úgyis otthon van". És, ha orvoshoz jár? Vagy akárhova... nemár... nem az övé a gyerek. Hú ez felhúzott...

Egyébként akkor nekem is mondhatnák, hogy hozzam el a gyereket, mert én meg éjjel dolgozom. Délután 2-3-4 óra körül indulok és ilyenkor vagy hajnal 3-kor érek haza..

2012. okt. 2. 23:30
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell nyugodtan, megértően beszélni az óvónénikkel, vezetővel, hogy csak alvás után tudod elhozni sajnos. Anyóst te nem terheled, nem mai gyerek már ő sem, mi van, ha baja lesz mi lesz az öreggel meg a picivel. Nem a nagyi dolga, a szülőké a gyerek. Ha a szülő dolgozik, a gyerek ovis akkor legyen így. Csak ne alváskor zavarjatok senkit. Érdemes szépen megbeszélni, különben a gyermek bánhatja.
2012. okt. 3. 00:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!