Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 év körüli ovis gyermeked...

3 év körüli ovis gyermeked mikor alszik el este, és kel reggel? Napközben alszik még?

Figyelt kérdés
Úgy gondolom, hogy az este 10 körüli elalvás elég késő, de egyszerűen hamarabb nem tud/akar. Reggel fél 7-kor kelünk. Napközben viszont többnyire alszik kb 2 órát. Ez szerintetek így elég/normális? Ha kimarad a napközbeni alvás, akkor persze hamar kiüti magát (fél 9), de egyébként nem.
2012. okt. 1. 12:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
2,5 éves kislány. Reggel 8-kor ébred. Délben 2- 3 órát alszik. Este 22-23 között alszik el. Nem tudtam gyerekhez illőbb ritmust kialakítani nála. Ha délután ébresztem sí-nyafog egész délután és este akkor sem tudom korábban elaltatni, ha valamiért egyáltalán nem alaudt délután---igaz ilyen havonta 1-szer ha előfordul. :(
2012. okt. 26. 23:36
 12/17 anonim ***** válasza:
Kisfiam december elején lesz 3 éves. Nagyon későn megy aludni, harcolunk mindig hogy menjen már lefeküdni, mindig kihúzza, ezt is azt is akar, pedig testmozgás és élmény nagyon sok van. Sokszor 11 felé alszik el csak este. Reggel 7 felé megébred, kap kakaót és visszaalszik még egy kicsit. Délután változó, általában 2 órát alszik. Nagyon figyelek a reggelire, tízóraira, ebédre és uzsira hogy mindig nagyjából egyidőben legyen, a vacsit is próbáljuk, de nem mindig sikerül. Valahogy szerintem ez azért lehet így, mert látja, hogy én is fenntvagyok. Ha 10 körül ágyba rakom, kimászik, mindent kitalál.
2012. okt. 27. 00:04
 13/17 anonim ***** válasza:

2 hét múlva lesz 3 éves a kisebbik fiam, minicsoportos ovis.

Este 8-9 között alszanak el a 6 éves bátyjával és reggel 7-8 között kelnek.

Ebéd után a kicsi alszik még kb. 2-3 órát.

Állítólag a gyerekeknek napi min. 11 óra alvásra van szükségük, tehát összességében nektek megvan.

Viszont szerintem a 10 órai elalvás elég késő. Engem rettenetesen zavar, ha 9 után még fent vannak a gyerekek, mert azt a kis időt az apjukkal kettesben szeretjük tölteni :)

2012. okt. 27. 06:45
 14/17 anonim ***** válasza:

Kisfiam 3 éves lesz.

Nálunk eltérő. Apuka így csinálja:

20-20:30 fürdetés (vagy inkább randalírozás, mert zeng az egész ház tőlük)

20:30-21 mese olvasás (végig kacarásznak, de a gyerek nem álmosodik tőle)

21-21:30 altatás (Ő is elalszik a gyerek mellett)

Ilyenkor reggel 6-kor álmosan kel a gyerek.

Napközben 13-14:30 között alszik oviban, hétvégén pedig 13-15 között alszik.

Ha én viszem:

19:30 füredtés, semmi hangos beszéd, felkészülünk lelkileg az alvásra, lazulunk

19:50-20:15 olvasás halkan, simogatás

20:30-ra tuti elalszik

Reggel 6-kor magától ébred, kipihenten

Hétvégén köztünk alszik és olyankor 7-kor kel.

2012. okt. 27. 10:59
 15/17 anonim ***** válasza:

3 éves lesz novemberben, bölcsis. De gondolom az intézményesítés a lényeg.

Este 8-fél9 között alszik el, reggel fél7-7 között ébred. Délben alszik 1-1,5 órát a bölcsiben. Itthon se alszik többet. Itthon többször előfordul, hogy nem alszik napközben, akkor már 8-kor alszik este.

2012. okt. 27. 11:39
 16/17 anonim ***** válasza:
Ahogy leírtad, ugyanígy van az én kisfiam is. Én is úgy gondolom, alhatna többet is legalább egy órával, de nem...
2012. okt. 27. 13:35
 17/17 anonim ***** válasza:
2 és 4 évesek. Este 9:15-reggel 6:30. a kicsi kelt minket, mi még tudnánk aludni. Ebéd után 13:15-kb 15:00-ig alvás. A nagy oviban alszik bő egy órát. Itthon 1,5-2.
2012. okt. 27. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!