(Miért) engeded óvodába, iskolába gyerekedet, ha kifejezetten zöld váladék jön az orrából?
Tudom, hogy sokan beviszik, ezen nincs mit szépíteni...
Írtátok itt többen a lappangási időt - ez tény, hogy van, de a zöld váladék már nem ez a kategória.
Hogy miért nem attól kérdezem, aki beviszi?
1. mert nem találkozom a szüleikkel
2. mert itt is kaphatok rá különféle válaszokat
Amúgy köszi.
Engem nem engedtek itthon maradni a suliból, ha nem voltam lázas, és mivel soha nem voltam, csak taknyom-nyálam egybefolyt a náthától, volt, hogy a tanár küldött haza. Én ezt nem fogom csinálni.
Egyébként tőlünk rúgtak ki már egy nőt, mert túl sokat hiányzott a munkából a gyerekei betegségei miatt. Akinek a megélhetése forog veszélyben, nem biztos, hogy meghatja, hogy folyik a gyerek orra.
Ma második napja van itthon velem, mert tegnap előtt éjjel már jött a hurutos cucc belőle, előtte is náthás volt, de simán csak átlátszó, kevéske volt az orrában, nem köhögött, nem volt rossz közérzete. De amint a sűrű váladék megjelent, már nem akartam vinni. Felhívtam az ovit, de nem mondtam, hogy beteg lenne (nem viszem orvoshoz) Csak hogy csütörtök-péntek nem megy, csak hétfőn.
Szerintetek kérni fognak orvosi igazolást ebben az esetben?
Nem vittem dokihoz, mert nem köhög, jól van, nem lázas, semmi baja a zöld váladékon kívül, ilyenkor nem kapna antibiotikumot, viszont tele van a gyerekorvosi váró, várni kell a betegek között órákig a nagy semmiért. Maga a gyerekorvos tanácsolta, hogy ne vigyem, amíg nincs:
-láz, vagy
-erős, ugatós köhögés, vagy
-hasmenés, vagy
-hányás, vagy
-kiütés.
Szerintetek az oviban megmondhatom, hogy azért nem ment, mert ki szerettem volna a nátháját normálisan kúrálni, de mivel dokinál nem voltunk, nincs igazolásunk? Vagy inkább ne is beszéljek az egészről? Ha nem jön rendbe hétfőig, persze nem viszem be, hanem elmegyünk dokihoz.
Bocs, kicsit off volt a vége.
Egyébként sosem vittem bölcsibe, mikor zöld volt a cucc, és oviba sem fogom vinni ilyen esetben soha. Undorító is, hiszen maguktól nem jut eszükbe egész nap fújni, csak ott tortyognak, stb...miközben itthon meg 10 percenként fújja, és olyan sok jön belőle, hogy "öröm" nézni.
Abban igazad van, hogy a zöld takony nem az első nap jelentkezik. Azonban első nap is fertőz, ha éppen olyat kap el, ami fertőző. Tehát nem csak a zöld takony fertőzhet.
Pedig valahogyan azokat a szülőket kellene meginterjúvolni, akik beviszik totál taknyosan, köhögve a gyereket, mert ide úgysem fogja senki leírni, hogy de igen, én beviszem, ezért és ezért. Egyébként gyanítom a munkahely miatt van ilyen, mert akinek betegesebb a gyereke (mint ahogy itt egy válaszoló is írta, hogy ősztől-tavaszig ilyen) az a munkahelyéről nem hiányozhat ennyit. Mi anno megtehettük a bölcsibe, hogy a lányomat egész télre kivettük, mert amint betette a lábát a közösségbe, azonnal náthás lett, gyakorlatilag 1 nap alatt. De nálunk van nagymama hálistennek és befogható. De sajnos nem mindenkinél van és nem mindenkinek toleráns a munkahelye. Tehát én ezt tudom elképzelni.
Sziasztok!
Olvasom a válaszaitokat és nagyon meglepődöm.
Nekem a Kislányom most egész héten itthon volt, mert nagyon ment a hasa, de azon kívül semmi baja nem volt.
A Kisfiam egész héten köhög, folyik az orra, és a Bölcsi Vezetője, mondta Nekem is és a Páromnak is otthon ne merjük tartani, mert amíg nem lázas addig simán mehet!
Neki már mindenféle színben játszik a taknya, és azt mondták, hogy ez még belefér, mert szól nekik és segítik kifújni az orrát. Hát nem tudom, szívem szerint itthon tartottam volna.
Más szemében meg most én lehetek a kegyetlen, rossz Anyuka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!