Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Hétfőn kezdtük az ovit,miután elmondtam az óvónőnek hogy 3,5 évesem borzasztóan anyám,mindenhová velem jön..!bevittem hétfőn az oviba.Néhány perc után elbúcsúztam.Megbeszéltük az Óvónővel hogy 20 perc elég elsőre,akkor érte megyek.Én leültem a szemközti parkolóba arra a kis időre.Mikor egyszer látom.5 perc telt el hogy benthagytam a gyerekem!!!hogy nyitja a kaput a kicsim.Erre odarohantam és bevittem a csoportszobába.Az Óvónő közli hogy a gyerek jól viselkedett,nem volt vele baj!!!!Mondom neki hogy a kapuból hoztam be!!Észre sem vette hogy eltűnt a gyermekem.Aki első napos volt!!Ti vinnétek ezek után vagy hagyjam még itthon egy időre?mert nem bízok ezekután már az "OVODAI JÓ NEVELÉSBEN"!!!

2012. szept. 26. 07:01
 1/10 anonim ***** válasza:
80%

Ez a szülők felelőssége is!

Nálunk van egy retesz az ovoda bejárati ajtaján, és egy a kapun, magasan, hogy a gyerekek ne tudják kinyitni, épp ezért hogy ne lógjanak meg.

A gyerekek az Oviban maguk mennek mi wc-re, maguk mennek ki a folyosóra/öltözőbe, 10- ig 1 gondozó van a 29 gyerekre nálunk, mert ennyit nem tud szemmel tartani, ezért van retesz mindenhol, amit a szülök mindig behajtanak maguk után!

Az Óvónő is jobban figyelhetne az újakra, hisz még nem

Ismeri őket!

Lányom is ilyen lelépős, Annó a bölcsiben szóltam, tegyenek reteszt a kapura, másnap rajta is volt!

2012. szept. 26. 07:24
 2/10 anonim ***** válasza:
3,5 évesen már az óvodában a helye. Mit mondott az óvónő amikor kérdőre vontad?
2012. szept. 26. 07:42
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem vontam kérdőre,mert annyira meglepődtem hogy eszembe sem jutott!!Bár már most azt tenném hogy bementem volna az óvoda vezetőhöz hogy várjuk már meg mikor fogja keresni!Ő nagy természetességgel mondta hogy várlak holnap is!a másik óvónő viszont nagyon megilyedt látszott az arcán.Teljesen elfelejtkeztek a gyerekemről.
2012. szept. 26. 07:47
 4/10 anonim ***** válasza:
84%
hát ez elég durva,sajna a lustaság meg a nemtörődömség már az ovikban is fertőz
2012. szept. 26. 07:54
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
hát ez már veszett fejsze nyele, ezt ott akkor helyben kellett volna lekezelned. Az tuti hogy nagyon durva, hogy észre se vették, hogy a gyereked nincs ott:S nekem se lenne sok bizodalmam bennünk. Talán amit én most csinálnék az az, hogy szelíden megkérdezném erről a 2 óvónőt, hogy milyen sűrűn fordul elő, hogy nem tudják a gyerekeket figyelni;)
2012. szept. 26. 08:07
 6/10 A kérdező kommentje:
Ami nagyon érdekes még ebben az annyi hogy én személyesen ismerem az óvónőt,mert egy osztályba hordjuk a nagyobb gyerekeinket.Persze nem cirkuszt akarok én,csak belegondoltam hogy ha akkor én hazajövök,a kapu nyitva,akkor nekem csak arról szólnak hogy a gyerekem eltünt...!ha persze észre vették volna később,ami nem valószínű!borzongok ha rá gondolok!
2012. szept. 26. 08:27
 7/10 anonim ***** válasza:
Igazad van egyébként. Mondjuk valóban a szülők felelőssége is, hogy azt a kallantyút, ami általában a kapu felső részén van, ráhajtsák, nálunk mindig ráhajtják egyébként, sosem volt ebből gond, csak akkor nem, ha látják, hogy a másik épp készül ki-bemenni. De nem csak azért kell figyelni a gyerekekre, mert esetleg nehogy kilógjon az utcára, hanem úgy általában, mindig ott kellene lenniük, ahol az óvónők, dadusok vannak, mert az óvodán belüli részen is sok veszélyforrás van, pl. gondoljunk csak bele, kimegy egy gyerek egyedül az udvarra, felmászik a mászókára felnőtt felügyelete nélkül, leesik és már kész a baj. Nálunk nagyon szigorúan veszik ezt, hogy ki kell kéretőzni a wc-re is, épp ma reggel nyitotta két kislány az ajtót és jöttek volna a wc-re, az óvónőt hallottam, máris szólt rájuk, hogy hová mentek, szóljatok, hogy hová akartok menni! Ennek így kellene lennie. Pedig nálunk is 28-30 gyerekre jut 2 óvónő és 1 dadus és ugye úgy (mint a legtöbb oviban), hogy egyszerre csak 1 óvónő van velük, mert váltanak.
2012. szept. 26. 08:52
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Az első gondolatom, hogy a büdös életbe nem viszem abba az oviba a gyerekem.

A második: igenis beszélni kell a vezető óvónővel, ki kell követelni (ha máshogy nem megy, akkor az önkormányzatot is fel kell keresni), hogy az ovi kapuját rendszeresen zárják.

Én egy 5000 fős kis faluban lakom, és még az is meg van szabva, hogy mikor mehetek ebéd után a gyerekemért. A kapunk magasan kallantyú van, amit gyerek nem ér fel, és olyan erős mágneszár, hogy felnőtt sem tudja kinyitni.

Fel vagyok háborodva, hogy ilyen ovik vannak, ezt nem szabad annyiban hagyni!!!

2012. szept. 26. 08:55
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
velünk ez történt tavaly: kezdődött az ovi, ahol elvileg 2 hét beszoktatás volt. gyakorlatilag 1. nap hallom, h 2 nap van rá... gondoltam ennek fele sem tréfa, mivel szépen elhomokozott, szóltam mind2 óvónőnek, h mivel elvan, én lelépek, kb fél óra és jövök. mosolyogtak, h persze, menjek csak. ott hagytam és elugrottam vásárolni, tényleg fél óra volt az egész. megyek vissza, nézem a homokozót, nincs sehol a fiam. nézek körbe az ő játszórészlegükön, nincs meg a gyerek. mire észrevettem, a nagycsoportosok játszóhelyén, épp a hinta mögé próbált beállni, ahol egy nagycsopotos brutál tempóban hintázott. már láttam magam előtt, ahogy ájulásig megcspaja a fejét a hinta. eldobtam a szatyrot és kb superman tempóban futottam utána, közben kiabáltam, h ugorjon arrébb. az utolsó másodpercben rántottam el onnan. eközben az óvónők: csücsükélnek a padon és jajj de meleg van, te Marcsi, mit főztél tegnap? azt hittem felpofozom mind a kettőt. hazajöttünk, teszem le aludni, marha nagy lila folt az állán. kérdeztem, h mi ez? hogy leesett vmi mászókáról. Sírtál? igen. óvónénik megvígasztaltak? nem, észre sem vették. másnap bevittem, megkértem az óvónőket, h figyeljenek jobban rá, mert 3 éves, nem járt bölcsibe, neki az udvar egy hatalmas játszótér, meg kell szoknia, h ovis, bla-bla. a válasz: miért nem szóltam, h elmegyek és otthagyom? erre csak annyit mondtam, h min2jüknek külön szóltam.. ott, minden bizodalmam elszállt, görcsben álló gyomorral hagytam ott minden reggel, pedig 1. nap délután kő kemény szabályokat fektettünk le, mire szabad mászni, mire nem, meddig lehet menni az udvaron, stb... betartotta, mert én kértem, de nem voltam nyugodt egy percre sem, míg ott volt. utálta, meg én is, ezért kivettük novemberben. kerestünk másik ovit, amit mindketten szeretünk és megbízunk azokban, akik ott dolgoznak.
2012. szept. 26. 09:03
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Mit tennék...

Végiggondolva azt, hogy mi történhetett volna, ha te nem vagy ott és nem tereled vissza, sosem vinném oda többet.

Persze emberek vagyunk, az óvodai gondozók is azok, hibázhatnak, ésatöbbi, értem én, de számomra ez az a helyzet, amiben nem adnék második esélyt se az óvónőknek, se az intézménynek.

2012. szept. 26. 13:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!