Mit mondjak ezek után a lányomnak?
3 éves lányom ma ebéd közben teljesen kiborított a viselkedésével... sok idő után elpattant a cérna és torkom szakadtából üvöltöttem vele, megrángattam és bezártam a besötétített szobájába hogy ő most megy és alszik nemérdekel hogy nem eszik stb.
Mostanra elaludt de én úgy érzem a szívem szakad meg és helyrehozhatatlanul elrontottam mindent. Fogalmam sincs mit mondjak a lányomnak ha felébred, nem tudom mi lesz ezután...Nagyon haragszom rá, de magamra mégjobban.
Tudtok nekem segíteni mit csináljak?
Még szerencse hogy a kicsi alszik és nem kellett ezt végignéznie...
OFF:
Azt inkább nem írom le, hogy melyik válaszról mit gondolok.
Engem az borít ki, hogy már ott tartunk, hogy a szülők érzik rosszul magukat, ha eljutnak oda, hogy fegyelmezni merészelik a gyereket, mikor az valóban átlépett egy határt.
ON:
Szerintem mindenképp beszéljétek meg. Hangsúlyozd azt is, hogy nagyon csúnyán viselkedett, és reméled tanult az esetből, mert te nagyon rosszul érzed magad attól is, hogy ő mit csinált, és attól is, hogy te is elragadtattad magad.
Velem is előfordult ilyesmi, de nem úgy néz ki a kicsim, mint akit egy életre elvadítottam magamtól. Elmagyaráztam neki, hogy mennyire nem szeretnék még egyszer így kiborulni a viselkedése miatt, és legyen szíves érteni abból is, ha nem őrjöngök. Működik.
Velem is előfordult már. Ilyen esetben ha lenyugodtatok, jelen esetben ha felébredt és már kicsit észhez tért, szerintem ültesd az öledbe, mondd el hogy nem szabad a mamával így beszélni, esetleg kérdezd meg, hgoy miért haragszik a mamára (lehet nem hallottál/láttál kiváltó okot, és volt). Mondd el, hogy te is haragudtál rá a viselkedéséért, és ezért szidtad le, de ettől még szereted. Én azt is elmondanám, hogy van mikor anya fáradt és ha haragszik akkor kiabál, de nem ez a jó módszer. Csak hogy nehogy azt tanulja meg dühkezelésnek amit te tettél, de tudnia kell, hogy a felnőttek se tudják mindig jól csinálni.
És mindenképp mondd el hogy mikor rosszat csinál és kiabálsz vele akkor is szereted őt, csak a viselkedésének olyankor nem örülsz.
Köszönöm a válaszokat. Végül hamar felébredt és bementem hozzá szó nélkül leültem az ágya mellé ugyanis nem tudtam mit mondjak. Ő szólalt meg hogy "Nagyon szeretlek anyukám" és megfogta a kezemet. Megkérdeztem tőle hogy mi is történt korábban, azt mondta hogy kiabált és én sarokba tettem. Mondtam neki hogy csúnyán viselkedett, és anya meg olyna mérges lett hogy nagyon kiabált. Sajnálom hogy kiabáltam mert nem szeretek kiabálni. Őt viszont szeretem akkor is ha rosszalkodik csak olyankor mérges leszek.
Ezzel lezártuk a témát, és túl vagyunk rajta...
nem könnyű dolog szülőnek lenni... bárcsak lenne egy pontos útmutató leírás hogy mikor mit és hogyan kell tenni ahhoz hogy tökéletes legyen minden... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!