Mit mondjak az 5 éves lányomnak, hogyan "készül" a gyerek?
Lassan megszületik a kisfiam, és a 4 és fél éves lányom is feltette ezt a kérdést. Nos, azzal már tisztában volt, hogy a babát nem a gólya hozza (ezt meg is mondta mindenkinek, aki lóvá akarta tenni ezzel a dumával), hanem anya pocakjában növekszik. Azt mondtam neki, hogy 2 icipici sejtből lesz a baba. Egy anya sejtből meg egy apa sejtből. Ezek a sejtek olyan picik, hogy nem is látjuk őket.Apa beteszi a kis sejtet anya pocijába, és lesz a kisbaba.De hogyan kérdésre azt feleltem, hogy majd ha nagyobb lesz elmagyarázom, mert még nem értené meg! Ezt így mind elfogadta. Egy hónapra rá megint megkérdezte, a válasz ugyanaz volt, és azóta nem kérdezte. Annyit még mondtam neki (mivel bejelentette, hogy rendben öcsike lesz, de kell még 4 hugi!), hogy nem rajtunk, hanem a természeten múlik, hogy mi lesz a kisbaba. Ezt is örömmel nyugtázta.
Úgy gondolom, a gyermekem megértette a lényeget, én meg nem traktáltam butaságokkal.
Remélem, segítségedre voltam.És boldog babavárást!
Így van,mi sem mondtunk,butaságokat a fiamnak,hanem az igazságot lefordítva az ő nyelvére.Nálunk apa és anya nagyon szereti egymást,ezért sokat puszizkodnak,aztán apasejt,anyasejt stb.. így lettél te meg a kistesód is.
Téged nagyon szerettünk volna,hogy megszüless,de a kistesód véletlenül került a pocakomba,de mind a kettőtöknek az első perctől egyformán örültünk.Nagyon meghatódott a kisfiam ezen a történeten.
Szia!
Én is konkrétan elmondtam az 5 éves lányomnak, hogy mindez hogyan történik.
De figyelmedbe ajánlom a Sehányéves kislány c. könyvet, de sajnos nem tudom, hogy merre lehet még kapni.
Nagyon hasznos, gyerekkoromban én is ezt kaptam anyukámtól.
Az igazsághoz sohasem kicsi, mindent el lehet mondani neki, a szexuális részét is.
A lényeg, hogy úgy mondd el, hogy meg is értse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!