Mi a pontos neve a bárányhimlő elleni védőoltásnak? Mik a tapasztalatok? Hogy hatott?
szia, a pontos nevét nem tudom, de én is vacilláltam, beadták neki, semmi nem volt, képzeld még nem is sírt, pedig mindig ordít az oltásoknál, vállba adják, utána semmi nem volt, egyenlőre egyet adtak be.
Én ezt a kérdést tettem fel nemrég:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Remélem hatni fog, fiam most kezdte az ovit, 3év8hós, tavaly oltattuk be. 2 oltás volt.
Lányom , 1,5 éves, most kapta a 2. oltást. Remélem hatékony. Majd kiderül, ha az oviban bárányhimlő járvány lesz.
Egyik gyereknél sem voltak oltási mellékhatások.
9 e ft/oltás , 18 e ft/gyerek.
2. vagyok. Ezzel oltották őket:
szia, első vagyok, ez a pontos neve, most jutott eszemben, hogy itt a második oltás a hűtőben :-)):
VARILRIX (POR ÉS OLDÓSZER OLDATOS INJEKCIÓHOZ+2TŰ)
hát nálunk az oviban mikor járvány volt olyan is elkapta aki be volt oltva
a bárányhimlőből is több törzs létezik és nem mindegyik ellen véd az oltás -- nekem a doki mondta ezt
szal én nem adattam be egyik gyereknek sem
Nagyon köszönöm a sok választ:) Beszéltem a dokinkkal ő is csak ajánlani tudta. Mondta h így is elkaphatja de pár pöttyön kívül nem lesz semmi még láza sem. A húgom és én is nagyon benne voltunk. Tesómnak tiszta heg a háta pedig sose vakarta, 2 hétig nyomta az ágyat lázasan, szóval szerintem megéri.
Oltás után ugyanúgy mehet bölcsibe? Mert mondta a doki h lehet jelentkezik pár pötty és azt elfelejtettem megkérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!