Az ingyen tankönyvet miért kérik vissza? És vajon jogosan teszik? Úgy tudom az önkormányzat megkapta az árát az államtól
Anno annak idején amikor én jártam iskolába is így volt. Nem kellett fizetni a tankönyvekért, de év végén vissza kellett adni. Az ok az hogy csak kölcsönzött tankönyvek voltak. Jövőre más diák kapta meg.
Szóval jogosan kérik vissza. Ha meg akarod tartani, meg lehet venni is.
Na ezért ne mondják, hogy húúúú de támogatjuk a nagycsaládosokat!!!!!!
Tiszta röhej szerintem ez így, hogy sem beleírni nem lehet, sem aláhúzni, semmit, de semmit.
Jobban jársz, ha megveszitek. És évekre vissza lehet keresni bármit, ha szükséges.
nálunk az iskola vesz meg sok tankönyvet térképet és azt az önkormányzat finanszírozza
így pl nem kerül 16-20 ezerbe a tankönyv annak sem aki nem támogatott most a legtöbbet 10600.- volt
azért ez sem mindegy !!!
nekem semmi bajom vele most is visszavittük a könyveket, általános alsóban de még felsőben sem kell összefirkálni aláhúzogatni kiemelgetni a tankönyvet
és nem utolsó sorban megtanul vigyázni rá !!!!
régen a szoc időkben is volt ilyen és remekül működött
de ha zavar akkor vedd meg mind legfeljebb a köv gyerek használja -- de akkor meg ugyan ott vagy mintha az iskola intézné
nálunk folyamatosan cserélik őket eddig nem kaptak szakadt firkás használhatatlan könyvet
A könyvtári könyve sem firkálunk. Így nem is értem hogy a tankönyvet amit kölcsönbe kapunk miért kell összefirkálni.
Én a 80-as évek elején voltam diák. Mi is ingyen kaptuk a könyveket, de év végén vissza kellett adni. Jobb volt így, mert nem kellett fizetni érte. Ha valami könyv mégis kellett akkor megvettük.
Lányom tavaly végzett 8-ban. Ott az önkormányzat megvette helyettünk a könyveket, ki is hangsúlyozták, hogy ez nem általános és nem is biztos, hogy mindig így lesz. Tehát, akkor még megtarthattunk mindig mindent.
Idén gimnazista lett, más városban tanul, itt szintén kölcsönkönyvet adnak, de mi megvettük, hogy megmaradhassanak örökre. Így is sokkal olcsóbb lett, mint a teljes árus gyerekeknek 36 ezer helyett 25 ezret fizettünk, és ez csak a nulladik osztály.:(
A munkafüzetek viszont az ingyenesség mellett megtarthatóak, azokba dolgozni kell, így nem várható el, hogy hibátlanul visszaadják a diákok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!