Budapesten van olyan ovi, ahol játék elpakolós, stb zenéket kapcsolnak ovónénik és a gyerekek maguktól tudják hogy mit kell csinálni. Milyen zenékre mit csinálnak, pl elalvás előtt egy jóéjszakát zenét is bekapcsolsz?
Ahova a lányom jár oviba, ott zene nélkül is megértik hogy el kell pakolni maguk után. :-)
Alvás előtt meg mesét mond nekik az ovónéni, szerintem ez sokkal jobb mint a zene.
Én hallottam egy dalról, amiben rendrakásról van szó. Nem tudom, hogy ezt az óvónő találta-e ki, vagy vette valahonnan.
Ő ezt kezdi énekelni, amikor el kell rakni a gyerekeknek a játékokat, pl. udvarra menetel előtt, vagy bármi más okból. Persze aztán mondja is, hogy "Gyerekek, tegyétek el a játékokat...".
Nem gondolom, hogy ez rossz dolog lenne. Csak egyfajta motiváció. Pl. van olyan csoport,ahol a gyerekeknek elalvás előtt mindig ugyanazt a Gryllus - dalt teszik be a lemezlejátszóba. Vagy mese foglalkozás kezdetére úgy hívják fel a gyerekek figyelmét, h az óvónő elfurulyázza a Magyar Népmesék tv sorozat betétdalát.
A lányom ovijába zenére pakolnak. Nem speciális ovi, hanem sima hétköznapi önkormányzati. (Budapest)
Itthon zene nélkül pakolnak.
Alváskor is bekapcsolják a zenét. Itthon az sincs.
Szerintem ezzel nincs gond.
Ennyi erővel az iskolában is idomítják a gyerekeket, hisz van ki és becsöngetés... Nem a tanárnéni kurjongat a folyosón, hogy kezdődik az óra.
Mi a baj azzal, hogy zenére pakolnak és alszanak el??
És miért kell egyből betegnek titulálni a gyereket??? A zenére egyből felfigyelnek, az óvónénire meg néha "alkalmi süketek" a gyerekek, ha a "nemszeretem" dolgokról van szó.
Ki titulálta betegnek?
Megkérdeztem, hogy beteg-e, ennyi, mert "sima oviban még nem láttam ilyet, mi ezzel a gond? Üldözési mániád van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!