Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Budapesten van olyan ovi,...

Budapesten van olyan ovi, ahol játék elpakolós, stb zenéket kapcsolnak ovónénik és a gyerekek maguktól tudják hogy mit kell csinálni. Milyen zenékre mit csinálnak, pl elalvás előtt egy jóéjszakát zenét is bekapcsolsz?

Figyelt kérdés
Valaki aki otthon csinálja ezt, mesélne, hogy bevállt -e a módszer, és milyen zenéket használsz fel ?
2012. szept. 13. 16:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
65%
ne haragudj de ez egy vicc.. ezt zene nélkül is meg kell tanulniuk..nekem ez a módszer olyan mint a kutyáknál a pavlovi reflex.. bocs a hasonlatért. és ha áramszünet van és nem tudsz zenét kapcsolni akkor a gyerek nem pakol,nem öltözik? ráadásul ovis korra már alap h önállóan öltözik,vetkőzik,fürdik,pakol,fogat mos,eszik,iszik,nevét mondja,címét tudja,stb
2012. szept. 13. 16:47
 2/13 anonim ***** válasza:
Montessori ovira gondolsz? Meress rá a neten.
2012. szept. 13. 18:07
 3/13 anonim ***** válasza:
60%
nem is tudtam h a montessori idomítja a gyerekeket.. jesszus
2012. szept. 13. 18:13
 4/13 anonim ***** válasza:
65%

Ahova a lányom jár oviba, ott zene nélkül is megértik hogy el kell pakolni maguk után. :-)

Alvás előtt meg mesét mond nekik az ovónéni, szerintem ez sokkal jobb mint a zene.

2012. szept. 13. 22:39
 5/13 anonim ***** válasza:
46%
Nem tudom, hogy miért lett törölve a kommentem, komolyan kérdeztem, hogy beteg-e a gyerek és azért kell-e, na mindegy...
2012. szept. 14. 07:29
 6/13 anonim ***** válasza:

Én hallottam egy dalról, amiben rendrakásról van szó. Nem tudom, hogy ezt az óvónő találta-e ki, vagy vette valahonnan.

Ő ezt kezdi énekelni, amikor el kell rakni a gyerekeknek a játékokat, pl. udvarra menetel előtt, vagy bármi más okból. Persze aztán mondja is, hogy "Gyerekek, tegyétek el a játékokat...".

Nem gondolom, hogy ez rossz dolog lenne. Csak egyfajta motiváció. Pl. van olyan csoport,ahol a gyerekeknek elalvás előtt mindig ugyanazt a Gryllus - dalt teszik be a lemezlejátszóba. Vagy mese foglalkozás kezdetére úgy hívják fel a gyerekek figyelmét, h az óvónő elfurulyázza a Magyar Népmesék tv sorozat betétdalát.

2012. szept. 14. 13:59
 7/13 anonim ***** válasza:

A lányom ovijába zenére pakolnak. Nem speciális ovi, hanem sima hétköznapi önkormányzati. (Budapest)

Itthon zene nélkül pakolnak.

Alváskor is bekapcsolják a zenét. Itthon az sincs.

Szerintem ezzel nincs gond.

2012. szept. 14. 14:18
 8/13 anonim ***** válasza:

Ennyi erővel az iskolában is idomítják a gyerekeket, hisz van ki és becsöngetés... Nem a tanárnéni kurjongat a folyosón, hogy kezdődik az óra.

Mi a baj azzal, hogy zenére pakolnak és alszanak el??

És miért kell egyből betegnek titulálni a gyereket??? A zenére egyből felfigyelnek, az óvónénire meg néha "alkalmi süketek" a gyerekek, ha a "nemszeretem" dolgokról van szó.

2012. szept. 14. 14:24
 9/13 anonim ***** válasza:

Ki titulálta betegnek?

Megkérdeztem, hogy beteg-e, ennyi, mert "sima oviban még nem láttam ilyet, mi ezzel a gond? Üldözési mániád van...

2012. szept. 14. 14:27
 10/13 anonim ***** válasza:
Te meg alapból rosszindulatú vagy... Roppant "beteges" zenére pakolni, valóban. Ahány ovi, annyi szokás.
2012. szept. 14. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!