Nálunk a bölcsödében alig ihatnak a gyerekek, nálatok is így van?
Szia!
Eléggé barbárnak tűnik ez a bölcsi! Mi az, hogy nem adnak nekik még vizet sem ha szomjasak!?! Gondolom még sok gyerek pelusos, szóval nem értem miért ne ihatnának! Ennél többet kell inniuk egy nap (4-5 dl-nél). Meg mi az, hogy csak akkor kapnak inni, ha megette a levest? A 2. után iszunk itthon is nem a leves után.
Az én gyerekem AD-s, nagyon száraz bőrrel, muszáj eleget innia. Így, mikor beszéltem a bölcsivezetővel, azt is megbeszéltem vele, hogy viszek neki vizet, és itassák. De szerintem azelőtt itt sem volt divat, mert a barátnőm is vitt a kisfiának üveget, mivel a kisfiú meg alapból sokat iszik, és eleinte húzgálták a szájukat, de azóta több gyereknek látom, hogy van benn vize és üvege vagy pohara.
Gondolom itatják, mert hetente 3 liter vizet viszek be+van "repeta" a reggelihez adott teából és az ebéd utáni gyümölcsléből is. (Az egy másik dolog, hogy mennyire nem vagyok boldog, hogy ilyen cukrozott nyálakat itatnak velük!)
Bocs a kérdésért, de hol van ez? elég egy város. Én pont ma voltam bent a fiam bölcsödéjében az irodában ügyet intézni és a vezetőnő beszélgetett valakivel a folyosón. Pont ez volt a téma amit írtál. Annyit hallottam, hogy : "azt kérte az anyuka, hogy itassuk gyakrabban, mert olyan betegsége van..., nem mintha amúgy nem itatnánk..."
Azért is figyeltem fel erre a mondatra, mert mi is 2 hete kezdtük a bölcsit és észrevettem, hogy a félig meddig szobatiszta fiamnak a bölcsiben nincs balesete, csak itthon. Aztán rájöttem, hogy azért, mert itthon vedeli a vizet, ott meg még a tízórait se issza meg. Egyébként szerintem elég az a mennyiség amit adnak nekik. Végülis 2 óránként isznak, mi sem iszunk gyakrabban. Most nincs kánikula. Délután, vagy bölcsi előtt meg annyit adsz neki, amennyit akarsz. (amúgy ez egy debreceni bölcsiben volt)
Utolsó vagyok. Bocs, most nézem, hogy nem a te gyereked az AD-s, hanem egy válaszolóé. Akkor az a beszélgetés, amit hallottam nem rád vonatkozik.
Azt azért ne felejtsük el, hogy a gyerek nem egész nap van a bölcsiben. Ha otthon reggel iszik mondjuk egy kakaót az 2-3 dl (az enyém legalábbis ennyit szokott), reggelihez tea 2dl, tízórai 1-1,5 dl, ebédhez leves 2 dl, víz 2 dl, uzsonnához tea 2 dl. Ez eddig 11- 12 dl és még annyit adsz estig amennyi belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!