Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha egy lassan 3 eves gyerek...

Ha egy lassan 3 eves gyerek nem beszel, csak par szot, es sokszor halandzsazik (olyankor azt hiszi, hogy o beszel), es egyszeru kerdesre nem tud valaszolni, es nem is erti, akkor azzal van egy kis baj, ugye?

Figyelt kérdés
2012. szept. 11. 16:01
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Szerintem az hogy még nem beszél, annyira nem nagy baj. De kommunikálnia már kellene és meg kellene értenie dolgokat. Én most abból indulok ki, hogy a mi nagylányunk downos, most kezdte az ovit (integráltan), egy hete. A beszédben le van maradva, de minden mást tud. Ismeri a testrészeit, kanállal eszik, pohárból iszik, mosakodik, orrot fúj, segítséggel még, de öltözködik, kommunikál annak ellenére, hogy kevés szavat mond ki tisztán és sok mindenre saját szavakat, hangokat használ. Ha valaki nem érti, megmutatja. Érti az utasításokat is. Sokat halandzsázik, mintha ő bent a kis fejében értelmesen mondaná, csak bla - bla jön ki a száján. De mi járunk logopédushoz és sokat foglalkozunk vele.

A "vizsgáztatós" kérdésekkel tényleg nem fogod szóra bírni, játékosan kell.

Ha megkérdezhetem: miért tetted fel a kérdést? Lépni szeretnél a kisgyerek érdekében?

2012. szept. 12. 12:07
 12/12 anonim ***** válasza:

A 11. vagyok

Ne haragudj, nem tudtam végig olvasni az utolsó kommentedet.

A szülőfalumban is van egy anyuka, aki egész terhessége alatt dohányzott és ivott, sőt sörbe mártott cumit adott az alig fél éves gyereknek, mert attól jobban alszik. Fél éves kontrollon alkoholt találtak a gyerek vérében (!!!). Most már 20 éves a fiú, szellemileg fogyatékos, 10 éves gyerek szintjén van, már nem fog tovább fejlődni. Nagy az esély, hogy a szomszédodnál is ez lesz a gond.

2012. szept. 12. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!