Megfázásra 2 évesnek mit adjak?
Nincs láza, nem köhög (még) csak az orra folyik brutálisan... Van itthon tengervizes orrspé, és Nasopax orrspré. Ezt használom is neki, bár még nem igazán vettem észre a hatását. (tegnap kezdtük) Na meg extra adag C vitamin sok-sok folyadék.
Van még Kinder Luuf balzsam. Erre rá van írva, hogy csak 3 éven felül lehet alkalmazni... mi van benne, hogy nem lehet adni 3 év alatt? Sajnos a Baby Luuf elfogyott...
Valakinek esetleg ötlete...
hát én szoktam vele kenni már 1 éves kora óta semi baja nem lett csak annyi levegöt is kapott a gyerek
sok c vitamin és orrszivás kell semmi más
C Vitamin!!! Mióta szedi a gyerek, semmi baja (fél éve kb.).
Por alakban vesszük (aszkorbinsav néven, kimérve patikából), napi 2x adok neki a teájába keverve, összesen 500 mg körül.
Bölcsödés pár hónapja, még az orra sem folyt.
Egy megfázásra nem kell gyógyszer. Elég a papírzsebkendő.
Sokan mindenfélét felírnak, javasolnak. Ahogy szokták mondani: gyógyszerrel 7 nap, gyógyszer nélkül egy hét!
Kellemetlenek tudnak lenni a betegségek, de nem sok értelme van mindenfélét beadni nekik. Olvasd el a Cenzúrázott egészség, vagy a Gyermekorvos nélkül című könyveket. Megéri! Sok mindentől megkíméled majd a gyermeke(i)det!
42/F 3 gyermekes
Apuci69, igazad van.
A C Vitamin nem gyógyszer, hanem egy természetes anyag, egyedül ezt kapják az enyéim.
Köszönöm a válaszokat!
C vitamint természetesen kap.
Apuci69 Tökéletesen egyet értek Veled, nem is szeretném tömni semmi vegyszerrel a gyerekeim. Orvoshoz csak olyankor megyünk amikor én is úgy gondolom, hogy ezt már nem tudom meggyógyítani gyógyszer nélkül... Ezek a balzsamok is illóolajokat tartalmaznak. Igazán köhögésre jobbak, de szépen tisztítja a felső légutakat is.
Valami olyasmire gondoltam ami régi bevált módszer, valami természetes.
Régi, jól bevált? ... ahogy emlékszem, ilyenkor a gőzölés volt a legjobb, amikor gyermek voltam Csak nem 2 évesen, hanem egy kicsit nagyobb korban. Forró vízbe valami menta szagú anyagot csepegtetett anyám és azt kellett szagolnunk egy takaró alatt, amíg lehetett érezni. A takaró a koncentrációt növelte :o) De ennek már 35 éve, alig emlékszem rá.
Biztosan van itt valaki, aki ezt pontosan le tudja írni!
42/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!