Lágyéksérv műtétről mesélne valaki?
Tegnap este megjártuk a sebészet ügyeletet, mert a 4 éves fiamnak fürdéskor észrevettük, hogy valószínűleg sérve van. Kiderült, hogy tényleg lágyéksérve van, műteni kell (szerencsére nem sürgősen, van 1 hónapunk rákészülni).
Akinek volt ilyen műtétje (mármint a gyerekének), tudna mesélni? Hogy viselte a vérvételt, műtétet, fájt-e neki utána és meddig? Ilyesmire vagyok kíváncsi.
Köszönöm
szia. 13 hónapos kisfiunkat műtötték. reggel 6-ra mentünk (előtte nap ott kellett volna aludni, de mi inkább hazajöttünk, 5 perc a kórház, itt lakunk NYíregyházán).reggel 6-ra mentünk, vérvétel, utána vérnyomásást mérték, műtét 8-kor, előtte bódító kúpot kapott, utána áttolták a másik épületbe, a liftben puszi neki és vártunk. 40 perc múlva kint is volt, megvárták míg ébred, stb.... Utána vissza a szobába, és délután már járkált a szobában, úgyhogy mondtuk a dokinak hogy ma sem aludnánk bent, így némi pénz ellenében úgy mint előző nap hazaengedett. Műtét előtti nap éjféltől egy korty vizet sem ihatott és nem ehetett. jól viselte, nem hiszem hogy fájt neki utána sem, mert jött-ment egész este, nem sírt. a heg kb 2 cm hosszú de olyan halvány hogy aki nem tudja hogy ott van nem is látja. a gatya felső része alatt van. ne félj, nem lesz semmi baj. bár ő már nagyobb, nekem meg kicsi volt, nem vette úgy fel.
Mondjuk a reggel 6-kor tett vérvétel, nem esett jól neki, mivel előtte nap éjféltől nem ihatott, és azt mondták a vénái összeestek, több helyen szúrták mire sikerült vért venni. a nővér szerint jobb lett volna ennek elkerülése végett maradni előtte este, mert akkor kapott volna infúziót és könyebben lehetett volna vért venni.
minden jót. ja nekünk is 2 hétre volt időpontunk, de kizáródott a sérve a sebészeten tett látogatásunk utáni este, gyorsan kórház, ott visszatették neki, és egyből előrehozták a műtétet 2 napra. előtte napokban én még vissza tudtam neki tolni finoman, de mikor kizáródott azt nem. na akkor nagyon ordított.
mára 3 éves és jól van! azt mondták kijöhet a másik oldalt is, a jobb oldalon, de eddig nem jelentkezett hál Istennek.
Minden jót!
Jó fejek, hogy azt mondták, "kár, hogy nem aludt ott, mert akkor kapott volna infúziót"! Mert az aztán olyan kellemes, pláne egy ilyen kicsinek! Jó, hogy nekünk előző héten letudják a vérvételt, akkor tudom itatni :)
Az megnyugtató, hogy már járkált aznap és nem sírt. Az viszont kicsit aggaszt, hogy nektek is kizáródott... Mert mi jövő szombaton elutazunk Olaszországba (a doki azt mondta simán elmehetünk), de most egy kicsit félek. Nem szeretném kipróbálni az olasz gyereksebészetet!
"Ellenben,ha összeesnek a vénák a folyadékhiány miatt (mert nehogy kapjon a gyerekem infúziót, mert az hú, de rossz), ""----én ezt vettem magamra, mintha azt mondtad volna, hogy én azért nem aludtam bent előző este a gyerekkel mert nem akartam hogy infúziót adjanak neki. Mindegy......
Azt értettem hogy mire írtad az ivást éjféltől. hogy azért nem lehet mert altatják, de a fenti részt úgy éreztem nekem írtad.....
Sebaj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!