Mit tennétek a helyemben, mikor ismételtetnétek a
gyerekkel évet?
Figyelt kérdés
Kisfiam 4 éves lesz nemsokára. Tavaly kezdte az ovit, most középső csoportos. Mivel év vesztes, vagy a középsőt vagy a nagycsoportot meg kell ismételnie.
Ez egy kicsi falusi ovi, összesen 3 csoport van. A mostani kiscsoportosok, akikhez ugye a fiam kerülne, nagyon nem tetszenek. Legalább 10 olyan kisgyereket láttam, akikkel nem szívesen járatnám a fiamat. Ők nem a falunkban laknak, hanem a közeli város szélén lévő szociális telepen. A mi csoportunkban egyetlen ilyen kisgyerek sem jár, csak egy falubeli kislány.
Tudom ,még korai ezen agyalnom, de egyfolytában ezen jár az eszem. Tanácstalan vagyok.
Másik ovi... Persze szégyellem magam a felfogásomért én is, de én sem szeretném a "szociális telep" (= büdös, piszkos, bűnöző cigányok) fattyai közé dobni a gyerekemet. Nem szeretek a tetvek, rühek, egyebek ellen harcolni, és ami ezeknek az "ártatlanoknak" 3 évesen alapképességük, azért már járna a fiatalkorúak nevelő és javító intézete. Ezt pedig onnan tudom, hogy ilyen remek környéken élünk, és nem a tévé mosta ki az agyamat.
2012. szept. 5. 14:00
12/16 anonim válasza:
Szerintem vagy a kicsit, de azt nálatok már nem lehet ugye, vagy a nagyot. Nálunk a kicsit járják kétszer, a lányom épp azt kezdte másodszor most. Az a baj, hogy előbb-utóbb úgyis azok közé a gyerekek közé fog lemaradni, akikről beszélsz, nem? Ha jól értem, ők lesznek a korosztálya. Akkor úgy tudod elkerülni őket a leghosszabb időre, ha a nagycsoportot járja kétszer a fiad. És nagyon is megértelek!!!
2012. szept. 5. 14:03
13/16 anonim válasza:
Ha nem megoldható a másik ovi,akkor én semmiképp nem a nagy csoportot ismételtetném.Szerintem azt élik meg a legnehezebben ha már nagyok okosak ügyesek,hogy ők nem mehetnek suliba,a társak pedig igen(a többes szám,az én fiam miatt,ő is év vesztes)Én értem az aggodalmad,de hidd el a kicsik még nem így gondolkodnak,a gyerekedet nem éri/érheti hátrány egy két "lurkótól"!Most még picik és kezelhetőbbek,nagy csoportban már jobban kakaskodnak/kakaskodhatnak esetleg a fiúk is.Nálunk ilyen jellegű probléma nincs,én a kiscsoportot szerettem volna ismételtetni abból a szempontból is hogy a két óvónéni(az újak)nagyon szuperek,örülök hogy ők viszik már végig a 3 évet.
2012. szept. 5. 14:07
14/16 A kérdező kommentje:
Másik ovi nem igazán jöhet szóba. Férjem sokat van külföldön, rá nem számíthatok ilyen téren, én meg a kistesó mellett nem igazán tudom bevállalni a napi kétszeri bebuszozást a városba.
Eddig a nagycsoport ismétlése felé hajlok, abból az okból is, hogy addig talán néhányan lemaradnak. De azt nem tudhatom, hogy később mi lesz, mennyien lesznek más évfolyamban.
Köszönöm a válaszokat!!!
2012. szept. 5. 14:37
15/16 anonim válasza:
Én még mindig emlékszem arra, mikor engem akartak kis csoportban marasztalni még egy évre, és nem akartak középső csoportba engedni. Pedig 25 éves vagyok. Mert hát úgyis kell egy évet maradnom, akkor maradjak a kis csoportban egy évet, mert alacsony voltam, most is csak 156 centi vagyok, világ életemben mindig én voltam a legkisebb a különböző csoportokban és osztályokban. Engem akkor ez nagyon megviselt, teljesen kiborultam rajta, és a marasztalásnak tényleg csak az volt az oka, hogy nem nőttem nagyobbra, értelmi képességeim terén pedig a legjobbak közé tartoztam. Édesanyám nem egyezett ebbe bele, úgyhogy végül én is mentem középső csoportba. Mikor nagycsoportos lettem egyáltalán nem viselt meg, hogy még egy évet maradnom kell. Úgyhogy én így nem általánosítanék, hogy a gyerekeket az viseli meg jobban, ha nagy csoportot kell ismételni. Én a gyerek véleményét is megkérdezném ez ügyben, ő is sokkal jobban fogja fogadni az ismétlést, ha belevonjátok a döntésbe.
2012. szept. 5. 14:40
16/16 anonim válasza:
A 4-s vagyok. Ha úgy alakul össze is beszélhetsz más normális szülővel, aki szintén hasonlóan gondolkodik, s van kocsija, ideje. Nálunk volt olyan, hogy 4-en mentek be mikor ilyen helyzet volt a városba. 1 szülő vitte az összes gyereket.Csak össze kell fogni, úgy mint ahogy a sötétebb rétegek is csinálják. Még egy év múlva bmi változhat, lehet időd is több lesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!