Mit tennétek a helyemben, mikor ismételtetnétek a gyerekkel évet?
Kisfiam 4 éves lesz nemsokára. Tavaly kezdte az ovit, most középső csoportos. Mivel év vesztes, vagy a középsőt vagy a nagycsoportot meg kell ismételnie.
Ez egy kicsi falusi ovi, összesen 3 csoport van. A mostani kiscsoportosok, akikhez ugye a fiam kerülne, nagyon nem tetszenek. Legalább 10 olyan kisgyereket láttam, akikkel nem szívesen járatnám a fiamat. Ők nem a falunkban laknak, hanem a közeli város szélén lévő szociális telepen. A mi csoportunkban egyetlen ilyen kisgyerek sem jár, csak egy falubeli kislány.
Tudom ,még korai ezen agyalnom, de egyfolytában ezen jár az eszem. Tanácstalan vagyok.
Csak egy példa: nyáron a buszmegállóban vártuk a helyi járatot, ott volt az egyik kisgyerek az apukájával. A férfira rosszul nézett az egyik várakozó, és ott helyben úgy megverte, hogy mentőt kellett hívni hozzá. A gyerekek (az övé, az enyém, és még pár idegen) szeme láttára!
Nevezzél akárhogy, akárminek, nem szívesen járatnám ilyen és hasonló mentalitású szülők gyerekeivel együtt a fiamat.
Én pedagógusként nem értek egyet az előzővel, sok-sok tapasztalat alapján. Sajnos a szociális háttér több mint 50%-ot tesz hozzá a gyerek jellemzőihez, működéséhez.
Én a te helyedben másik ovit keresnék, mert az ilyen gyerekeknek, akik nagyon mélyről indulnak, azoknak 4 év is kevés lenne, hogy beérjék a "normál"(persze nincs normál gyerek, de hát azért mindenki tudja, mik azok a kritériumok, amik alapján ezt mondjuk)gyerekeket. Volt olyan gyerekem már 1. osztályosként, aki nem tudta az evőeszközöket használni.(Mindent kanállal, vagy tányérból kiíva evett és kézzel, ja és persze tömte magába a kaját, ahogy csak tudta). A többiek nem akartak mellé ülni sem, mert ezen felül az alap higiéniai dolgok is hiányoztak.Majdnem 2 év ment rá, mire értelmes emberke lett ezen a téren.(A többiről nem beszélnék, mert az is siralmas volt).
Sok sikert!
Az én fiam is évvesztes.
Én semmiképp sem ismételtetném a nagycsoportot, a kicsiknek nehezen feldolgozható, hogy a cimborák mennek iskolába, ő meg nem és utolsó évre kerül össze számára idegenekkel.
Az én fiam a kiscsoportot ismétli.
A kiscsoport ismétlése kilőve, már középsős. A csoportlétszámok alakulása miatt nem maradt most vissza, de nem is bánom.
Nagyon jó óvónénijei vannak, imádja Őket.
Amik nekem 3 nap alatt feltűntek:
- az ember az ovi folyosóján összetalálkozik másik szülővel, aki arra sem méltat, hogy vissza köszönjön. (ez nekem alap dolog, én mindenkinek köszönök az oviban, függetlenül attól hogy dolgozó, szülő, esetleg munkás, mert épp felújítás van)
- tegnap délután hallottam pár kiscsoportos falubeli szülőt beszélgetni, hogy a gyerekek elmondása alapján büdös, csúnyán beszélő, és verekedős is van közöttük.
- tavaly több közös programot szerveztünk, és ezek nagyon jók voltak. Egy ilyen közösséggel azt sem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!