Testvérféltékenység? Életkori sajátosság?
Figyelt kérdés
3 éves a fiam, 5 hós a kislányom. Kisfiam rendszeresen dühbe gurul, ha valamit megtiltunk, vagy nem kap meg azonnal. Ilyenkor sajnos odacsap akár nekünk, akár a játszin másik kisgyereknek. Próbáltam szép szóval, próbáltam nem észrevenni, próbáltam büntetni, de ezidáig eredmény nélkül. Pedig figyelünk rá is, szeretgetjük sokat, de mégsincs annyi idő rá. Mostanában elkezdte, hogy "Buta vagy!" "Buta Anya!". Mit csináljak? Teljesen el vagyok keseredve!2012. szept. 4. 12:37
1/1 anonim válasza:
Az én kisfiam is 3 éves, húgi 1 múlt. Amióta a kicsi elindult, és célba vette a nagy játékait, sok a veszekedés. Azt vettem észre, hogy a kislányomnak vannak olyan mozdulatai, amelyeket a kisfiam fenyegetésnek érez. Pl. felemeli a kezét, mintha ütni akarna. Ezt a fiam eltanulta, csak hát az sokkal durvábban néz ki, ha ezt egy három éves csinálja, mint ha egy egyéves. Szóval szerintem ez inkább féltékenység lesz, illetve rivalizálás. Mi is rászólunk, sarokba állítunk, mást nem tehetünk. Félek, hogy ebből az oviban is gond lesz, hogy erővel próbál majd játékot megszerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!