Testvérféltékenység ügyben mit tegyek?
sziasztok, én nem vagyok ilyen helyzetben, de egy bnőm azt csinálta, hogy nem rászólt, hanem vett ilyen csipcsup kis apró játékokat, és mikor a nagyobbik fai elkezdte a kicsit rángatni, elkezdte eltereni a figyelmét, gyere nézd csak anya mit vett neked? ha odafigyelt, akkor elmondta neki, hogy engedje meg a kicsinek, hogy játsszon az ővével, és akkor kap jutalmat, mert meg kell osztani, stb, stb. amit ti is írtatok.
Sokat vagyok náluk, és elég jól működik ez, mondjuk birka türelem kell hozzá az tuti...
Mi még előtte vagyunk a testvérféltékenységnek, de az óvónénitől azt a tanácsot kaptam (mivel nemrég lettünk túl a minden az enyém korszakon), hogy értessem meg a nagyfiammal, hogy ha nem adja oda a játékát, akkor mindenből kettőt kell vennünk, hogy a kicsinek is legyen. De akkor nem lesz pénzünk, s ő nem kaphat új játékot. Illetve legyen egy-két olyan játéka, ami szent és sérthetetlen a kicsi által.
Eddig elméletbe működik, úgy tűnik, megértette, illetve a szent és sérthetetlen játék dolog a látogatóba jövő gyerekek esetében is bevált. Mielőtt jönnek, a kedvenceket eldugja a fiók mélyére, de az is előfordult már, hogy saját maga vette elő, s mutatta meg a kis vendégének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!