Bölcsis kérdés! Ennyire bonyolult lenne?
A fiam szept. végén kezdené a bölcsit, viszont én csak jan.-tól tudnék vissza menni dolgozni. Nem veszik így be a bölcsibe (pedig meg van a helye), azt pedig nem tudják garantálni, hogy jan.-ban lesz hely.
Most mit csináljak?
Tud valaki valamilyen törvényt?
Nálunk ez úgy van, hogy ha az apa dolgozik, hoz munkáltatóit, az anya pedig munkába állás előtt van, akkor max. napi 7 órában beveszik a gyereket a bölcsibe.
Az törvény, hogy GyES mellett napi 7órát tölthet bölcsiben a gyerek, de ha nem dolgozol, csak akkor veszik fel, ha van hely. Egyébként a mindketten dolgozó szülők gyerekei előnyt élveznek.
Szia.
Mi is hasonló cipőben jártunk, a fiam februárban töltötte volna a két évet, de közölték, hogy csak tanévkezdéskor kezdheti a bölcsit, tavasszal nem, hiába vették fel (sajnos ez intézményvezetői hatáskör, és mivel a fejkvóta csak az étkezési létszámba vett - tehát valóban "bejáró" gyerek után kap az intézmény,ezért szokták ezt a kikötést tenni, hogy lehetőleg teljes évet járjon...).
Nálunk végül úgy alakult, hogy bár a munkáltatómmal tisztáztuk hogy nem alkalmaznak majd tovább, az összegyűlt szabikat kivettem és kaptam az állományba vételről egy papírt amivel már bevették a gyerekeket a bölcsibe. Mire lejárt a sok szabim januárban, addigra meg megvolt az új munkahely ahová átvettek.
Sajnos így úgymond elestünk néhány hónap GYED-től, és a fiamnak is hamarabb kellett bölcsibe mennie mint terveztük.
Viszont így legalább járhat, mert ha ezt így nem kombináltuk volna össze, akkor lejár a gyedem és nem vesznek vissza/nincs új munkahely... és egy otthon maradt gyerek mellett nulla az esély munkát találni, illetve nem veszik be ha nincs munkám szóval ördögi kör.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!