Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek van értelme fél...

Szerintetek van értelme fél napra bölcsibe adnom a 22 hónapos kisfiamat szeptembertől? Két hónap múlva érkezik a kistestvére. Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Csak délelőtt menne, hogy gyerekek társaságában legyen, rendszer legyen az életében, meg hogy nekem is kicsit könnyebb legyen az elején. Császáros leszek ráadásul :-((( Eddig sokat vittem gyerekek közé: Ringatóra, tornára, játszótérre, most egy jó darab csak itthon lennénk. Nagy a mozgásigénye, kicsi a lakásunk, novemberben szülök, télre teljesen bent rekednénk a lakásba lényegében. Mi a véleményetek? Nagyon köszönöm!

2012. aug. 31. 12:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
69%

Én csak azt írtam, hogy nagyon sok családnál látom hogy amikor érkezik a kistesó, akkor a nagy sok szempontból háttérbe szorul.

Azt meg, hogy az anyuka nyugit akar nem én írtam, csak reagáltam rá egy ":-)" kíséretében, vagyis tudom hogy nem gondolta komolyan egyik anyuka sem hogy 2 ilyen pici gyerek mellett lesz nyugi.

2012. aug. 31. 14:23
 12/21 A kérdező kommentje:

Egyébként még annyit hozzátennék, hogy bár nem vagyok megsértődve, de jól sem esik (főleg egy védőnőtől), hogy "aki nem bír két gyerekkel, az minek vállal?" - vagy valami hasonló, nem találom ezt a hozzászólást, bár nem értem, azt hittem, utólag már nem lehet törölni választ.

Szóval kicsit elhamarkodott ítélkezésnek érzem részletek ismeretének a hiányában.

Egyrészt nem tudom, hogy fogom-e bírni, mert még nincs itt a szituáció, épp ezért kérdeztem más véleményét, aki már volt ilyen helyzetben, két gyerekkel itthon, télen. Én is majd csak két hónap múlva fogom megtudni, hogy bírom-e.

Másrészt pedig, amikor úgy döntöttünk, hogy vállaljuk a 2. gyereket, még nem tudtam, ami sajnos közben jött elő: hogy sokkal rosszabbul bírom a 2. terhességet, mint az elsőt, azt végig nagyon jól bírtam, most pedig előjött egy érprobléma, ami miatt borzalmasan fáj a lábam, néha lábra állni is alig bírok. Ezt előre nem tudhattam. Így már most a terhesség végén is nehézségeim vannak. Orvosnál voltam egyébként, azt mondta nem tudok mit csinálni vele, azon túl, hogy a vérhígítót kapom. De ezt csak azért írtam le, hogy szerintem elhamarkodott ítélkezés ezzel vádolni, hogy minek vállalok két gyereket, ha nem bírom, sajnos az egészségi állapotom nem olyan, mint reméltem, hogy lesz.

És itthon a kis lakásban egy nagy mozgásigényű gyerekkel télen: azt gondoltam, neki teszek inkább jót, ha egy fél napra a bölcsiben lesz, szó sincs lepasszolásról. Korábban is rengeteget foglalkoztam vele itthon is, meg mentünk mindenféle programra, ezután is a legjobbat szeretném neki.

Mindezt csak azért írtam le, mert olyan gyakran találkozom ezzel: hogy ilyen drasztikus kijelentéseket tesznek emberek anélkül, hogy átgondolnák. Persze, nagyon hasznos, ha minél több nézőpontból érkezik válasz, kíváncsi vagyok erre is, ez is segít, hogy megfontolt döntést hozzunk, de a túlzó és bántó kijelentések szerintem indokolatlanok és feleslegesek.

2012. aug. 31. 17:24
 13/21 anonim ***** válasza:
78%

Szia.

Én beadnám fél napra a helyedben. A két hónap nagyjából elégnek tűnik ahhoz, hogy beszokjon és ne kösse a baba érkezéséhez az új helyzetet, még valószínűleg úgy is elég lesz, hogy azért várhatóan be fogtok nyelni ezt-azt, mert sajna ez általában kikerülhetetlen (ha lehet választani a beszokás kezdési időpontját akkor próbáld meg előre hozni a dolgot, hogy a lehető legtöbbet lehessen bent a szülésig).

Szerintem a pici babát szerencsés esetben elég jól védi majd az anyatej, meg igazándiból az sem törvényszerű, hogy mindenfélét hazahoz majd a nagyobb, legalábbis olyat nem, amivel ne találkozna más szituban pl játszótéren a kicsi.

Nálunk amúgy 17 hónap van a gyerekek között, így utólag már látom, hogy mindenkinek könnyebb lett volna, ha félnapos bölcsis lett volna a nagyom... de úgy jött ki a nyári zárások miatt, hogy végül 23 hósan ment bölcsibe (kicsi 6 hós volt akkor).

2012. aug. 31. 23:29
 14/21 anonim ***** válasza:
66%

Ha fél napra viszed, szerintem neked nem lesz könnyebb. Ha egész napra, akkor igen, viszont szerintem egy ekkora gyereknek, ha megteheted (és mivel otthon leszel megteheted) inkább otthon van a helye, a szüleive a nap nagy részében, nem pedig idegenek között. Ez saját vélemény csak.

Nekem 21 hós volt a lányom mikor az ikrek születtek, bölcsi nincs, így nem is tudtam volna beadni ha akartam volna sem. 3 évesen elkedte egyszer az ovit, az ikrek akkor voltak 13 hósak, még nem indultak el. Pár napot járt, aztán közösen feladtuk...senkinek nem volt jó, ő sem volt érett rá, nem evett, nem ivott, stb,-csak fél napokat volt. Nekem ez abból állt, mivel szomszéd faluban van az óvoda, hogy reggel 3 kicsit öltöztetni, kocsiba ülni, ikerkocsi be, ott ki, kicsik ki, lány ki, be a oviba, ikrek ki a kocsiból, be, elköszönni a lánytól, ikrek ki a babakocsiba, onnan autó......na hát ezt még leírni is vicces. Ha a lányom szerette volna, biztos csináltam volna, de a másik két gyerek érdekeit ugyanúgy neztem kellett, és nem láttuk értelmét az egésznek.

A kérdésed szempontjából inkább mostantól írom az érdemi részt:

Tavaszig elhúztuk az ovit, akkor már mentek a kicsik, így nem volt annyira gáz, fél napos volt a lányom, és nem pihentem, inkább nyűg volt az ovi. Reggel el, haza, ebéd főzés, etetés, el a lányért, az ikrekkel szinte semmit nem tudtam délelőtt foglalkozni, még jó hogy szépen eljászanak együtt.

Na most holnaptól egész napos lesz, így lesz nekem csak könnyebb, reggel viszem, délután megyek érte. De ő már 4 éves lesz novemberben.

Szóval én a helyedben, ha úgy érzed neki jobb lesz, vidd, de az én példám alapján neked ettől a fél napos bölcsitől nem biztos hogy könnyebb lesz. Aztán ki tudja...mások vagyunk.

2012. szept. 2. 14:31
 15/21 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nem kell magyarázkodnod, aki akarja, tökéletesen érti, hogy mi a lényege a kérdésednek.

A fél nappal valóban inkább csak a saját életedet nehezíted szerintem is. Bár ez is nézőpont kérdése. Mindenestre egy ekkora gyereket én sem adnék be egész napra úgy, hogy Te közben otthon vagy. Szerintem jó ötlet a bölcsi, de alaposan gondold át, hogy flottul fog-e menni.

A terhesség végéhez kitartás!

2012. szept. 2. 14:43
 16/21 anonim ***** válasza:
43%

Nyugodtan add be fél napra!

Kedves védőnő, gondolom nincs gyereke, ha ilyet leír...

A családunkban szintén ez a helyzet (22 hónapos nagy, novemberben jön a kistesó), csak ott nem tudják beadni a nagyot bölcsibe. Az anyukát nagyon sajnálom, most se bír a naggyal, annyi a szerencse, hogy ezt a terhességét jobban bírja, apuka pedig szülés után veszi ki az egész ez évi szabiját.

2012. szept. 2. 14:50
 17/21 anonim ***** válasza:
63%

A vedono szegyellheti magat!

Az en lanyom 3 mult, eddig nem "passzoltam" le, de 3 honap mulva en is szulok. Nem fogom tudni hordani a lanyomat zene foglalkozasra, jatszoterre, ide-oda naponta gyerektarsasagba es igen is az elejen szuksegem lesz a nyugira, hogy par orat a babaval legyek, a lanyomnak meg szuksege lesz arra ,hogy gyerekek kozt legyen, mert itthon besokallna egesz nap.

Kicsit en is tartok a betegsegektol, de majd meglatjuk.

Pszichologus anyuka voltam.

2012. szept. 2. 14:50
 18/21 anonim ***** válasza:

Elozo vagyok.

Mivel kuloldon elek, nem tudom meddig tart nalatok az egesz napos bolcsi. Egy ilyen kicsinek eleg reggeltol 1-2-ig (gondolom akkor ez a felnapos).

2012. szept. 2. 14:55
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

VIDDD

Lányom most lesz 2 éves, 21 hós volt mikor megszületett a tesó. Külfödön élünk, itt nincsenek rokonok vagy aki csak hetente 1-2 órára benézne hozzánk. Mi is sokat jártunk elötte minden felé, napi szinten játszó stb...

Na eljött a nap 3 hetes újszülött babámnál amikor elment az utolsó segítség is, és ott maradtunk egyedül. Na de lányom kb 2 napot bírta, és mikor meglátta hogy szoptatni fogok már ordított. A bébim állandóan cicin lógott, csak kézben akart lenni. na de a nagy? TV elé tettem. Nincs mese anyának szoptatnia is kell, és mikor végre a kicsi elvan egyedül akkor fözök (habár szerencsére ez a nagyot érdekli és oda ül hozzám), mert hát a nagynak ennie is kell valami normálisat.

Mi is bölcsiba akartuk adni csak félnapra, de nincs hely. Magánban sincs hely.

ìgy maradt az itthon lét és napi minimum 3x egy óra tv a gyereknek, hogy ne unja szét magát és ne csináljon rosszaságot míg szoptatok.

mert szoptatás közben nem tudsz csak úgy ugrándozni. èpp mikor elkezd szopni, rátapad a cicire, minden frankó a nagy elindul a konyha fele és hallom ahogy a fiokot huzza ki ahol a liszt van. BARBI kiabálok GYERE IDE. csönd. DRÀGÀM MIT CSINÀLSZ? csönd és akkor hallom a papír reccsegését ahogy kifele jön a fiókból. Elém villan a kép amit tegnap csinált, a liszt közepén ül és gyúrja a kezével, mindene lisztes, a földön kb 1 m-s körzetben liszt. Na most mit tegyek, ha nem megyek oda, akkor megint a tegnapi kép lesz egy 10 percen belül. Na de a Juli éppen a legjobb pózban cicizik, ha most felállok, lehet Juli ordítani fog, és majd megint 2 perc mire megnyugtatom és elfogadja a cicit. Még egy utolsó próba. BARBI GYERE IDE RÖGTÖN; TUDOM MIT CSINÀLSZ; TEDD A LISZTET VISSZA. csönd, ekkor muszáj felállnom, Julit a bölcsöbe teszem, rögtön ordít, és megyek mérgesen a konyhába. Ott van Barbi azzal a csintalan "tudom most rosszaságot csinálok" mosollyal az arcán. Juli csak ordít a nappaliban, gyorsan vissza lisztet, leszidom Barbit, majd betessékelem a nappaliba. Julit felveszem, nagy koncentrálás a szoptatásra, nagynehezen elfogadja a cicit, és szopik. Akkor ránézek Barbira, és látom azt az iszonyat unalmat a szemében. Csinálna valamit, de már a reggeli szopi alatt kiolvastuk az összes könyvet, oda hozta az összes kirakót, és forma bedobot. egyik sem érdekli már. Biztos kimenne, na de egyedül kertbe? nem nem lehet.....

Szóval én nagyon örülnék ha bölcsibe mehetne, neki is jobb lenne.

Ja nagylányom a 8 hét alatt 2x volt már náthás, pedig nem is voltunk gyerekek között. talán apa hozta haza. Ja elötte szinte soha nem volt beteg.

2012. szept. 2. 15:00
 20/21 anonim ***** válasza:
Egy a lényeg: szánj időt a beszoktatásra, és addigra szokjon be mikorra hazajössz a picivel. Ha ezt meg tudod oldani, jó ötlet!
2012. szept. 2. 15:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!