Anyukák! Jó szakácsnőnek tartjátok magatokat? Változatosan és kreatívan tudtok főzni - akár mindennap, vagy minden másnap?
Abszolút ehető a főztöm, szokták dicsérni is (család és vendégek egyaránt), de nem tartom magam jó szakácsnőnek.
Igazából nem szeretek főzni, úgy érzem, feleslegesen veszi el az időmet mástól (pl. a gyerekekkel lehetnék helyette). Míg nem voltam anyuka, sokszor döntöttem a rendelés/máshol evés mellett kényelmi okokból.
Anyagilag most sem vágna földhöz, de szeretném ha a gyerekeim úgy nőnének fel, hogy az anyukájukat látják sütni-főzni, otthonosan mozogni a konyhában, na meg így legalább biztosan tudom, hogy mit esznek.
A férjem tud és szeret is főzni, ezért ez nálunk abszolút közös feladat, egyszer én, egyszer ő főz.
Lényeg a lényeg, gyakorlatilag én is akkor tanultam meg főzni, mikor anya lettem. Úgyhogy lehet, hogy a barátnőd még nem egy profi szakács, de család mellett majd kialakul nála.
Van szingli 30 éves ismerősöm, aki istenien süt-főz, mindenki imádja, ami a keze alól kerül ki. :) A húgom 32, ő is jól főz. Én 40 vagyok, 30 éves korom óta főzök, és ahogy a nagypapim mondta anyunak: látod, lányom, tud főzni ő egyedül is, nem kell tanítani. Ezt azért mondta, mert otthon nem voltam hajlandó anyunak főzésben segíteni, mert abba is belekötött, hogy milyen irányba keverek. :) Most meg, ha meghívjuk őket ebédre, utána kéri mindig a recepteket. Legutóbb csülökkel - pékné módra - varázsoltam el a szélesebb családot. Imádták. :)
Imádok főzni, nekem ez kikapcsolódás, és remélem, a decemberben születő kislánykánkkal sokat fogunk majd együtt alkotni. :)
Van 1-2 dolog, amit nagyon jól csinálok, de sajnos sokszor mellényúlok, főleg amikor kísérletezgetek :)
Nekem az nem jön össze, hogy egyszerre legyen valami egészséges és olyan finom, mint a hagyományos módon elkészített kaják.
Pl. mi imádjuk a főzelékeket, de teljes kiőrlésű liszttel készítve egyszerűen nem ízlik és kész. Így sajnos sokszor végezte már a kukában, ill. a kutya tányérján a főztöm, mert még én sem voltam hajlandó megenni :)
A másik, hogy anyósom nagyon jól főz, de persze hagyományosan. És mivel közel lakunk egymáshoz, sokszor eszünk náluk és így elég magasan van a mérce nálunk...
Szóval minden nap nem tudok (és munka mellett nem is akarok) változatosan és finoman főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!