Tapasztalatokat várok a nem evés terén?
A helyzet a következő:
Adott a lassan 13 hónapos lányom. Jó súlyban van, 9 kiló. Eddig nem volt hajlandó darabosat enni (max. keksz, kenyér vége, kifli, puki) hiába volt neki már 9 foga kint.
Az elmúlt 1 hétben viszont semmit sem akar enni. Rázza a fejét és közben ordít.
Próbáltuk, hátha a darabost elfogadja. Viszont ugyan azt csinálja annál is, mint a pépesnél. Bent van a szájába és kikotorja kézzel.
Csipegetős módszert is hagytam már neki és a kanalast is. Előbbinél is berakja az ételt a szájába és ki is köpi vagy kotorja a kezével. Utóbbinál pedig bele se talál a szájába, hanem a haját és a szemét keni össze.
Tegnap este és ma reggel evett egy keveset. Ráadásul darabosat. Megörültem neki nagyon, de napi 2×-i evés nem a legjobb.
Kap még reggel és este tápszert (tejitalt), de eléggé félek, hogy nem egészséges, amit csinál.
Ettől függetlenül már odajutottam pár napja, hogy nem érdekel. Lerakom elé a darabos ételt, ha eszik eszik, ha nem, akkor nem.
De az anyai szívem ezt nem tudja megcsinálni ... :/
Az orvosunk nem aggódik ... a védőnő meg azt mondta, hogy a fogai közrejátszanak ebben és hogy pürésítsem neki az ételt..
Na most, azt sem fogadja el.. és a szilárdat se akarja.
Ráadásul a gyerekorvos azt mondta, hogy akkor térjünk vissza a napi 5× tápszerre (most már tejital). Erre pedig nem akarok semmikép sem!
Nem ártasz neki a tejitallal. Hidd el, csak addig fogja azt kérni, amíg a fogai kijönnek. Mi is voltunk hasonló helyzetben.
És azzal sem érdemes foglalkozni, hogy "jaj az ismerősök mit szólnak", a fontos a gyereked. Ha a fogzáson túl lesztek fog enni megint szépen. De ez csak az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!