Szerintetek egy 2 éves gyereket hogyan kell a bölcsibe beszoktatni? Tapasztalatokat várnék. Inkább fokozatosan, vagy bele kell dobni a mély vízbe?
Szerintem ez így ebben a formában a lehető legrosszabb. Hol ott vagy vele, hol nem...
Nálunk abszolút fokozatosan ment a beszoktatás. Első nap csak 1 órát voltunk a bölcsiben - együtt. Aztán 2 órát, majd harmadik nap otthagytam kb. negyed-fél órára. És így tovább. Összesen 2 hét volt a beszoktatás, végig fokozatosan. Szerintem a gyereknek tudnia kell, mire számíthat. Hogy hol ott vagy vele, hol nem, ebből nem fogja tudni, mi a helyzet.
Nekem két gyerekem már beszokott a bölcsibe. Mi így csináltuk:
- első nap együtt bementünk egy órára, de én végig igyekeztem háttérbe húzódni,
- második nap egyedül ment be egy órára,
- harmadik naptól már egész délelőttre.
Nekem első évben csak délelőtt jártak, a fiam most jár második éve, szeptemberben kezdett ott aludni. Választás nem volt, raktak ki ágyat és kész. Állítólag első nap pityogott egy kicsit, de azóta is vígan bent alszik.
Köszi a válaszokat. Most hívtam a bölcsit, jól elvannak, ugyan még sokszor sír. Amúgy első és második nap már Ő akart ott aludni, le is feküdt, meghallgatta a mesét, utána mentünk haza. Nem erőltettünk semmit.
attól félek, nehogy a kis lelke sérüljön, azáltal, hogy ennyit sír utánam.
1 nap-10-11
2 nap-10-11
3 nap- 10-12:15
4 nap- 10-12:15
5 nap- 10-12:15 szülő nélkül 30perc
6 nap 7:30-11:00 szülő nélkül 1óra
7 nap 7:30-11:00 szülő nélkül 1,5óra
8 nap 7:30-12:15 szülő nélkül 2 óra
9 nap 7:30- szülő nélkül 3-3,5 óra alvás anyával
10 nap 7:30- szülő beadja, elköszön a gyerektől , étkezés alvás a gondozónővel
fokozatosan. azt nem írtam.
ha fáj a szíved érte, és megengedheted magadnak akkor néha ebéd után vagy rögtön mikor felkel, hamarabb elmész érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!