Mikor tudja egy gyerek lerajzolni a pont, pont, vesszőcskét?
2-4 éves kora között valamikor
kérdés mennyire szeret rajzolni
mennyire jó a finom motorikája
mennyire jól fogja a ceruzát
ja én jó géneket örökölt e :-)))
pont-pont vesszőcskét ne rajzoljon!
embert rajzol majd, amikor kialakult testtudattal, testképpel rendelkezik, és eleget ügyesedett firkálgatásokkal a keze.
Az első ember formájú rajz 3 - 3,5 éves kor körül jelenik meg, általában fej-láb emberek. Tehát van egy nagy köt feje, két szeme, és a fejéből nyúlik ki a lába, majd a keze.
Minden gyerek rajzfejlődésében elkövetkezik ez a fejlődési lépcsőfok, azokéban is, akiket sose tanítottak semmilyen formában rajzolni, nem mutogattak neki pont-pont vesszőcskét, és egyéb rajztanító trükköket. A későbbi rajzfejlődése szempontjából KÁROS bármilyen formában rajzolni tanítani a gyerekeket (pont-pont vesszőcskével, vagy megfogni a kezét és együtt húzni a vonalat, vagy megmutatni, hogy így kell rajzolni a napocskát, kisautót, stb.) Nagy méretű papírt (kiterített csomagolópapírt) és tömzsi, jól markolható zsírkrétát vagy ujjal, tenyérrel maszatolható festéket kell neki adni, és hagyni, hogy a saját ütemében fejlődjön!
azért, amit magad is leírtál. Mert ez egy játék, amivel a rajzolást gyakoroltatják. Didaktikusan. Amire semmi szükség.
Ha már tud magától (a saját belső képeit kivetítve) embert rajzolni, akkor játszhat pont-pont vesszőcskét naphosszat. De ne abból "TANULJA MEG", hogyan kell embert rajzolni. már csak azért sem, mert mint írtam, a természetes érési folyamatban először fejlábembereket rajzolnak, majd csak utána rajzol tagoltabb formát, nyakat, hasat.
A rajzolás is egy komoly érési folyamat eredménye, akár pl. a mászás, járás. Gondolom (remélem), azt sem gyakoroltattad vele, mielőtt ő el nem kezdte volna magától végezni, amikor megérett rá.
#3-5
hülyeség
ha egyszer imádja a gyerek akkor fogom neki rajzolni mindegyiket ne hogy már könyv szerint neveljem a gyerekem ????
és !
a nagylányom 2,5 évesen nagyon ügyesen rajzolt mondom RJAZOLT
szal egy teljesen gyerek függő !!!!
mint ahogy a mikor jár a gyerek kérdés is
Ja, már ez is káros. Nem modnom hogy kényszeríteni kell, de ha szereti, és ő kéri hogy mutasd meg, szerintem nem fogsz neki egy életre szóló sérülést okozni.
Egyébként az én lánykám is ezzel a mondókával kezdte úgy 2,5 évesen, de csak a fejet rajzolta meg a többit csak mondta. És úgy fejlődött tovább ahogy az a "nagykönyvben meg van írva. Most 3,5 éves, és már néha van hasa is a babának, de már nem mondókázik hozzá:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!