Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Rászóltok más gyerekére?

Disi kérdése:

Rászóltok más gyerekére?

Figyelt kérdés

Tegnap strandon voltunk a 13 hós kislányommal. Egy kisebb gyerekmedencében voltunk, amit 6 éves korig lehet használni. Belejött egy kisfiú és elkezdte oldalra dobálni magát. Egyik alkalommal ráugrott a kislányomra, a fejük nagyon összekoppant, a kisfiú is dörzsölgette a fejét, neki is fájt. Nagyon megijedtünk, a férjem rá is kiáltott a kisfiúra. Az ő anyukája egy másik medencénél beszélgetett, a kiáltásra figyelt fel, odajött és kiosztott minket, hogy mi csak ne szóljunk rá az ő gyerekére. A kisfiú a saját és más testi épségét is veszélyeztette, elég pici az a medence, ha rosszul ugrik betörik a feje, az anyja meg észre sem veszi, más gyerekről nem beszélve. Az anyuka azt is közölte velünk hogy miért nem figyeltünk mi a gyerekére hogy ne tudjon ráugorni (????), és hogy nem direkt csinálta. Aztán egy másik anyukától azt is megkaptuk (utólag kiderült hogy ismerik egymást), hogy az "ilyenek" gyereke is bekerül az oviban mint mi, célozva arra, hogy a férjem elég hangosan rászólt a kisfiúra. Amúgy a férjem ezért bocsánatot kért, a másik oldalról ugyanez nem történt meg...

Már kezdődik a konfrontáció más szülőkkel? Én nem akarok veszekedni senkivel, utálom az ilyen helyzeteket, arról nem beszélve, hogy elrontják a szórakozásunkat, utána csak ott marad az emberben a feszültség. de egy 13 hós baba még nem tudja megvédeni magát, és nem is hagyom hogy bántsák.

2012. aug. 22. 08:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Én is rászólok más gyerekére, ha az anyja nem figyel, vagy nem akar. A fiam 3 éves, van egy fémvázas futóbiciklije, azzal mentünk egyik nap a játszótérre. Ott volt egy 7 éves, kb 40kg-os kisfiú, aki szó nélkül ráült, az anyja meg csak mosolygott rajta. Én bizony megkértem, hogy azért ezt ne, mert tönkre mehet. Még az anyjának állt feljebb, pedig igazam lett, a csapágy golyó, vagy mi a szösz, kiesett, meg kellett szereltetnem. Akkor is rászólok, ha más gyereke ütögeti az enyémet, vagy balesetveszélyes helyzetet teremt. A többi anyuka is nyugodtan rászólhat az enyémre, ha úgy adódna a helyzet.
2012. aug. 22. 13:50
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Nézzetek önzőnek, meg ilyesmi, de első alkalom, hogy rászóltam más gyerekére az akkor volt, mikor játszótéren a gyerekem cumiját vette egy cirka 3 év körüli a szájába. Szelíden szóltam neki, hogy ezt nem szabad. Lányom akkor 1 év körüli volt, pontosan már nem emlékszem. Anyuka odajött és sértődötten elcipelte a gyerekét, se elnézést nem kért, se azt nem mondta a gyerekének, máskor ne. Én éreztem magam rosszul.
2012. aug. 22. 14:17
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Simán rászóltam, még régebben is mikor nem volt gyerekem.

Valahogy ha gyerektársaságba kerülök, mindig bekapcsol a "dadus" felmérem hogy ki a legfelelősségteljesebb, és ha én vagyok, természetesen én vigyázok mindenkire.

Biztos nem tette volna zsebre az anyuka,amit tőlem kap, bár nekem a szülők nem szoktak beszólni, hál istennek.

2012. aug. 22. 15:52
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
volt már hogy rászoltam más gyerekére ,de van mikor a lányom a lányom a rosszcsont és okal szolnak rá akor nem haragszom vagy ha mástnak árt véletlenül akor bocsánatot kérek.
2012. aug. 22. 16:33
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát. Kár hogy nem járunk egy játszótérre vagy strandra :-)))). Ez persze csak vicc volt. Olvasgattam hasonló kérdéseket már, és ott olvastam olyan kommenteket, hogy először a szülővel próbálják rendezni. ez rendben is van, ha a másik szülő ott van. Én úgy gondolom, hogy teljesen normális ha rászólsz, én is elvárom majd hogy az enyémre rászóljanak ha úgy alakul. Nem hiszem hogy ezzel még beleavatkozna az ember a másik gyerkőc nevelésébe.
2012. aug. 24. 14:10
 16/16 anonim ***** válasza:

Nekünk egy 10 éves forma fiú simán hanyatt lökte a 3 éves lányom a csúszda tetején. Így fejjel lefelé csúszott le....

Elkaptuk a kicsit, én dajkáltam a nagy ijedtségre, apuka meg elkapta a fiút amikor leérkezett. Alaposan kioktatta, pedig nem egy harcias fazon.

Anyukája jött, annak is jól megmondta a magáét nem hagyta szóhoz jutni, hiszen a víz vagy 40 cm ha volt, simán betörhette volna a fejét. Az úszómester pedig kiutasította őket a babarészlegről. Így megszégyenülten cókmókoltak. Utánuk több idősebb gyerekes pár is átment a nagyobbak részlegébe.

Ugyanis azok a medencék 6 éves korig használhatóak. Kicsi a víz, sok a játék stb. Bébipancsolók és még sorolhatnám. Délután már egy 2 éves forma kislánnyal pancsoltak a hullámzósban. :)

Aki a gyerekünk életét-épségét veszélyezteti az nem teszi zsebre amit tőlünk kap az tuti. Mi ügyelünk a mienkre, más is ügyeljen a sajátjára ugyanúgy és kész. Lapát elvétel ilyesmi nem gond, megoldják egymás között, de a dobálózást (kővel), verekedést lelökést (mászókáról, hintáról, csúszdáról főleg idősebbtől) nem tűröm el. Szerencsére a lányom is talpraesett, de ez teljesen váratlanul érte, és védekezni sem tudott.

2012. aug. 24. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!