Ma lementünk a játszóra 10 és fél hós kislányommal az új triciklijével. Kislányt betettem a hintába, addig két "nagyfiú" elkezdte rángatni, cibálni a triciklit. Az egyik bele akart ülni, de már nagy volt hozzá.
Anyukák "sehol", én rászóltam a két fiúra, hogy ne cibálják a triciklit. Nem hiszem hogy irigy lennék, kölcsönadtuk már párszor gyerekeknek ugyanazon a játszón.Anyukáknak nem kéne odafigyelni a saját gyerekükre????
2010. ápr. 18. 21:07
1/8 anonim válasza:
Hát, úgy direkt nem szólnék rájuk, csak határozottan és kedvesen elvenném, és mondanám, hogy ez a kislányomé, és mindjárt használni fogja (mindezt persze mosolyogva, hiszen később majd a te kislányod is meg fogja kívánni más gyerekek játékát a játszótéren, és neked se esne jól, ha más anyuka rászólna a tiédre.) Csakis kedvesen és aranyosan!!!
Nekem a lányom pld. mindig a fiúk futball labdáját kívánja meg a játszótéren, de hálistennek még sose volt belőle konfliktusunk, sőt, a kisfiúk nagyon aranyosan híták is focizni. :) A 15 hónapos lányomat :)
2010. ápr. 18. 21:12
2/8 anonim válasza:
híták = hívták (elgépeltem bocsánat).
2010. ápr. 18. 21:12
3/8 anonim válasza:
De igen oda kellene, de sokan nem figyelnek. Én is rá szoktam szólni, ha azt látom, hogy vezséleyes amit a gyerekem körül művelnek (kardoznak, dobálóznka, bicigliznek), ill. ha a szájáig lóg a taknya, megkérem keresse meg az anyukáját és kérjen egy zsebkendőt. Játékot csak olyat viszek amit szemmel tudok tartani és hanem játszik vele a fiam visszapakolom a babakocsiba. Ha kérik szívesen adom, csak azt nem szeretem ha a nagyok rombolják a kicsik játékait.
2010. ápr. 18. 21:13
4/8 anonim válasza:
Jól tetted szerintem. Bár ilyenben még nem volt részen még csak 6 hónapos a babám. De ha a gyereket, főleg a sajátodat veszélyezteti más gyerek, igen is rá kell szólni, ha már az anyja sehol.
De pontosítva a válaszom a rászólással kapcsolatban:
A barátnőm kisfiára "szóltam rá" néha, de csak azért mert az üvegasztalt csapkodta a porszívó nyelével (10 hónapos) és mondtam Neki, hogy ne csapkodja (jó erőben van) mert eltörik és megvághatja magát. Aranyos volt, mert hallgatott rám. Valamit volt már hogy szóltam hogy ne húzza az asztalterítőt mert a fejecskéjére fog esni az edény és akkor lesz sírás-rívás. De persze kérdeztem a barátnőmet, nem zavarja-e, ha néha mondom a fiának, hogy ne tegyen vm-t, mert ez és ez lesz és mondta hogy dehogy baj, úgy viselkedjek Vele ahogy a sajátommal tenném. :) Mondjuk barátnők vagyunk és kölcsönösen figyelünk egymás gyermekére.
2010. ápr. 18. 22:27
5/8 anonim válasza:
Én simán rászólnék ilyen esetben a gyerekre. Nehogy már belepaszírozza magát más kisgyerek játékába... Ha viszont még ő is kicsi és megkívánja a mi játékunkat, akkor hagynám. Ha már beszél és elvileg el tudja kérni, akkor rászólnék, hogy kérje szépen és szívesen odaadom.
Természetesen akkor is rászólnék, ha árthatna az enyémnek. Pl fiam 7 hós és ha egy nagyobb baba odajönne és homokot akarna az arcába dobni, zokszó nélkül elhajtanám.
2010. ápr. 18. 23:03
6/8 anonim válasza:
Én rászólok a saját lányomra, amikor pl. a játszón más gyerek játékával akar éppen játszani, próbálom neki kedvesen megmagyarázni, hogy az nem az övé, ne vegye el, stb., stb. Így valahol én is elvárnám, hogy más gyerekek szülei is figyeljenek oda, és ha a gyerekük más játékával akar játszani, akkor szóljanak rá, pláne, ha ahogy te is írod, "cibálták és rángatták" a triciklit. Egyébként ha ilyen előfordul, és a szülő rászól a gyerekére, én mindig szoktam mondani, hogy nyugodtan játszhat vele, elveheti, mi most úgyis hintázunk, stb. Tehát ez nem irigység részemről, csak normális odafigyelés a másikra, ami persze ma már egyre ritkábban van jelen az életünkben.
2010. ápr. 19. 00:29
7/8 anonim válasza:
Hát nagyon kell vigyázni,én egyszer úgy jártam,hogy a játszót körbe ültették kis tuja fákkal.Egy hét-nyolc év körüli kisfiú megfogta az egyik fa tetejét,eldöntötte,majd ugrálni kezdett rajta,szegény fa,mire odamenten,kettétört.Na én az ilyet nem vagyok hajlandó elnézni.Az anyukája pletyizett a többi anyukával,persze semmit nem látott az egészből,én odarohantam a kisfiúhoz és szépen,nem kiabálva adtam neki egy kis lelki fröccsöt.Haza indultak,majd kb. negyed óra múlva visszajött a kis család,apukával persze és majdnem meglincseltek,az,hogy mi történt már csak akkor kérdezték,meg,amikor egy-két szülő mellém állt és így nem tudtak megverni.Na ezek a mai szülők,úgyhogy jobb,ha vigyázol mit csinálsz,nehogy úgy járj,mint én.A szerencsém az volt,hogy többen látták az eseményeket és megvédtek.
2010. ápr. 19. 06:23
8/8 anonim válasza:
ez az utolsó eset nagyon durva.már egyszer írtam ide,hogy szerintem az anyukák nem azért mennek a játszóra hogy a gyerekkel játszanak,hanem hogy maguk szórakozzanak.én igenis rá szolnék,és rá is fogok,persze ismerem magam,tudom,hogy milyen a stílusom,nem vagyok egy ideges típus,de amikor a másik testi épségét is feszélyeztetik,vagy kárt okoznak,vagy direkt rosszat csinálnak,bizony rájuk fogok szólni,anyuka ide vagy oda.de pontosan ezt várom el majd esetleg mástól is az én gyerekemmel kapcsolatban.mert ő sem bánthat senkit,de én figyelek a gyerekemre,és vele vagyok,úgy hogy én megakadályozom az ilyeneket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!