Kpatunk egy halom paardicsomot és szilvát mit készithetnék lányomnak hogy véletlenül se legyen gondja vele hascsikarás ilyemire gondoltam mit készitenétek belöle?
7 szem érett szilva
1 db. krumpli
50 g csirkemell
2 szem szegfűszeg
kevés őrölt fahéj
szilvát meghámozom, kimagozom, majd megfőzöm a krumplival, a hússal és a fűszerekkel. Mikor megfőtt a szegfűszeget kiveszem belőle és az egészet összeturmixolom
sült szilva fahéjjal
4db szilva
4-5 evőkanál almalé
csipet fahéj
jénaiba teszem a kimagozott szilvát, meglocsolom almalével és megszórom fahéjjal és megsütöm.
Mikor kész van összetöröm villával és kész.
Paradicsomos cukkinifőzelék babáknak
1 közepes cukkini
1 nagyobb paradicsom
1 közepes krumpli
pár karika vöröshagyma
kevés napraforgó olaj
csipet só
A cukkinit és a krumplit megpucoljuk, felkockázzuk.
A hagymakarikákat egy kevés olajon elkezdjük pirítani.
Rádobjuk a kockára vágott cukkinit és krumplit.
Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Hozzáadhatunk egy csipet sót, és puhára főzzük. Ha kész, leöntjük a főzőlét.
Egy másik kis edénybe beledaraboljuk a paradicsomot, és kis lángon megfőzzük, majd egy szitán átpaszírozzuk, és a cukkinihez adjuk.
Villával vagy turmixgéppel pürésítjük, és tálaljuk.
Az en kisfiamnak ez volt a kedvence. Sosem fajt tolle a hasa es meg en is szivesen ettem belolle. :))
Sok paradicsom
1 zellerszar
bazsalikom
karfiol (en egy kozepes rozsat hasznaltam el)
repa (3 nagyobb repa felkarikazva)
reszelt sajt
Vajon fedo alatt megparolod a meghamozott es felkockazott paradicsomokat a zellerszart es bazsalikomot (izles szerint). Mikor a paradicsom mar pepes allagu akkor lezarod a tuzet, kidobod belolle a zellerszarat es belekevered a reszelt sajtot, majd magvarod amig elolvad (sajt szinten izles szerint). Babaknak mielott beleteszed a sajtot, turmixgepen atturmixolhatod a paradicsom szoszt, hogy jo pepes legyen, kisgyerkeknek mar nem kell. Egy masik edenybe parolsz vagy fozol meg repat es egy masikba karfiolt. A repat meg a karfiolt leturmixolod egyut es beleteszed ebbe a sajtos-paradicsomos szoszba. Lehet fagyasztani igy sokat tudsz belolle kesziteni. Isteni finom kifozott tesztaval vagy krumplipurevel. Karfiol helyetsitheto brokkolival, zoldborsoval, babbal, lencsevel, cukkinivel vagy barmilyen zoldseggel a repat ne helyetesitsd mert az nagyon finom izet ad neki. En a lencset, babot, zoldborsot 9 honapos kor utan mar nem turmixoltam csak belekevertem a szoszba.
Egy masik recept:
Hagyma
bacon szalonna
kaliforniai paprika
foghagyma
sok paradicsom
olasz fuszerkeverke
A bacon szalonnat felkockazod es megpiritod. Mikor mar megpirult radobod a felszeletelt hagymat es felszeletlet paprikat es ranyomsz 2 gerezd foghagymat. Mikor a hagyma meg a paprika mar megpuhult picit radobod a sok meghamozott es felkockazott paradicsomot es megszorod olasz fuszerkeverekkel. Addig fozod amig szoszos allaga lesz es tesztaval nagyon finom. Most, hogy eszembe jutott lehet olvasztok is ki belolle holnap ebedre. :) Mert van meg 2 adagnyi a hutobe es mar eleg regen ettunk ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!