Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » óvodakezdési támogatás is...

óvodakezdési támogatás is létezik vagy csak iskolakezdési?

Figyelt kérdés
2012. aug. 17. 08:29
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nem létezik, pedig nem kis teher így szeptemberben az sem... Pláne 2 ovissal...
2012. aug. 17. 08:46
 2/9 A kérdező kommentje:
igen,nekem is 2 megy egyszerre.. köszi!
2012. aug. 17. 09:02
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem adnak, mivel az Oviba nem kell könyveket, tanszereket venni.

Igazából semmi beruházással nem jár, mert ugyan úgy ha megy ha nem oviba, venni kell a gyereknek őszi téli ruhát. A nyári szandit szokták javasolni benti cipőnek. Az Ovis zsák sem kötelező, én nem is vettem, a fakkjába pakoltam a ruhákat szépen behajtva, a vállfára a kardigánt kabátját. Sok helyen Ágyneműt huzattal adnak, de én pl. a gyerek kisplédjét vittem be, huzat nélkül, azzal takarózott.

2012. aug. 17. 09:20
 4/9 A kérdező kommentje:
könyvek nem kellenek az igaz,de 2 gyerekre a havi ovi 15-20e,plusz igenis sok helyen kérnek tisztasági csomagot,zsákot,tornazsákot,tornadresszt, ágyneműt. sőt,nálunk más lista is volt: festékek,zsebkendő,gyurma,wc-papír...
2012. aug. 17. 09:26
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem adnak, mert oda ''elvileg'' nem kell kötelezően vinni semmit. Az más kérdés, hogy nekünk tavaly 25 pontos listát diktáltak le, hogy mit kérnek, közte egy csomó írósszerrel, és kikötötték, hogy ne gagyi legyen. A két gyerekemre ezek több mint 30 ezer volt! Önkormányzati oviról beszélünk. Persze tehet az ember panaszt, mert igazából nem kérhetnének ilyeneket, csak akkor kérdés, hogy milyen 3 éve lesz a gyerekeknek...
2012. aug. 17. 09:42
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem kötelező ovis cuccok?

Nálunk igen:

-oviszsák,

-tornazsák,

-külön tornacipő bentre vászonból,

- mivel a nyári szandálja szétment így vettem új szandált, kényelmeset, nem kínait,

- előre befizettük az ebédet: 7.000ft,

- tisztasági csomag,

- gyümölcs is kell,

- nem mindenhol adnak ágyneműt.

Hirtelen ezek jutottak az eszembe. Mi is már huszonezernél tartunk. Ez van.

2012. aug. 17. 13:43
 7/9 A kérdező kommentje:
hát ez az és 2 gyerekre 2x annyi. gyümit nekünk is mondtak. csak ebéd az oké,de a többi nem egyszerű. nálunk még az is kikötés h tiszta fehér talpú tornacipő legyen,h ne hagyjon nyomot a tornateremben,és persze tépőzáras..
2012. aug. 17. 14:05
 8/9 anonim ***** válasza:
Nálunk ilyenek is voltak a szokásoson kívül, hogy minőségi 3 szögletű 12 db-os színes ceruza (kb 1500ft), meg vastag zsírkréta az ikeából...
2012. aug. 17. 16:04
 9/9 anonim ***** válasza:

Nálunk sincs, pedig igen-igen jól jönne.

Szerencsére a legtöbb minden megvan (még én hordtam oviba), amik meg új szabályok, hogy zsákban legyen a tornacipő, azt úgy oldottam meg, hogy a szakadt farmerom szárát levágtam, batikoltam, hímeztem, felvarróst raktam rá, a vágást bevarrtam, a másik végébe meg vastag cipőfűzöt húztam.

A havi csomag: írólap, szalvéta 500 forint. Félévre előre beadtam, mert mindig elfelejtettem vinni (nem balhéztak, csak szóltak)

2013. máj. 25. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!