Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák! Ezekben a nehéz...

Anyukák! Ezekben a nehéz időkben hogyan vásároltok tudatosan, mi az amin spóroltok és mi az amit mindenképpen megvesztek, miből újat, miből használtat is akár, ragaszkodtok márkákhoz?

Figyelt kérdés

Értem ezt:a család étkezése,tisztálkodási,takarítási szerek,cipő,ruha,autóval járás,szórakozás.

MI az amikről lemondtatok ,pedig pár évvel ezelőtt még megszokottan megvettétek magatoknak,a családotoknak ?

2012. aug. 16. 16:11
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Én a gyerek ruháit még nem adom el, mert szeretnénk kis tesókat. Kivéve azokat amiket nem találtam praktikusnak, max egyszer adtam a gyerekre vagy egyszer sem. De mindig csak itt az anyukáknak, akikkel összejárunk, így többet kapok érte mint a vaterán próbálkoznék és ők is jól járnak, mert mégsem olyan drága, mintha újonnan vennék.
2012. aug. 17. 18:25
 22/24 anonim ***** válasza:

Sok jó ötletet olvastam!

Annyit tennék még hozzá, hogy tényleg a boltok árai között is iszonyú nagy a különbség, érdemes az akciókat vadászni és akkor venni többet, amikor tényleg jó áron van egy termék.

Mi is neten veszünk új vagy használt ruhákat, vagy a kínaiban új ruhákat, a bolti ár töredékéért. Nem is bírnám megfizetni a butikokat. Nem is emlékszem, mikor jártam utoljára márkás üzletben vagy butikban, évtizeddel ezelőtt, talán...

Plusz elfogadom, ha ad valaki a családban használt/vagy kevésbé használt ruhát.

Az én ruháimat, amiket már nem használok, az unokahúgom kapja meg, így nekik sem kell annyit költeniük ruhára. Ők is félreteszik, majd a mi lányunknak is talán még jó lesz. (Na ez nem biztos, de hátha :)))

Sokszor elnézem a tiniket, a 6 márkás üzletes zacskójukkal,amikor kijönnek a plázából, mik lehetnek ott a szülök, hogy a tinilány megengedheti magának...rejtély...na de ez nem ide tartozik, csak sokszor elgondolkozom...

Aztán mosásban én is a rövidebb programot választom, fürdésnél nem folyatjuk a vizet, mosogatásnál sem.

Mosásnál a centrifuga fordulatot levettem, nyáron úgyis gyorsan száradnak a ruhák és talántalán nem fogyaszt annyi áramot. Ecetet használok és mindig akciós mosóport.

Mi sem járunk szórakozni, netről töltünk filmeket.

Takarítani ecettel takarítok, csak a wc-hez használok kevés Domestos-t.

Eceten nagyon sokat lehet spórolni!! Pláne, hogyha a mosáshoz és a takarításhoz is azt használsz.

Autóval ritkán járunk és ha már bemegyünk a városba, összehozunk mindig több programot, ne kelljen sokszor menni.

Mindig írok listát, ami eszembe jut, mindig hozzáírom, honnan mit szeretnék venni, és amikor megyünk, csak viszem magammal és egyszerre beszerzünk mindent.

Fodrászhoz vidékre járok, a városi ár töredékéért.

Egyéb kozmetikai helyekre nem járok.

Drága kencékezt nem veszek, mindenből baba van, ha márkásabb, akkor azt is akcióban veszem.

Ennyi jutott eszembe.

Kitartást mindenkinek!!! Lesz jobb is!!!!!

2012. aug. 19. 17:19
 23/24 anonim ***** válasza:

még egy ötlet :-)

írd meg 1 hónapra előre h mit főzöl és csak arra vásárolj be :-)

(én kiírom itthon h mikor mi lesz -- menza lap :-)

előtte összeszedtük ki mit szeret enni mi a kedvence és a gyorsan elkészülő dolgokat

nagyon sokat spórolók vele h nem vásárlok össze vissza h majd lesz valami vele

régebben volt h hónapokig áll a fagyóban mire elkészítettem -- azért az sem jó dolog

a maradékokat felhasználom valami másra pl reggelire/vacsorára készítek kenyérre valót belőle vagy ami eszembe jut :-)

szal ha lehet akkor nem dobok ki semmilyen maradékot

2012. aug. 19. 21:36
 24/24 anonim válasza:

Hát mi leszoktunk a dohányzásról ami nem hátrány...Nem járunk szórakozni fagyizóba dunapartra szoktunk menni...Ruhát ebay-en veszem multor 1200 vettem 2 polót vagy itthoni aukciós oldalról.Takakrítani hipóval takarítok a felmosófejet pedig rendszeresen kimosom (kézzel)hogy késöbb kelljen új,a szivacsokat lefokozom bár ezt ezelött is így csiáltam.Én piacon vásárolok ahol másodos wc papírt veszek ami sokkal olcsóbb nálunk van ilyen a piacon 2000 ft 60db.a tv soha nem megy csak ha tényleg nézem,villany körtét energiatakarékosat vettem már most vissza hozta az árát :-)de az sem megy feleslegesen.Fürdésnél gyors zuhi de alapos,nagyon olcsó tusfürdő 200 ft-os és babaolaj nálunk a családba mindenki száraz börű.Cípőt újat veszek így is hamar tönkremegy.10,20,50-esket elrakom mindig nem feltünő annyira ezek a váratlan kiadást fedezik ami most nem volt 5 hónapja így 11500 ft.-om van eltéve.Mindig kihúzok mindent mielött elmegy a család.Mosni alacsoy hőfokon mosok fehéreket elötte átdörzsizem meg beásztatom kicsi vízbe.

Főzés:fözelék fözelék hátán általában virsli rántott párizsi vagy kalapos párizsival feltétnek.Hétvégén csirke comb vagy olcsóbb hús ha jó a hónap.

Gyerekeknek:nincs zsebpénz ami nekem is nagyon rosszul esik.Tankönyv használt illetve könyvtári.Ezen idén 30.000 ezret spóroltam ketten vannak.

Kutyunknak maradék és némi száraz néha konzerv illetve csirke nyakat fözök neki.

Az autónkat már rég eladtuk aminek az árát eltettem :-)és az a vész vész takarék ez volt 3 éve de egy ft-t se vettem ki belőle egyenlőre kamatozik nem tudtuk volna fenntartani a pénz pedig arra az esetre tettem el ha valamelyikünk elveszti a munka helyyét.Ohh erről jut eszembe az idős szomszéd néninek 2x járok hetente bevásárolni néha takarítnai ez plusz 2000ft/hét az ruházkodásra van illetve kirándulás karácsony szülinap névnap épp hova kell.Sütni havonta 1x sütök valami olcsó sütit ez teszi ki a havi nasi adagot.Az ötforintosokat se hagyom ott sehol berollizom és eéviszem a postára

Bocsi hogy ilyen össze vissza írtam

2012. szept. 26. 11:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!