Anyukák! Ezekben a nehéz időkben hogyan vásároltok tudatosan, mi az amin spóroltok és mi az amit mindenképpen megvesztek, miből újat, miből használtat is akár, ragaszkodtok márkákhoz?
Értem ezt:a család étkezése,tisztálkodási,takarítási szerek,cipő,ruha,autóval járás,szórakozás.
MI az amikről lemondtatok ,pedig pár évvel ezelőtt még megszokottan megvettétek magatoknak,a családotoknak ?
régen is mint ma ahol van gyűjtöm a pontokat
pl DM szuper shop stb....
pl karácsony előtt levásárlom addig gyűjtőm
autó -- átálltam az etanolra az majd 100.- olcsóbb mint a 95-ös benzin az átalakítás kb 2 hónap alatt visszajött
-nasi -- sütök, a saját süti finomabb és olcsóbb
-főzés -- egyszerűbb laktatóbb ételek leves minden étkezéshez nincs minden nap hús de ha igen akkor az inkább csirke
-ha venni kell műszaki cikket -- megpróbálom a legolcsóbb és a legenergiatakarékosabbat meg venni
-zuhanyzás -- ha éppen nem kell víz elzárom majd újra megnyitom a párom a melóhelyén fürdik a gyerekek együtt
-szórakozás -- torrent filmek letöltése
-könyvek -- ha éppen akciós vagy van kuponom hozzá
-egyéb dolgok -- van egy weboldal ahol elcserélem a felesleges cuccaimat olyanra ami nekem kell vagy fordítva :-)
és persze ott a teszveszvaterajófogásapród :-) ahol eladom ha már nem kell vagy veszek ami kell
#11 én alapban nem költöm feleslegesen a pénzt .-))
akkor sem mikor volt
Nagyon jó dolgokat írtok.
Én is 2naponta főzök, nézem mi hol olcsóbb és akkor ott vásárolunk.
Turiból veszünk ruhákat.Autónk nincs,így szerencsére annyival kevesebb.Szórakozás nekünk a netről leszedett filmek,vagy sétálunk így hárman.Szomorú,hogy az ember akármennyit spórol,akkor sem jut előrébb:(
Talán segít ez a régebbi kérdés, én elmentettem magamnak, mert nagyon jó ötletek vannak benne, és erőt is ad az anyukák hozzáállása, akik válaszoltak a kérdezőnek.
Ismered a mondást, egyszer fenn, egyszer lent, de a legfontosabb, hiába közhely, egészség legyen, és akkor minden megvan. Biztos, hogy lesztek/leszünk még sokkal jobb helyzetben is!
próbáltam én is de a sok 1Ft akció után inkább elcserélem 1 kg lisztre (vagy bármi másra) azzal jobban járok :-) de sok mindent szerzek be ott pl gyerek ruhákat, telcsit a gyereknek, cipőt akár újat is negyed "áron"
de most komolyan elmegy 1Ft-ért, de ezt nem tudják kifizetni nekem kp-ban szal mintha ingyen adnám, ha rendes akkor megdob 1 5Ft-vel de ritka ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!