Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mindenhol fizetni kell az...

Mindenhol fizetni kell az oltás beadásáért?

Figyelt kérdés
Olvastam erről a neten h elvileg díj köteles a beadás..de érdekes mert nekem is adtak be H1N1-re már 2szer is az elmúlt 2 évben nem hogy a beadásért nem kellett fizetnem de az oltásért sem. A kislányom 3 éves épp a héten adattam be neki 2 oltást. Egy beadási díj 1500ft azt hittem fejre állok mikor mondják h 3000ft-ot fizessek. Vicc..minden városban fizetni kell? Az az érdekes hogy mikor kicsi volt sztem vagy 6.vagy 7.oltásnál vettem észre h kivan írva h fizetni kell érte..de senki nem szólt h na te h.lye fizess. Ezek szerint zsebre megy..papírt sem kapok róla h fizettem..
2012. aug. 16. 16:04
 1/9 anonim ***** válasza:
Na ez nekem új. Soha nem kértek pénzt egyik oltásért sem. Persze a térítésköteles oltások oltóanyagaiért igen, de magáért a beadásért soha.
2012. aug. 16. 16:12
 2/9 A kérdező kommentje:
Én fel vagyok háborodva h fizetnem kell a beadásért! nem elég h az egyik oltás 8500ft a másik 1800 ft volt még emellé fizettem 3 ezret a beadásért :( . Kecskeméten élünk egyébként.
2012. aug. 16. 16:22
 3/9 anonim ***** válasza:

áááá nem semmi... nem magánrendelés hanem rendes tanácsadás vagy rendelési időben?

remélem nem valami helyi és környéki szokás... (Nkőrös)

1.

2012. aug. 16. 16:27
 4/9 A kérdező kommentje:
Sima rendes házi gyerekorvos! Ugye milyen gáz? :/ Gondoltam vkinél szólók de bizonyítani sem lehet h fizetek mivel semmit nem kapok róla..Zsebbe megy 100%
2012. aug. 16. 16:34
 5/9 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy ha feljelentenéd is akkor sem tudod tényleg bizonyítani, Bár az apehnál egy névtelen bejelentést megérdemelne, akkor nem derül ki hogy te voltál... De összeveszni nem érdemes, csak ha át tudsz menni egy másik dokihoz, nehogy a gyereked lássa a kárát... Nagyon durva...
2012. aug. 16. 16:48
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem vok olyan h feljelentsem de megérdemelnék!! De majd utána kérdezgetek h más gyerekdokinál is ez működik-e??
2012. aug. 16. 16:53
 7/9 anonim ***** válasza:
Nálunk a nem kötelező oltásért kell csak fizetni, az 1000 Ft oltásonként.
2012. aug. 16. 18:24
 8/9 anonim ***** válasza:

Nálunk is kérnek a nemkötelező oltások beadásáért :(

2 éve még nem kértek, most már igen.

Budapest egyébként. És én kapok róla számlát is.

2012. aug. 16. 18:34
 9/9 anonim ***** válasza:

Igen, ez nálunk is így van, a nem kötelező oltások beadásáért fizetni kell. (ugyanis az nem tartozik bele az alapellátásba, hanem egy "extra", amit igényelhetsz.)

Ha legközelebb mész a dokihoz, nézd meg a papírt, valószínűleg a jogszabályi hivatkozás is ki van írva, ugyanis ezr nem a dokik találták ki maguknak, hanem jogszabály írja nekik elő.

(Ugyanez pl. hogy ha jogosítványhoz a háziorvosi szűrővizsgálat is térítésköteles)

2012. aug. 16. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!