Másnál is kért a háziorvos pénzt a H1N1 oltás beadásáért?
Kismamaként 2000 Ft kellett fizetnem, és persze a 22 hónapos lányom után is.
Jogos volt?
Itt mindenhol azt olvastam, hogy a beadás is ingyenes.
Jogszabály szerint kérhet pénzt az oltásra. Annyit legfeljebb, amennyibe az oltás maga került.
Nekem szerencsére ingyen adta be midnenkienk a házi orvos. (illetve nekem pontosan az asszisztense)
Nem volt jogos, hogy pénzt kért!
Hívd fel az ANTSZ-t és tégy panaszt!
Akinek ingyen jár, az az oltás beadásáért sem fizet!
Én jelenteném! Ha sima oltópontra mész, ott kellett volna fizetni, de a háziorvosnál nem.
Engem sem akart a házidoki beoltani, én is ezért mentem oltópontra (ráadásul kerületen belül, az sztk-ba, ahová amúgyis hetente jártam, mégsem adták ingyen...)
Lehet, hogy a kórház kapott rá támogatást, ezért adták ingyen. Egyébként a férjemtől is pénzt kért a háziorvos, ő akkor adatta be, miután megszületett a fiúnk, neki is ingyen járt volna. Nem a pénzről van szó, de akkor ha hoznak egy döntést, amit a tv-ben hangoztattak minden percben, akkor legyen már egységes az egész országban. Mert bizony sokan nem azért nem adatták be, mert nem akarták, hanem mert ki akarták velük fizettetni az amúgy ingyenes oltásukat, és el kell dönteni, hogy oltást vegyen v. kenyeret, sajnos!!!
A húgom például ingyen kapta, se gyereke, se betegsége. Megkérdeztem, hogy jutott hozzá? A válasz: "Jók a kapcsolataim..." Na ezért fizet az, akinek pedig nem kéne! Erről ennyit!
Bocs az off-ért
elötted válaszoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!