Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ne nézzetek h*lyének légyszi:...

Ne nézzetek h*lyének légyszi: gyurma-kérdés?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nem ez a világ legégetőbb gondja, de annyira bő a választék, hogy tapasztalat híján fogalmam sincs, milyen fajta gyurmát érdemes megvenni?

Egy csomó gyurmakelléket kaptunk de nemtom mit vegyek alapanyagnak. Házilag meg egyáltalán meg sem merem próbálni előállítani :)

Megéri-e a drágább vagy megteszi a noname márkájú is?

Egyáltalán mi a csuda az a Moon Sand, valami homokgyurma lesz amit vízzel (?) kell kikeverni? És a Moon Dough?

Az olcsóbb kategóriás gyumrák vannak oylan jók mint a Play-Do (puhaság-formázhatóság, könnyen kiszáradnak-e használat közben stb...)

2012. aug. 13. 21:33
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a play-doh gyurma a legjobb. Vettem már olcsóbb gyurmát, amire azt hittem olyan lesz mint a play-doh, de olyan büdös volt, hogy fájt tőle a fejem. A másik olcsóbb fajtától pedig gyurmaszínű lett a kezem és nem jött le szappannal sem. A harmadik olcsóbb pedig úgy porzott, hogy öröm volt nézni. Szóval egyértelműen a play-do a legjobb (vagy hogy írják, de mindegy, mert tudod mire gondolok).

Vannak az írószerboltban kapható régi fajta keményebb gyurmák is. Ezzel az a baj, hogy elő kell gyúrni a gyereknek, hogy kézmeleg és puha legyen. Amíg kemény, addig a gyerek a pici kezével nem tudja nyomkodni. Ennek előnye, hogy sokáig gyurma marad, míg a play-do pár hónap után feladja (de még így is megéri szerintem).

Moon sand az nem gyurma, hanem homok, ennyi erővel felvihetsz egy marék homokot a játszótérről, szerintem lakásban baromság, én átkoztam, mikor kibontottam. Moon Dough gyurma, mint a play-do, de ilyenünk még nem volt.

Remélem tudtam segíteni :)

2012. aug. 13. 21:37
 2/7 anonim ***** válasza:
Mi az olcsóval kezdtük, de az elég kemény volt, nehezen formázható és a kisfiam nem tudta gyúrni. Nem beszélve arról hogy szappannal is nehéz volt lemosni, így mindig popsitörlővel töröltem le. Kb 2 hete vettünk Play doh gyurmát 12 színű kb 2.300 forint volt, azóta miden nap gyurmázunk, puha, nem ragad a kezünkre, szép élénk színe van, maximálisan elégedett vagyok vele, csak ajánlani tudom.
2012. aug. 13. 21:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én vettem már több félét is, nekem egyik sem tetszett igazán. Úgyhogy gyúrok. :-)

Só-liszt+pici étolaj, amennyi vizet felvesz, szuper jól formázható, színezhető, zacsiban nem szárad ki nagyon sokáig, ki is süthető. Én úgy szoktam, hogy színtelenül formázzuk, kisütöm és utána befesthetik.

2012. aug. 13. 21:49
 4/7 anonim ***** válasza:

Playdooh!

A többi noname gagyi gyurma ragad, nem

Lehet kimosni a ruhából, 2-3 gYurmázás után kuka!

2012. aug. 13. 23:34
 5/7 anonim ***** válasza:

Play doh!

Sokszor ki lehet fogni akciósan. (Müller Tesco)

Tökéletes, puha, könnyen formázható, alakítható, gyönyörű színekben kapható.

A noname gyurmáknak sokszor a szaga sem jó, én kőolajszagúnak éreztem, a homokszerű meg idegesít, az nem gyurma.

2012. aug. 14. 06:46
 6/7 anonim ***** válasza:

mi play doht hasznalunk, kis viz, es ujra olyan, mint ujkoraban (igen, konnyen kiszaraD)

meg solisztgyurmat, amit csak szemre kikutyulo hogy teszta allagu legyen, a fiam imadja, csinaltunk sutiformaval karacsonyfadiszeket, mecsestartokat, stb.

es mezeskalacs tesztabol sutottunk finomsagokat, bar azok nem ertek meg a fát, mert masnap felfalta, ha ugyan nem aznap, imadja :D

2012. aug. 14. 14:08
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen! mindenkinek ment a zöld kéz
2012. aug. 14. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!