Ne nézzetek h*lyének légyszi: gyurma-kérdés?
Tudom, hogy nem ez a világ legégetőbb gondja, de annyira bő a választék, hogy tapasztalat híján fogalmam sincs, milyen fajta gyurmát érdemes megvenni?
Egy csomó gyurmakelléket kaptunk de nemtom mit vegyek alapanyagnak. Házilag meg egyáltalán meg sem merem próbálni előállítani :)
Megéri-e a drágább vagy megteszi a noname márkájú is?
Egyáltalán mi a csuda az a Moon Sand, valami homokgyurma lesz amit vízzel (?) kell kikeverni? És a Moon Dough?
Az olcsóbb kategóriás gyumrák vannak oylan jók mint a Play-Do (puhaság-formázhatóság, könnyen kiszáradnak-e használat közben stb...)
Szerintem a play-doh gyurma a legjobb. Vettem már olcsóbb gyurmát, amire azt hittem olyan lesz mint a play-doh, de olyan büdös volt, hogy fájt tőle a fejem. A másik olcsóbb fajtától pedig gyurmaszínű lett a kezem és nem jött le szappannal sem. A harmadik olcsóbb pedig úgy porzott, hogy öröm volt nézni. Szóval egyértelműen a play-do a legjobb (vagy hogy írják, de mindegy, mert tudod mire gondolok).
Vannak az írószerboltban kapható régi fajta keményebb gyurmák is. Ezzel az a baj, hogy elő kell gyúrni a gyereknek, hogy kézmeleg és puha legyen. Amíg kemény, addig a gyerek a pici kezével nem tudja nyomkodni. Ennek előnye, hogy sokáig gyurma marad, míg a play-do pár hónap után feladja (de még így is megéri szerintem).
Moon sand az nem gyurma, hanem homok, ennyi erővel felvihetsz egy marék homokot a játszótérről, szerintem lakásban baromság, én átkoztam, mikor kibontottam. Moon Dough gyurma, mint a play-do, de ilyenünk még nem volt.
Remélem tudtam segíteni :)
Én vettem már több félét is, nekem egyik sem tetszett igazán. Úgyhogy gyúrok. :-)
Só-liszt+pici étolaj, amennyi vizet felvesz, szuper jól formázható, színezhető, zacsiban nem szárad ki nagyon sokáig, ki is süthető. Én úgy szoktam, hogy színtelenül formázzuk, kisütöm és utána befesthetik.
Playdooh!
A többi noname gagyi gyurma ragad, nem
Lehet kimosni a ruhából, 2-3 gYurmázás után kuka!
Play doh!
Sokszor ki lehet fogni akciósan. (Müller Tesco)
Tökéletes, puha, könnyen formázható, alakítható, gyönyörű színekben kapható.
A noname gyurmáknak sokszor a szaga sem jó, én kőolajszagúnak éreztem, a homokszerű meg idegesít, az nem gyurma.
mi play doht hasznalunk, kis viz, es ujra olyan, mint ujkoraban (igen, konnyen kiszaraD)
meg solisztgyurmat, amit csak szemre kikutyulo hogy teszta allagu legyen, a fiam imadja, csinaltunk sutiformaval karacsonyfadiszeket, mecsestartokat, stb.
es mezeskalacs tesztabol sutottunk finomsagokat, bar azok nem ertek meg a fát, mert masnap felfalta, ha ugyan nem aznap, imadja :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!