2-3éves gyereked mennyit alszik nappal és éjjel egyhuzamban, felkelés nélkül?
Komolyan az az érzésem hogy a 2,5éves kislányomnak fáj az alvás! Soha nem aludt jól. Mai napig nem aludta még végig egyszer sem az éjszakát,többször megébred legtöbbször a cumi miatt.
Este 10-11között alszik el,de reggel 7kor már megy világgá. Napközben alig alszik 1órát.
Nem baj hogy ilyen keveset alszik? Vagy csak én gondolom kevésnek,és ennyi az igénye?
3 éves a fiam,éjjel 20-06.45-ig alszik,nappal 12-15-ig.
szerintem elég keveset alszik a lányod,azt meg nem is értem,hogy hogy van fent még 11 órakor.akkor fekteted le?
2 évesek az ikerfiaim (épp ma), ők sem az alvásukról híresek. Bár ők már fél9-9 fele alszanak, reggel 6kor kelnek, délután meg 1,5-max 2 órát alszanak. Éjjelt is most kezdik átaludni, hol egyiknek-hol másiknak sikerül, egyszerre még csak 2x sikerült nekik. Milyen pihentető két éjszaka volt!!!! :-)
Lányom 4 éves lesz novemberben, ő 2 éves korától nem aludt nap közben, most is csak egy hónapban 2x max, hogyha esetleg nagyon korán kel, amúgy ő is fél9 fele alszik és reggel fél8-8 körül kel, van hogy később is. De ma pl fél7kor jött, délben leraktam "pihenni", de nem aludt el. Ha amúgy vidám, kiegyensúlyozott, akkor ennyi az alvásigénye.
Este 8-ra ér haza az apja,ezért nem tudom hamarabb lefektetni. Még ha 11kor alszik is el(ez a ritkább),akkor is aludhatna 9-10-ig,de nem!
Ha tehetem naponta min 3órát vagyunk a levegőn,van hogy naponta 2x is.
A cumit hogy vegyem el tőle??? Nagyon tud hisztizni ha nincs vele. Egyszer anyámnál aludtunk,és nem volt meg este a cumija,egész éjjel nem aludt senki!:( Hajnalodott mire elaludt!
Egyébként csak alváshoz kell neki,nappal ritkán van nála.
Minden gyerek alvásigénye más, ha csak ennyit alszik,akkor nincs többre szüksége. Főleg, hogy kellően le is fáradhat, hisz írtad, sokat vagytok levegőn.
Az én 2 éves kisfiam egyébként este fél 10 - reggel fél 8-ig alszik (20 hósan aludta át először az éjszakát), napközben pedig 13 - 14:30 -ig szundizik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!