Segítene nekem valaki, aki tapasztaltabb hányós betegségben?
A kisfiam 2× hányt az éjjel, reggel fél 5-kor utoljára. Szokásos időben kelt, nincs láza, most már tök jó kedve van, játszik. Szerintem csak a pocakját ronthatta el valamivel. Reggel nem evett, de sikerült belediktálnom egy pohár innivalót, belekevertem neki egy adag bélflóra javítót, evett pici ropit is.
Mit adjak neki ma? Nincs nagy tapasztalatom ebben.
Azt tudom, hogy ilyenkor inkább hideg folyadékot, de mit, a vizet magában nem nagyon issza meg, most meg inkább olyant adnék amit szívesen iszik. Hideg limonádé jöhet? Ebédre erőleves főtt répával, tésztával?
Előre is köszi a segítséget.
Szia!
Mi hányós betegségeknél ropit, pirítóst, kekszet, főtt krumplit szoktunk adni.
De ha nem hány a gyerek többet ebédig, és van étvágya, nyugodtan próbálkozz a levessel.
A limonádé sem rossz, csak ha nem eszik, akkor savat csinálhat, inkább talán egy tea (hársfa, kamilla) kis mézzel.
Van egy nagyon fura, de tuti dolog, ha a gyerek mindent kihányna esetleg: kólát kell vele itatni kortyonként, a szénsavat kiengedve belőle.
Nálunk sosincs kólázás, de a dokink ajánlotta, és bevált, ez valamiért benne marad a gyerekekben, ha minden más ki is jön belőle.
Nagyon köszi, igen ezt a kólát én is olvastam már.
Szerencsére továbbra is jó kedve van, ugrál szaladgál, hiába mondom neki, hogy üljön le picit. :))
Amúgy 1,5 éves a cseppem.
Hányás előfordulhat attól is, ha mondjuk a torka van begyulladva. Ha tudsz, esetleg nézz bele, nem nagy piros-e neki.
Egyébként én azt vallom, hogy mindent ehet, amit kíván, ha úgy látod, nincs már baja. Ha kijönne belőle, akkor a fenti dolgokkal érdemes próbálkozni.
(Nálunk elég sokszor szimpla nátha folytán annyira köhögött a gyerek éjjelente, hogy hányt, azért nem rettenek már meg ettől. :)
Köszi szépen Neked is!
Teljesen jól van a fiam, délbe bevágott egy tányér erőlevest, azóta nyugisan alszik. :))
Remélem csak ennyi volt ez a nyavalya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!