Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4,5 éves kislányom soha nem...

4,5 éves kislányom soha nem akar köszönni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2012. aug. 8. 21:51
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát az ebadta, biztos az apjára ütött.
2012. aug. 8. 22:03
 2/6 anonim ***** válasza:
2012. aug. 8. 22:33
 3/6 anonim ***** válasza:
Kezdettől? Beszélni tudása óta? Már akkor el kell kezdeni tanítani rá. Amit sajnos elfelejtenek, de később megjavulnak :)
2012. aug. 8. 23:00
 4/6 anonim ***** válasza:

Az én lányom kicsinek köszönt fűnek fának, ha kellett, ha nem. Aztán úgy 4 éves kora körül elhagyta ezt a jó szokását,akkoriba lett félénkebb, és nem mert köszönni. Főleg közeli ismerősöknek, sztem azért, mert tudja, hogy ha köszön, akkor majd beszélgetni akarnak vele, amihez neki nincs kedve, mersze. Ja, meg sokszor nem tudja, hogy kell köszönni.

Mi azt csináltuk, hogy mindig elmondtam, hogy köszönni illik, nem kedv kérdése, ha nem úgy köszön, ahogy kellene, ne aggódjon, nem fog senki szólni miatta. Ha épp nem köszönt, nem szidtam, de azért megemlítettem, hogy legközelebb köszönjön. Aztán egy kis biztatásképpen, hogy le tudja győzni a félelmét, elkezdtünk matricákat gyűjteni, 1 köszönés=1 matrica, 10 matrica=1 apróság a boltban (legutóbb pl minimaxos szívószál).

Most is van, hogy "elfelejt" köszönni, és van kb 4 ember, akinek egész egyszerűen nem hajlandó köszönni, de már egyre jobb a helyzet. 90%-ban hangosan, előre köszön, olyankor nagyon megdicsérem, hogy milyen okos nagylány. Ja, most 6 éves.

A fiam másfél éves, mindenkinek integet, sziázik, kíváncsi vagyok, meddig fog tartani. :)))

2012. aug. 9. 08:43
 5/6 anonim ***** válasza:
Az enyémek is majdnem csak akkor köszönnek, ha rájuk szólok. Nemsokára 5 évesek lesznek. AZ általam ismert 4-5 éves gyerekek 90 százaléka ilyen. Sőt! A házban lakó 8-10 évesek SOHA nem köszönnek.
2012. aug. 9. 09:38
 6/6 A kérdező kommentje:
én is tanitgatom rá, de hiába, az óvónéni is direkt az ő kedvéért szokott köszönős játékot játszani az oviban, de hiába: ígérgettem már neki mindent. Köszönöm a válaszokat, nagyon tetszenek, de várnék még
2012. aug. 9. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!