Kislányom 2 éves. Sokat folyik az orra, náthás és horkol is néha. Lehet hogy orrmandulaműtét kell neki a fül-orr-gégész szerint. Kinek mi a tapasztala? Kivetessem vagy ne? Van-e baj belőle ha kivetetem?
Én a kislányomnak 5 evesen vetettem ki az orrmandulaját. Sajons 5 evre rá vissza nőtt, most megint mehetünk műtetre:((
Addig jo volt amig nem nőtt vissza mert nagyon jól tudott ejjel aludni,meg náthás sem volt, de most megint kezdödőtt minden elölről. Sajnos vissza nő, igaz vannak kivételek. Sok sikert!
3 évig gyakori középfülgyulladással, horkolással, orrfolyással küszködtünk amíg végül az orvosunk úgy döntött, hogy vetessük ki a kislányom orrmanduláját.
éves volt amikor kivették. Altatásos műtét, elég vacak utána (szégyellem nagyon de én szinte elájultam amikor kihozták a műtőből és láttam ahogy "élettelenül" fekszik. Brrrr!) amikor felébrednek harákolnak, nehezen nyelnek, meg minden rossz de 1-2 óra alatt elmúlt mindenkinél a nagyon kellemetlen rész.
Lényeg, hogy a műtét után többet nem volt középfülgyulladás, a náthák 3 nap alatt lemennek és a szörnyű horkolás is megszűnt.
Úgy tudom, ha csak az ormmandulát veteti ki a doki az elég és az immunrendszere nem gyengül annyira mint ha a torokmandulát veszik ki.
Ám... csak nátha miatt nem tenném ki a gyerekemet egy altatásos műtétnek, ráadásul nem is csinálják ilyen kis korban mivel a legtöbb gyerek kinövi ezt a problémát.
Talán inkább annak néz körül, hogy nincs-e allergizáló dolog a gyerek környezetében ami okozhatja a folyamatos orrfolyást ami okozhat gyulladást. Talán műtét nélkül is meg lehetne úszni. Nekünk sajnos nem lehetett de a sok fülfelszúrás már károsabb volt mint a műtét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!