Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bölcsődei beszoktatás különöse...

Bölcsődei beszoktatás különösebb gond nélkül? Másnál is előfordult ilyesmi?

Figyelt kérdés
A harmadik napon kimentem egy órára, szinte fel sem tűnt neki, tovább játszott, nem sírt. Később még előfordulhat sírás, vagy ilyen gyorsan beszokott?
2012. aug. 8. 15:16
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha 3 napon keresztül ott vagy vele és csak akkor mész ki egy órára, azt még nem nevezném beszokásnak. Majd ha reggel mentek és csak délután, alvás után mész érte és ezt ő is tudja, akkor nevezném beszokásnak. Nálunk az első két hét simán ment, tetszett neki, aztán utána döbbent rá, hogy hoppá, most már mindig így lesz, ha akar menni, ha nem! Akkor az a 2-3 hét keményebb volt, de azután megszokta és már mosolyogva rohant be reggel!!!
2012. aug. 8. 18:49
 2/5 anonim ***** válasza:

Nálunk is így volt mikor a fiamat szoktattam be a bölcsibe.

Észre sem vette,hogy eljöttem,ez nekem rosszul esett,sosem sírt,ha reggel otthagytuk még puszit sem akart adni szaladt játszani,imádta a szabadságot,hogy játszhatott és az udvarban is sokat voltak.Mikor érte mentünk nevetve elszaladgált,mintha nem is akarna hazajönni még.

Majd az oviba már probléma volt,hamar kiderült,hogy ott meg kell ülni,mert foglalkozás van ,ő pedig minden később kiderült hiperaktív,rengeteg kudarc volt ,ott viszont zokogott utánunk,hogy ne hagyjuk ott ,mert az óvónők azt mondtaák majd ők megnevelik,lenyugtatják,ha mi nem voltunk erre képesek :-( .

Sokat harcoltam érte ,hogy megértsék,hogy nem direkt viselkedik ennyire zavróan.

2012. aug. 8. 20:25
 3/5 anonim ***** válasza:

Biztosan nagyon jól érzi magát a bölcsiben,nekünk is hihetelenül nagyon aranyos,kedves dadusaink voltak,még arra is képes volt a dadus,hogy lefeküdjön a matracra a fiammal és úgy próbálja ellaltatni,mert másképp nem ment.

Gyönyörű időszak volt,nagyon jó emlékezni azokra az időkre,hogy mennyire megbízhattam a dadusokban és milyen szeretettel kezeltek bennünket a gyereket és a szüleiket is !

2012. aug. 8. 20:30
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha korábban kizárólag veled volt, akkor elő fog jönni utóbb a sírás. Ha nagyon szociális már - többször is volt rá alkalom, h másra hagytad - , akkor sztem egyszerűen jól érzi magát.
2012. aug. 8. 23:20
 5/5 anonim ***** válasza:

Nálunk úgy van hogy csak az 5. napon mehet el a szülő egy fél órára. Az első 4 nap szinte a szülőé, ő játszik vele, ő eteti, az 5. naptól veszik át a gnők a gyereket.

A 6. napon már 1 órát,majd mindig fél órát nő az időtartam amit a szülő a gyerek nélkül tölt, már a 8. napon van az ottalvás szülővel,majd 9.napon ugyanezt a gnővel. általában 10 nap alatt szoknak be a gyerekek,azért sem szabad elsiettetni a dolgot mert mindegyik gyereknél másképp alakulnak odabent a dolgok. nem árt ha beszoktatás után is ébredés után elviszed és onnantól te húzod az időt. Vannak gyerekek akik akkor is sírnak mikor már óvoda érettek,mert annyira ragaszkodnak a szülőkhöz h nehéz az elválás, de vigasztalással és figyelem lekötéssel, bármilyen probléma megoldható. ha segít vihet be magával a gyermeked játékot amihez otthon ragaszkodik,hogy könnyebb legyen a számára ott töltött idő.

2012. aug. 9. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!