Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4 éves kisfiam nagyon szorulás...

4 éves kisfiam nagyon szorulásos, hogyan segíthenék neki? Van olyan módszer, ami viszonylag hamar hat?

Figyelt kérdés
Leírom, miket próbáltunk már: Laevolac, Duphalac, szilvalekvár, baracklé, narancs, mandarin, rostkeverék, Nutrinidrink Multifibre, lenmag, tej, hashajtó tea, Guttalax, hasmasszírozás. A leghatásosabb a beöntés, de szeretném, ha többé már nem lenne rá szükség. Van ötlet, mit próbálhatnánk ki? ( Ja kivizsgáltattuk, volt uh, röntgen, voltunk gasztroenterológusnál és pszcihológusnál is) Szervi baja nincs szerencsére.
2012. aug. 2. 22:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Írtad a narancsot, nem tudom, a gyümölcsre gondoltál-e, én a narancslevet javaslom, a 100%-osat. Próbálj megitatni vele egy liter egy nap alatt, ha már a 3. nap van megint, kell, hogy használjon! Nekünk is csak ez jött be, most már elég fél liter és megy wc-re. Jobbulást!!!
2012. aug. 3. 13:44
 12/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én kisfiam is szorulásos volt. /Kopp-kopp/ Egy időben szépen kakilt a wc-be, aztán valami történt és egyik napról a másikra azt vettem észre hogy nem kakil. Volt hogy 1 hétig nem volt semmi, aztán kúpoztam. De mondjuk ő vissza is tartotta és szorította a fenekét hogy ki ne jőjjön. Próbálkoztunk mi is mindennel. Lekvár, sok gyümölcs, zöldség, barna kenyér, szirupok, kúp. Már a vége felé a kúp sem használt. Aztán egyszer pont egy ilyen hét után mikor láttam hogy nyomja. Mondtam hogy nyomja nyugodtan a bugyiba, nem bánom, csak jöjjön ki, nem akarok megint kúpot adni. És a kaki kijött. Aztán a következő kakinál is mondtam hogy nyugodtan nyomja a bugyiba, majd kicserélem. És azóta mióta a bugyiba kakilhat, mindennap van "termés". Majd szép lassan valahogy rászoktatom a wc-re. Most 3 és fél éves, de nem érdekel hogy mit mondanak mások. Volt hogy vendégségben voltunk és ott jött rá a kakilás. És mondta hogy anya kakilok. Ok, nyugodtan majd lecseréljük a bugyit. És mindenki nézett hogy még nem a wc-be kakil???? Nem, örülök ha kijön neki. Egyébként egy gyógyszerész ismerősöm ajánlott egy szirupot, de szerencsére ezt már nem kellett kipróbálnom, úgyhogy nem tudom megmondani jó-e vagy sem? A neve PRIMBIOTICgel, ez egy étrend-kiegészítő c vitaminnal és zöld tea kivonattal az egészséges emésztésért. 4000 ft-ért vettem egy drogériában. Próbáld ki hátha segít.

2012. aug. 5. 00:24
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszi, ezt még nem próbáltuk, most a Hummel gélt kapja.
2012. aug. 5. 15:31
 14/17 A kérdező kommentje:
Bárcsak lenne valami, ami segítene...újra megjártuk a klinikát. Soha nem voltam még ennyire szomorú...
2012. aug. 12. 18:03
 15/17 anonim válasza:

Gaps dieta.. [link] het alatt hatott. A kisfiamnak mar aranyere volt,tehat egesz nap kb az altalad leirt kajakkal tomtem, jatszasido alatt is vegig a nyomaban voltam a gyumolcssalataval es dugdostam a szajaba,amig meg nem volt a napi kakija,de persze mindig kemeny.. ezert kezdtuk ezt a kurat, meg kisse hiper is a bebi, es egy ismeros anyuka ajanlotta, h szte annak is jot tesz, mivel az o kisfia autizmusbol szinte teljesen meggyogyult ettol.Nekunk egy het alatt hatott,

kisse brutal az eleje, az oviba is visszuk neki a kajat, h ne az ottanit egye. A bevezeto szakasz elejen vagyunk, tehat minden etkezesre huslevest kap gazdagon, sok zoldseggel(persze kiveve a sargarepat, mert az fog),jo sok levevel: 30 kanal husleves,angolul szamoljuk, ettol valami miatt jobban eszik ha tanul kozben, ha megette, a jutalom a "palacsinta" ,amit nagyjabol a gapsos konyv alapjan keszitek: 2tojas,jo sok fott sutotok v hasonlo,kicsi mandulaliszt, fel csipet so. ha kesz, jo sok mezzel es keves fahejjal adom,( mert a fahej is fog,ha sokat szorok ra)par oran belul, de van h azonnal kakil tokjot. kiserletezunk, a legtutibb hatasu eddig az volt, h a "palacsintat" joghurttal csinaltam, ettol nem all ossze a teszta, ilyen massza marad sutes utan, de mezzel fahejjal falja, es palacsintanak hivjuk. Asszem fontos, h mast ne nagyon igyon kajalas kornyeken, a husleves leve csinalja a csodat. Es hat elhagytuk ugye a glutent, azt mondjak, egy ev, es vissza leehet ra allni.

2012. okt. 5. 04:54
 16/17 anonim válasza:

a palacsintahoz a vegen sok vajat adok meg.

De a gaps szorulasra nem mindenkinek jon be, az elso heten nekunk se volt valtozas, azota jobb. Kuraszeruen kell, kb egy evig, az eleje a legnehezebb, mert csak huslevest lehet enni, ehhez jon lassan az ujabb es ujabb fajta etel.

2012. okt. 8. 06:56
 17/17 anonim válasza:
A gapsot mar nem csinaljuk egy az egyben, es ok az ugy. A husleves sokat segit, meg h kenyerfélét, glutenosat nem eszik, esetleg nagyon ritkan, veletlenul. Tudja, h neki nem szabad, es az igy okes is. Ma lagy sajtot evett sok paradicsommal, utana szolot, narancslevet, aztan kis nutellat magaban =) hat.. megvolt a hatasa, 3 szep kakilas egy nap alatt. Ez fel eve elkepzelhetetlen lett volna, ugyanis onnan jovunk, h aranyere van 3 eves letere a sok kemeny kakitol. Mar megjartuk persze mi as a gasztroenterologiat tobbszor, de a hashajto nekunk se jott be, amit adtak, meg arra allitolag ra lehet szokni, koszi. A gluten+ tej +edessegmegvonas ment par honapig, utobbi miatt, mivel persze marhara kivanta az edeset, racuppant a gyumolcsokre, aszalt cuccokra. Es, vegre megissza a narancslevet is, es zabalja a mazsolat, amibol egy jo mareknyi szinten eleg hatasosnak mondhato =) (Az aszalt szilva ot spec. felfujja, ugyhogy abbol max egy szem/nap.) Regen,mikor 3 napig nem volt kakija, a nagyagyu az a par korty paradicsomle+ par korty narancsle+ szilvalekvar volt, par perc alatt ezt igy egymas utan belediktaltam, akár gyogyszeradagoloval, mert nagyon nem szerette, es egy oran belul megvolt a kemeny, de kaki. Most mar kap napi egy kis szelet csokit, v kb 3 gerezdet a tablasbol, de hala Istennek, a gyumolcsok szeretete megmaradt, ugyhogy vegulis ugy tunik, jol jottunk ki ebbol az akciobol. A gasztroenterologus azt mondta, h ilyen kis korban az aranyer, meg tarsai maguktol meggyogyulnak, ha a kaki allandoan olyan lagy, mint a gorogjoghurt. Durvan hangzik sztem. Az mar szinte hasmenes, nem? Mindenesetre, amig tartottuk a gapset, sikerult. Neha az eleje kicsit de csak kicsit kemenyebb volt. Amiota lazitottunk a gaps-en, nem annyira rozsas a helyzet, olyan normalis kakija van, ami az aranyer gyogyulas miatt nem jo ugye. Lehet, h a csokit megis el kene hagyni.. Es ragaszkodni a napi jopar kanal husleveshez, bar sikerult megutalnia, bar lehet, h en nem keszitem eleg finomra..
2012. dec. 20. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!