Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4 éves kisfiam nagyon szorulás...

4 éves kisfiam nagyon szorulásos, hogyan segíthenék neki? Van olyan módszer, ami viszonylag hamar hat?

Figyelt kérdés
Leírom, miket próbáltunk már: Laevolac, Duphalac, szilvalekvár, baracklé, narancs, mandarin, rostkeverék, Nutrinidrink Multifibre, lenmag, tej, hashajtó tea, Guttalax, hasmasszírozás. A leghatásosabb a beöntés, de szeretném, ha többé már nem lenne rá szükség. Van ötlet, mit próbálhatnánk ki? ( Ja kivizsgáltattuk, volt uh, röntgen, voltunk gasztroenterológusnál és pszcihológusnál is) Szervi baja nincs szerencsére.
2012. aug. 2. 22:11
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
étkezések előtt langyos vízet itass vele,főleg reggeli előtt.1-2dl.
2012. aug. 2. 22:14
 2/17 anonim ***** válasza:
A lényeg a sok folyadék (ha másfél litert meginna, az nagyon jó lenne, de lehet ezt főzelékek, levesek formájában is), és a rengeteg rost, elsősorban gyümölcs, zöldség formájában. De ezeket be kell építeni a mindennapi étrendbe, csak úgy hatásos. Sajnos a kistestvérem is ilyen volt, csak ő még rátett egy lapáttal, hogy tartogatta, mert félt a fájdalomtól, neki fel is kellett vágni a záróizmát.
2012. aug. 2. 22:23
 3/17 anonim ***** válasza:
53%

beöntés? ugye csak viccelsz, hogy te adsz neki beöntést? :O remélem csak félreolvastam és eszedbe se jutott!

laevolacot kúraszerűen add neki, első nap 10ml, majd 1 hétig vagy akár 2 hétig minden reggel éhgyomorra 5ml, majd cukros vagy karamelles tej!

2012. aug. 2. 22:45
 4/17 anonim ***** válasza:
75%

Tisztelt utolsó,mivel valószínüleg nincs olyan gyermeked aki ilyen problémával küzd ezért nem is tudsz róla,hogy de igen van beöntés ilyen picurka gyermekeknek is.A fiammal is így voltunk születése óta.3-4 napig nem volt önmagától széklete,úgyhogy heti rendszerességgel,amikor már nagyon nyűgös volt,és puffadt a hasa,be az ambulanciára,és beöntést kapott.4 hónaposan pedig kiderült,hogy össze vannak csúszva a belei,és ez is csak úgy amikor már élet halál között volt a drágám,mert leálltak a belei.Azonnali műtét,és hála agyors és jó orvosoknak akik azon éjjel ügyeltek,megmentették az én Bencémet.

Tisztelt kérdező,ajánlom,hogy fogadjatok egy maszek orvost aki alaposan kivizsgálja babócátokat,mert mi nálunk is volt a 4 hónap alatt 4 ultrahang,gasztroenterológia kivizsgálás,és sehol nem vettek észre semmit,pedig már születése óta így élt.Mint egy időzitett bomba.Nem azt mondom,hogy nálatok ez így lenne,de biztos ami biztos.Kívánom,hogy ne legyen semmi gond.

Nálunk amúgy a szilva lekvár csodákra képes,de komolyan.Mondjuk én a házit próbáltam,nem a boltit.De nem nagy ördöngősség csinálni.Ha érdekel elküldöm a receptjét.Tényleg csodákat tesz,és a gyermekeim imádják vajas kenyérre kenve.

2012. aug. 2. 23:12
 5/17 anonim ***** válasza:

Jah most olvastam hogy próbáltátok már ezt is.(szilvalekvár)Akkor bocsika.

Olvastam,hogy itattál vele tejet,ezt mondjuk egyáltalán nem ajánlom,mert a tehéntej,nem emberi gyomornak való,az egyik legnehezebben emészthető termékek közé tartozik.Itass vele nagyon sok folyadékot,vannak olyan gyomrú emberek,amiknek a rostokra,pont ellenkezőleg reagál az emésztése.mint pl nálam is.Nálam szorulást okoz.

Mondjuk mondanám még az erős paprikát,vagy egy kis csípős ketchupot,csakhát ugye 4 éves babócáról beszélünk.Mert az erős dolgok írtózatosan beindítják az emésztést.Más ötletem nem sok van.Remélem valamit sikerül kitalálnotok.

2012. aug. 2. 23:17
 6/17 anonim ***** válasza:

3. vagyok. utolsó, sajnálom, hogy ilyen betegsége volt a babádnak, de te is azt írod, hogy az ORVOS ADTA A BEÖNTÉST, nem ott, te!

tudom, hogy az orvos adhat, nekem is székrekedéses nagyon a fiam, de otthon tilos ilyet csinálni!

egyébként 1 hete volt itt egy kérdés, kb. pont ugyanezt írta a kérdező, abba beleírta, hogy ő ad otthon a a gyerekének beöntést 4 naponta. annyira stimmel minden, hogy feltételezem ugyanaz a kérdező, akkor is mindenki leírta, hogy nem szabd, remélm itt is megerősít majd valaki, hogy ne csinálja

2012. aug. 2. 23:24
 7/17 A kérdező kommentje:
Nyugodj meg, nem én adok neki beöntést!! Klinikára járunk, ha muszáj. Szeretném megkímélni az egésztől, annyira fél a dokiktól és a nővérektől. Na és a beöntéstől. Visszatartja a kakit, illetve most azt látom, hogy hiába nyomja nem jön. Nagyon szeretnék már valami olyan módszert, ami ténlyeg használ a kicsinek.
2012. aug. 3. 08:16
 8/17 anonim ***** válasza:

Hát már mindent leírtál, amiről tudok...szegény kiscsákódat nagyon sajnálom, ez borzasztó lehet...:-(((

Én nem vagyok szakértő, de a napokban kezdtem el adni a lányomnak a Maci cikóriakávét, és hasmenése lett tőle 2x is.

Akkor még nem tudtam mi ez, már majd rohantam a dokihoz vele, aztán kiírtam ide egy kérdést, és többen írták, hogy ez hajt. És valóban amikor nem adtam neki, azonnal visszaállt a napi 2 kaki.

Esetleg próbáljátok ki, a Sparban vettem, 600Ft volt, és nagyon finom is, biztos nem megy kárba...

Hátha ez segítene vmit...

Amúgy ez a rost dolog tényleg érdekes, mert a férjemnek is szorulása van tőle...már az ilyen "száraz rostokra", gondolok itt a zabpehely, korpa, műzli, ilyesmi...hiába eszik hozzá gyümölcsöt, joghurtot, tejet, akkor is olyan görcsei vannak, hogy nem igaz...:-(

Jobbulást kívánok!

2012. aug. 3. 12:24
 9/17 anonim ***** válasza:
Glicerines végbélkúp?
2012. aug. 3. 12:52
 10/17 A kérdező kommentje:
Sajnos se a a maci kávé se a kúp nem segít már. Teljesen kivagyok már ettől. Most a 3. napnál tartunk...
2012. aug. 3. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!