A Kisfiam fél a sötétben. Mit csináljak hogy ne féljen, és el merjen aludni? :S
Én is féltem a sötétben gyerekkoromban, a gyerekeim is féltek...
Én pici koruktól egy "éjszakai fényt" tettem a szobájukba, ez megnyugtatja őket és biztonságérzetet ad, ha netán éjszaka felébrednének.
Gyerekszobába már számtalan szebbnél szebb "éjszakai lámpa" kapható, esetleg együtt is kiválaszthatnátok, neki mi tetszik a legjobban?
Egy dolgot SOHA ne csinálj : ne kényszerítsd sötétben alvásra akkor, amikor ő fél a sötétben!!! Próbálj mindig megértéssel fordulni a problémái felé, akkor ő is bizalommal lesz feléd. :]
Előző vagyok :
Ja, azt elfelejtettem még, hogy nálunk nem csak a gyerekszobákban ég éjszaka a világítás, hanem a közlekedőben is , konyhában is, W.C.-ben is, ha esetleg éjszaka ki kell menniük, ne féljenek a sötét lakásban...
SŐT, ha nyaralni megyünk, akkor is mindig becsomagolok 1 felcsíptethető éjszakai lámpácskát, idegen helyen még hasznosabb egy ilyen kis lámpa.
Már 17 és 18 évesek, de a szobájukban most is égnie kell a kislámpáknak!!!
Amikor kisebbek voltak, kínai boltban vettem nekik egy olyan éjszakai lámpát, ami teljesen olyan volt, mint egy fantasztikus kivilágított tengeri akvárium, a halacskák szép lassan "úsztak" körbe-körbe... Ezt nagyon imádták, altató hatású volt, ahogy elalvás előtt nézték...
Sajnos pár év alatt tönkrement. :[
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!